Herfstvakantie uittips en inspiratie

14 oktober 2021

De herfst vakantie is voor sommigen al begonnen. Wij moeten nog een weekje wachten maar wij zijn wel weer toe aan vakantie.  Samen met Boris ga ik op zoek naar wat leuke herfstvakantie uittips die we straks samen kunnen doen.

Bekijk ook deze gratis uitjes >>

Lees ook: Low-budget gezinsuitje organiseren >>

Herfstvakantie herinneringen

Ik verheug me hier enorm op, want zelf heb ik fijne herinneringen aan die tijd. Lekker spelen in het bos. Wij maakten van de bladeren gevallen van de twee kastanjebomen bij ons huis enorme stapels en doken daar met veel plezier in. Ik ruik nu nog de geur van deze fel oranje stapel blad. Bladeren zoeken, dennenappels, in plassen springen en hutten bouwen. En daarna gloeiend van de kou naar binnen om lekker te knutselen met al onze bos schatten. Grote blokken klei kwamen op tafel, we speelden met krimpie dinkie en brood deeg. Herinneringen zoals ik ze ook voor mijn jongens wil opstapelen.

herfstvakantie-uittips-diy-herfst-herfst-knutselen

DIY herfst

By far de leukste herfst DIY tips staan op een site die ik gevonden heb via Pinterest. Bij KROKOTAK vind je een eindeloze leuke lijst met DIY’s met kinderen. En veelal met artikelen die je al in huis hebt of eenvoudig kunt vinden. De teksten zijn in het Engels maar de knutsel werkjes ogen vrij eenvoudig. Wij gaan deze herfst zeker aan het knutselen slaan.


boswandelen, zwijnen kijken, herfstvakantie tip

Lekker naar buiten in een warme winterjas en regenlaarzen!

Herfstvakantie UITTIPS

We hebben natuurlijk hier op Boyslabel de leukste uittips staan, maar kennen jullie het Kabouterpad van Staatsbosbeheer al? In de herfstvakantie is er een speciale Kabouterweek waarbij kinderen, omgetoverd tot kabouters, op de kabouterpaden kunnen zoeken naar de kabouterschat. Ontzettend leuk voor kinderen van 3 tot 7 jaar oud. Op de site van Staatsbosbeheer kan je meer informatie vinden over de Kabouterweek en meer leuke herfstvakantie uittips.

Bekijk de leukste bioscoopfilms >>


herfstvakantie uittips, dino in duinrell, herfstvakantie uitje

Dino’s in Duinrell

Roarrr! Van 1 oktober t/m 7 november ontdek je gigantisch grote dinosaurussen tijdens de Dino Discovery op Duinrell terug Duinrell. Sta oog in oog met een T-Rex, raas vanuit de achtbaan langs een Spinosaurus en ga als een echte Dino ranger op zoek naar alle prehistorische reuzen. Maar niet schrikken: ze bewegen en brullen heel hard!


Musuemkidsweek, museum kids, leuke kinder musea, kindermuseum, met je kind naar het museum, herfstvakantie uittips, leuk in de herfstvakantie

Museumkidsweek

De komende Museumkidsweek is er weer van alles te beleven in de Nederlandse musea. Museumkids (alle kinderen t/m 12 jaar) kunnen dromen van allerlei beroepen, wetenschapper, kunstenaar, ontdekkingsreiziger of paleontoloog: in het museum vind je er van alles over. Want worden wat je wilt begint in het museum. Je kunt weer naar het museum met je hele familie, er is van alles te beleven! Zo is er tijdens de Museumkidsweek een nieuwe online ‘Museumkids Escape Game’ te spelen én worden de kritische koters aangespoord vooral hun mening over het museumbezoek te geven. Zo kiezen kinderen samen welke musea zij ‘Kidsproof’ vinden. Op Museumkids.nl lees je hoe je deze herfstvakantie onvergetelijk maakt.


TECHLAB XL

Tijdens het evenement Techlab XL in het Spoorwegmuseum kun je kennis maken met het thema trein en techniek. Hoe? Met allerlei spannende demonstraties en uitdagende proeven!

Ga zelf aan de slag bij de levensgrote werkstations en probeer alles uit rond de thema’s stoom, stroom, weerstand en wielen. Ontdek de weerstand van wielen op de megagrote testbaan, schiet een fles weg met luchtdruk, zie bij de stoomkar hoe een stoomlocomotief werkt en maak geen fouten bij het elektrospel. Als klap op de vuurpijl kun je zelf proberen een levensgrote trein in beweging te krijgen! Lukt jou dat in je eentje?


herfstvakantie uittip

OP AVONTUUR TUSSEN DE DINO’S!

De herfstvakantie staat dit jaar in het teken van DinoAdventures.Ga met de Dinoranger op kraamvisite bij de dino’s, maar pas op… er staat een vulkaan op uitbarsten en de dinosaurussen worden onstuimiger! In de herfstvakanti beleef je een onvergetelijk avontuur tijdens de DinoAdventures.


herfstvakantie uittips, leuk in de herfstvakantie

Nog meer leuke herfstvakantie uittips

Bij De Spelerij-Uitvinderij in Dieren kunnen kinderen spelen en van alles ontdekken. Ontworpen door kunstenaars en steeds anders, omdat het wordt aangepast als er nieuwe ingevingen zijn. In De Uitvinderij kunnen kinderen zelf de mooiste en leukste dingen maken. Ook worden er dagelijks veel dingen georganiseerd voor kids. Absoluut een aanrader!

Bij De Doezoo in Leens mogen kinderen al hun zintuigen gebruiken: een stinkdier aaien, een kikker kussen of een slang om hun nek… Hier komt de natuur dichtbij. Met een speciale plek voor kriebelbeestjes. Extra fijn: met een overdekte 900 m2 kun je hier ook terecht als het een herfstachtige regendag wordt.

De enige plek in Nederland waar het kan: op ontdekkingstocht in de grotten van Maastricht. Speciaal voor kinderen van 4 t/m 7 jaar wordt de kindergrottentocht aangeboden. De gids vertelt spannende verhalen en in het donker leren kinderen vertrouwen op hun zintuigen. Tip: neem een zaklamp mee!


Nog meer herfstvakantie uittips?

Ik ben zeer benieuwd wat jullie erop-uit-tips voor de komende herfstvakantie zijn. Deel ze in een reactie hieronder en wie weet inspireer je mij ook om daar naartoe te gaan. Zoals aangegeven voor ons is de herfst met kinderen nieuw terrein en er valt nog veel te ontdekken. Wat ga jij deze herfstvakantie doen?

En heb je de nieuwste kinderkleding herfst collecties ook al gezien? Deze zijn nog leuker als vorig jaar, maar pas op; want bij het zien van deze leuke outfits krijg je gewoon zin om te gaan shoppen!

herfstkroon, knutselen herfstvakantie

Maak je eigen herfstkroon – bron Pinterest


Meer jongenskleding inspiratie >>

Kijk hier voor leuke jongensjassen >>

Outfit of the Day BOYS >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1-2

VROOMMMM wij gaan naar de Monster Jam!

In Mei is het weer zo ver… De Monster Jam is terug en het word nog gaver dan de vorige...
etl-san-antonio

Win 4 kaartjes voor de MONSTER JAM 2024!

Ja je leest het goed, wij geven nog eens 4 kaartjes weg! Kun je gezellig met je vader, moeder, opa,...
image-2

De enige echte Marvel Monster Jam Trucks maken hun opwachting tijdens Monster Jam® 2024!

Monster Jam® keert, na twee eerdere uitverkochte events, ook in 2024 terug naar Nederland. ’s Werelds grootste, onverwachte en onvergetelijke...