Het lot van Floris

10 juli 2014

In de zomervakantie is er op dinsdag en donderdag de spannende familievoorstelling ‘Het Lot van Floris’ op het slotplein van kasteel het Muiderslot. Na het succes van ‘De Wraak van Floris’ vorig jaar, gaat de graaf opnieuw op pad en nodigt bezoekers uit mee te spelen in dit bloedstollende en vooral humorvolle avontuur.

Het Lot van Floris

Floris de Vijfde is graaf van Holland. Hij wil maar één ding: koning worden, net als zijn vader. Als de Schotse koning plotseling overlijdt, pakt Floris zijn kans. Hij vertrekt naar Schotland om de troon in de wacht te slepen. Er volgt een spannende tocht dwars door Engeland en Schotland. Lukt het de graaf om zijn droom waar te maken?

muiderslot

Familierondleidingen

Tot en met oktober zijn er in het Muiderslot elke woensdag speciale familierondleidingen.

Tijdens deze rondleidingen krijg je een idee van het leven in de Gouden Eeuw op het kasteel. De beroemde schrijver/dichter P.C. Hooft woonde toen namelijk met zijn gezin op het Muiderslot. Alleen in de zomermaanden want ’s winters was het veel te koud en dan verhuisden ze weer naar Amsterdam.

Je hoort hoe het was om als kind op een kasteel te wonen. Zo mocht een kind bijvoorbeeld niet aan tafel zitten bij het eten. Je moest blijven staan en je mocht ook niet praten! Moeilijk om je dat voor te stellen…

Eigenlijk mag je nergens aan komen tijdens de rondleiding maar speciaal voor kinderen zijn er een aantal voorwerpen nagemaakt. Soms mag je die van de gids even vasthouden om te voelen hoe zwaar iets was of om het beter te kunnen bekijken.

De gids vertelt ook waar bepaalde spreekwoorden vandaan komen. Als er bijvoorbeeld eten over was, werd dat niet weggegooid. De pot werd in de schouw, de open haard waarin gekookt werd, op de grond gezet voor de rondlopende honden. Kwam je  te laat thuis voor het eten, dan hadden de honden dus alles opgegeten. Je vond dan ” de hond in de pot”.

Kijk hier voor meer informatie>>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...
monster jam

VROOM VROOM….. Monster Jam Winactie!

Geniet van brullende motoren, races en ongelofelijke stunts. Monster Jam® komt terug in het Gelredome Arnhem. Ben jij klaar voor...