Met deze TIPS ga jij goedkoop op vakantie

21 juni 2021

We zijn nu allemaal wel toe aan een welverdiende vakantie. En wie wil daar het liefst niet teveel voor betalen? Ik denk dat iedereen wel zijn vinger opsteekt. En daarom geef ik je in deze blog een aantal tips over hoe je goedkoop op vakantie kunt.

Tips voor een  Low budget gezinsuitje >>

Hoe kun je goedkoop op vakantie

Allereerst moet je weten dat vakantieparken in Nederland en buurlanden duur zijn, vooral de bekende parken, en hoe langer je van te voor boekt, hoe duurder ze zijn. Je moet dus juist wat langer wachter, een maand van te voor heb je vaak de beste deals. En ook de tijd wanneer je gaat, maakt veel uit. November daarentegen, is goedkoop. Blijkbaar willen weinig mensen in November weg, en dat is ook heel logisch met de dure feestmaand voor de boeg. Oppotten willen de mensen, maar daar kan jij juist gebruik van maken, zeker als je kinderen hebt die nog niet naar school gaan. Maar ook de weekenden zijn vaak niet zo gek prijzig.Aanbiedingen

Ook moet je weten dat Centerparcs toch erg duur is, zelf ga ik daar dus nooit heen. Landal green parcs heeft soms leuke aanbiedingen, zeker in November, maar de leukste aanbiedingen vind ik zelf bij Roompot. Oke, het is nét even wat minder dan bij eerstgenoemde, maar geef de kinderen een zwembad en ze hebben een reuzelol, ongeacht hoe dat zwembad eruit ziet.

goedkoop op vakantie, goedkope vakantie, goedkope vakantie tips, budget vakantie tips, roompot aanbieding, roompot korting

Ik hou de aanbiedingen van Roompot altijd goed in de gaten, en als lid van hun nieuwsbrief, krijg ik een seintje als er echte goede aanbiedingen zijn. Zo zat ik met mijn familie deze voorjaarsvakantie voor slechts 134,- euro een midweek in een prima 6 persoons chalet op een superleuk park in Drenthe! Goedkoper kan bijna niet en er zat een heel leuk zwembad bij (wel niet tropisch, maar wat hebben de kinderen een lol gehad) en een kidsclub met Koos Konijn.

Budgetvriendelijke zomervakantie

Voor een budgetvriendelijke zomervakantie moet je eens de andere kant opkijken, dus niet naar het zuiden, nee, kijk eens naar het oosten! Heb je bijvoorbeeld wel eens aan Polen gedacht? Of aan Slowakije? En zelfs Hongarije, dat ligt net achter Oostenrijk en is niet heel veel verder dan Zuid Frankrijk.

Minder toeristische landen

Deze landen zijn ronduit prijsgunstig, en, ook niet onbelangrijk, ze zijn een stuk minder toeristisch dan Frankrijk en Duitsland. Je gaat daar nog écht op ontdekkingreis en komt prachtige landschappen tegen en ongerepte stukken natuur. De bevolking is ontzettend vriendelijk en zijn oprecht blij met jou als bezoeker. In plaats dat je 1000 euro betaald voor een weekje chalet, zit je hier voor minder dan de helft. Dus je kunt langer op vakantie! Uit eten kan iedere avond, koken in Nederland is zelfs nog duurder, dus je kunt het er lekker van nemen. En wat dacht je van alle nieuwe gerechten die je kunt proberen? En wees niet bang, er zijn ook gewoon frietjes voor de kinderen.

goedkoop op vakantie, goedkope vakantie, goedkope vakantie tips, budget vakantie tips

Zelf ga ik dit jaar weer terug naar Polen met mijn kinderen, 3 jaar geleden waren we hier ook en maakten we een onvergetelijke vakantie mee op Camping Forteca in het zuid westen van Polen. Wat was het heerlijk om eens niet in een toeristisch gebied te zitten waar er juist wel enorm veel te doen was! De camping is wel van een Nederlandse eigenaar dus er zijn voldoende kinderen op de camping om mee te spelen. Ook Auschwitz is een paar uur rijden, en met kleine kinderen natuurlijk niet geheel aan te raden, maar in de buurt was een prachtige moderne dierentuin en geweldig mooie kastelen en dat is wel heel leuk voor de kleintjes.

Basic kamperen

Als je van basic kamperen houdt met je gezin, kun je lid worden van de NTKC, dit is een kampeervereniging met ongeveer 20 eenvoudige, schone en rustige kampeerterreinen door heel Nederland. De terreinen zijn het hele jaar door open en voor zeer vriendelijke bedragen te bezoeken met je tent of kleine caravan. Je hoeft niet te boeken en kunt altijd terecht, ook in de (zomer)vakanties. Maar let wel op, een kampwinkel ontbreekt en je moet met de wcrol onder je arm naar het toilet. Daar staat wel tegenover dat je zelfs in het hoogseizoen slechts 4 euro per nacht per volwassen persoon betaald en 2,50 voor een kind onder de 16 jaar.

Alle goedkope vakantie tips zijn welkom!

Heb jij nu ook een goede tip voor een besparing op je vakantie of om goedkoop op vakantie te gaan? Zet hem dan in onze comments en help anderen! Want iedereen moet op vakantie kunnen, ook met een kleine beurs!

Bekijk meer leuke kinder uitjes >>

Lees ook: Vakantie glamping of kramperen >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

julianatoren halloween

Kids er op uit! – Halloween in Kinderpretpark Julianatoren

Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Vanaf 1 t/m 30 oktober is het een...
Op avontuur in de LEGO werel

Kids erop uit! Legoland Discovery Centre Scheveningen

Jongens en LEGO is natuurlijk altijd een goede combi! Het staat hier in huis altijd standaard op de verlanglijsten van...
20220828_152314

Nu in de bioscoop Ted & De Magische smaragd

Zondag 28 augustus, voor ons de allerlaatste dag van de vakantie hadden we nog een leuk uitje voor de jongens....