GRRR…Machtige Dieren Wereldwijd

17 september 2015

In de familietentoonstelling GRRR…Machtige Dieren Wereldwijd brengt het Museum Volkenkunde in samenwerking met het Rijksmuseum van Oudheden machtige dieren uit de hele wereld samen.

Expositie

De expositie begint al in de museumtuin: de machtige dondervogel en orka op de totempaal verwelkomen de bezoekers. Daarna volgt er nog veel meer. Van de jakhalzen uit de tijd van de farao’s, vijfklauwige draken van de Chinese keizers tot heilige kattenmummies en Afrikaanse doodskisten in de vorm van enorme beesten.

Dieren

Hoe komt het dat dieren wereldwijd en door de eeuwen heen zoveel worden uitgebeeld? De mens heeft het dier hard nodig in zijn leven en dieren hebben vaak een rituele of symbolische functie. Dieren als geluksbrengers, de draak als statussymbool en de neushoornvogel in het scheppingsverhaal.

In de speels opgebouwde tentoonstelling is Toejoe de gids. Deze leuke draak laat jong en oud kennis maken met de bonte dierenstoet. Eén ding is zeker: je zult nooit meer hetzelfde kijken naar een draak, een aap of een neushoornvogel.

Het raadsel van Toejoe

In de tentoonstelling GRRR… Machtige Dieren Wereldwijd kom je dieren uit de hele wereld tegen. Eén van deze dieren is de draak Toejoe. Hij heeft een raadsel voor je. Volg Toejoe door de tentoonstelling en ontdek prachtige verhalen over wonderlijke dieren. Doe onderweg ook de vragenroute, en je kind wordt net zo wijs als een kameleon. Met al die wijsheid op zak, lukt het vast om het raadsel van Toejoe op te lossen. Gelukt? Dan heeft je zoon een stoere tattoo verdiend!

Kijk hier voor meer informatie.

grrr

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...
monster jam

VROOM VROOM….. Monster Jam Winactie!

Geniet van brullende motoren, races en ongelofelijke stunts. Monster Jam® komt terug in het Gelredome Arnhem. Ben jij klaar voor...