Help! Een nieuwe garderobe voor mijn puberzoon: waar begin ik?

2 maart 2023

Het lijkt wel alsof alle puberjongens in twee groepen verdeeld kunnen worden. De ene groep waarbij het ze geen bal interesseert hoe ze eruit zien en je na enkele dagen toch maar voorzichtig moet opperen of ze eens een andere broek aan willen trekken. En de andere groep die het liefst elke dag de nieuwste merkkleding draagt en honderden euro’s per maand uitgeeft aan duur ondergoed en schoenen. Je zou denken dat je het als ouder makkelijker hebt als je zoon onder de eerste groep valt. Niets is echter minder waar. Want voor beide soorten jongens is shoppen een ware nachtmerrie.

Misschien probeer je dit vaak voor je uit te stellen, maar eens komt het er van. Misschien nu wel. Het voorjaar nadert. Je puberzoon groeit als kool. Hoog tijd dus voor nieuwe kleding. Misschien zelfs wel een geheel nieuwe garderobe. En terwijl jij al voorzichtig je ogen de kost geeft bij Schulte Herenmode, weet je dat het weer één gevecht wordt om het over dingen eens te worden.

Kijk je er nu al tegenop? Met behulp van de volgende tips wordt het hopelijk een stuk gemakkelijker.

Bestel online

Geen zin om met een mopperige zoon door de winkelstraten te sjokken? Doe dit dan niet! Online is er genoeg te vinden. Het grote voordeel is dat jullie hier ook nog eens samen naar kunnen kijken. Op de bank met wat lekkers. Of hij terwijl hij ondertussen op zijn smartphone bezig is. Je laat af en toe een plaatje zien, selecteert en voilà! De volgende dag zijn ze vaak al in huis. Hoe makkelijk kan het zijn?

Weet je niet goed welke maat hij heeft? Zeker niet nu hij al echte herenkleding moet kopen? Dan is het goed om een maattabel raad te plegen. Gelukkig zijn tegenwoordig vrijwel alle maten online verkrijgbaar. Zelfs voor grote maten herenkleding hoef je niet meer naar een speciaalzaak. De kans is dus groot dat je wel iets kunt vinden wat geschikt is voor jouw puberzoon.

Maak er een leuke dag van

Lukt het echt niet om een specifiek item online te kopen? Of doe je dit gewoon liever in een fysieke winkel, zodat je zeker weet dat het goed zit? Maar weet je nu al dat dit een ware uitputtingsslag wordt? Probeer de dag dan eens anders in te delen. Niet alleen als een uitje om te gaan winkelen, maar echt een leuke dag voor jullie samen.

Wat vindt hij leuk om te doen? Is hij iemand die dol is op gezelligheid en lekker eten? Sluit de dag dan af met een etentje. Is hij een echte filmliefhebber? Combineer een bezoek aan de winkels dan met een bioscoopuitje. Belonen werkt vaak bij kinderen. Zelfs als ze eigenlijk al bijna volwassen zijn. En stiekem is het ook wel heel leuk om samen dit soort dingen te ondernemen. Wees dus niet te kritisch en stel niet te hoge verwachtingen en probeer er voor jullie allebei iets leuks van te maken.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pasted image 0

Stijlvolle vloeroplossingen: PVC en laminaat bij LAB21

Bij LAB vind je een uitgebreide selectie van hoogwaardige PVC vloeren en laminaatvloeren die veel jongens, meiden en volwassenen mooi...
image

Een lekker parfum voor je zoon kopen? Zo doe je dat

Wil je je zoon binnenkort verrassen met een heerlijk parfum? Dat kan een uitdagende taak zijn, want er zijn tal...
haren-wassen-tieners-tienerzoon-tienerjongen-shampoo

Dit zijn de beste shampoos voor jouw zoon

Het kan best lastig zijn om een geschikte shampoo te vinden voor jouw zoon. Zo moet de shampoo makkelijk in...