Alchimistes en het raadsel van het drakenei

19 mei 2017

In zijn 17e-eeuwse wunderkammer verzamelt Alchimistes de wonderlijkste voorwerpen en doet hij onderzoek naar natuurverschijnselen. Zijn laatste aanwinst is een drakenei, maar is het dat wel? Dit is het thema van een fantastisch nieuwe gezinstentoonstelling van het Westfries Museum in Hoorn: Alchimistes en het raadsel van het drakenei. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen er met de meest moderne technieken op zoek naar het raadsel van het drakenei.

Gezinstentoonstelling

Tot 25 september presenteert het Westfries Museum met ‘Alchimistes en het raadsel van het drakenei’ een echte gezinstentoonstelling, waarbij alle zintuigen aan het werk worden gezet. Kinderen en hun (groot)ouders kunnen er op zoek naar het raadsel van het drakenei. Het is het vervolg op de eerdere, zeer succesvolle tentoonstelling met Alchimistes in 2014.

Bezoekers belanden in de werkkamer van de 17e -eeuwse alchemist Alchimistes. Hij doet onderzoek naar allerlei mogelijke natuurverschijnselen en heeft een hele grote verzameling bijzondere voorwerpen. Die bewaart hij in zijn zogeheten Wunderkammer, een rariteitenkabinet.

Rariteiten
Iedereen die in de 17e eeuw ook maar een beetje wilde meetellen, bestelde een rariteitenkabinet om zijn verzameling in te bewaren. De VOC-schepen brachten niet alleen kostbare goederen mee naar huis, maar ook de meest wonderbaarlijke verhalen, voorwerpen en schepselen. Wetenschappers begonnen verzamelingen aan te leggen om de wereld in kaart te brengen. Iedereen keek zijn ogen uit. Niemand had nog ooit een krokodil gezien en dus kon een draak ook echt bestaan.

Drakenei
Alchimistes verzamelt de meest exotische voorwerpen. Zijn laatste aanwinst is een drakenei. Maar hij twijfelt een beetje of dit wel echt een drakenei is en vraagt de kinderen om hulp. Gewapend met een tablet en een speciale app gaan zij op zoek naar het antwoord. De modernste technieken brengen de wondere wereld van Alchimistes tot leven.

Neem ook een kijkje bij de virtual reality presentatie Kaap Varen In het Westfries Museum. Dankzij het gebruik van de nieuwste virtual reality technieken heb je het gevoel er bij te zijn wanneer de twee schepen in de haven van Hoorn worden klaargemaakt voor de expeditie. Het is alsof je zelf in een klein bootje meevaart wanneer de schepen op weg zijn naar Texel en in een volgende scène terecht komen in een vliegende storm op de Atlantische Oceaan. Wel even reserveren.

Als je toch in Hoorn bent neem dan zeker ook even een kijkje op de Halve Maen, een VOC schip uit de 17e eeuw.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1-2

VROOMMMM wij gaan naar de Monster Jam!

In Mei is het weer zo ver… De Monster Jam is terug en het word nog gaver dan de vorige...
etl-san-antonio

Win 4 kaartjes voor de MONSTER JAM 2024!

Ja je leest het goed, wij geven nog eens 4 kaartjes weg! Kun je gezellig met je vader, moeder, opa,...
image-2

De enige echte Marvel Monster Jam Trucks maken hun opwachting tijdens Monster Jam® 2024!

Monster Jam® keert, na twee eerdere uitverkochte events, ook in 2024 terug naar Nederland. ’s Werelds grootste, onverwachte en onvergetelijke...