Herfstvakantie uitje bij Rijksmuseum Muiderslot

1 oktober 2022

Deze herfst biedt het Muiderslot weer een vol programma voor jong en oud. Kom langs en zie het Muiderslot onder water verdwijnen, ga mee met een ramprondleiding, of ontmoet tijdens de herfstvakantie echte ridders op het kasteel. Op 27 oktober vieren we de verjaardag van Amsterdam en de duistere kant van het kasteel kun je ontdekken tijdens de speciale Halloweenavonden.

Kijk hier voor meer leuke uitjes met kids

Maand van de Geschiedenis

Oktober is de Maand van de Geschiedenis. Dit jaar is het thema ‘Wat een ramp!’. Het Muiderslot sluit aan bij dit thema tijdens vier vrijdagavonden waarop het kasteel onder water verdwijnt door middel van een filmprojectie. Boek je kaartjes voor 7, 14, 21 of 28 oktober 2022 voor 7,50 euro, exclusief entreebewijs (gratis met museumkaart of VL VIP-kaart) via muiderslot.nl/kaartjes.

Op 1, 2, 8 en 9 oktober zijn er speciale ‘Wat een een ramp!’ rondleidingen waarin je alles te weten komt over over de verschillende rampen die het Muiderslot de afgelopen eeuwen heeft getroffen. Kijk op de website voor meer informatie.

Herfstvakantie


Tijdens de herfstvakantie van 15 tot en met 30 oktober 2022 is er van alles te beleven:

Kinderboekenweek

Tijdens de Kinderboekenweek die dit jaar het thema Gi-Ga Groen heeft kan je op 16 oktober genieten van een speciale voorstelling waarin natuurlijk alles draait om groen. Houd de website in de gaten voor meer informatie.

Oog in oog met échte ridders

Op 22 en 23 oktober 2022 logeren er middeleeuwse ridders op het Muiderslot. Het hele weekend ervaar je hoe de Ridders van de Hanzecompagnie vroeger leefden. Er wordt zowel binnen als buiten muziek gemaakt, gekookt en geproefd, gevochten en weer goed gemaakt. Er is veel te zien en vooral ook veel te doen. Tijdens dit weekend geldt een toeslag van € 2,50 op alle reguliere entreeprijzen. Kaartjes zijn vanaf de zomer te koop via muiderslot.nl/agenda

Amsterdam is jarig

Hoera! Amsterdam is jarig en wordt 747 jaar. Maar…waarom vieren we dat eigenlijk bij het Muiderslot? Dat hoor je tijdens gratis tours op 27 oktober 2022 in het ‘kasteel van Amsterdam’. Daarna weet je waarom deze naam helemaal niet zo raar is… Zet je feestmuts alvast maar op! Vooraf reserveren voor deze tours is niet nodig.

Naargeestige Nachttours 

In het weekend van Halloween – 30 en 31 oktober 2022 – zijn er Naargeestige Nachttours door een donker kasteel…. Geen spoken en vampiers, maar de schaduwzijde van het Muiderslot en duistere gebeurtenissen uit het verleden worden onthuld. Het kasteel is deze avond alleen onder leiding van een gids te bezoeken. De Naargeestige Nachttours zijn alleen geschikt voor mensen met een stevige maag en niet voor kinderen onder de 13 jaar. Kaartjes boek je via muiderslot.nl

Hooftpodium 30 oktober

Wist je dat het Muiderslot het oudste podium is van Nederland? Al sinds de 17e eeuw vinden er regelmatig optredens en concerten plaats in het kasteel. We koesteren deze traditie. Elke laatste zondag van de maand zijn er gratis optredens voor alle bezoekers van het rijksmuseum Muiderslot. Houd de website in de gaten voor het actuele programma.

Praktische informatie

Kijk voor meer informatie en kaartjes op muiderslot.nl. Daar vind je ook meer informatie over openingstijden, toegangsprijzen en de route. 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

bioscoop films ninja turtles

Filmtip – Teenage Mutant Ninja Turtles

Naar de bioscoop gaan blijft voor vele van jullie één van de favoriete uitjes om met de hele familie te...
winter efteling

Kids er op uit; De Winter Efteling

We kunnen er heerlijk van genieten als we met de kids er op uit gaan.  Omdat ze nog zo jong...
monsterjam

Monsterjam 2022 in het Gelredome Arnhem

Wouw dat was nog eens een toffe uitnodiging. Al maanden kijken we uit naar dit geweldige uitje want in samenwerking...