boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Uittips hoe word je astronaut

Published on november 6th, 2014 | by de redactie

0

Hoe word je astronaut?

Volg een ruimtevaartles in het Techniekmuseum HEIM. Hoe word je astronaut? Wat heeft André Kuipers in de ruimte gedaan? Kun je ook hier op aarde gewichtloos zijn? Hoe werkt een raket? Is ruimtewandelen moeilijk? Wat eten astronauten?

Bekijk ook deze astronauten jongenskamer >>

Hoe word je astronaut

Op deze en nog veel meer vragen krijg je antwoord tijdens de ruimtevaartles van Hans van der Lande werkzaam bij Space Expo in Noordwijk. De les is bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar.

Ruimtevaartles

Aan de hand van proefjes en foto’s word je een echte ruimtevaartexpert! En ook de ouders en grootouders kunnen er een hoop van opsteken! Hans vertelt over astronauten en wat ze in de ruimte doen. Zo heeft hij een voorbeeld van hóe André Kuipers in de ruimte ging eten. Verder heeft hij het over zwevende eieren en doet hij er proefjes mee.

ruimtevoedsel

Proefjes

Je mag zelf ook deelnemen aan proefjes. Zo is er het ‘armlift experiment’ en zijn er verschillende proefjes over ruimtelijke desoriëntatie. Ook kun je mee doen aan een ruimtewandelexperiment. Verder voel je hoe het is als je terugkomt uit de ruimte. Ook maak je ook kennis met ruimtevoedsel en wordt er uitgelegd en gedemonstreerd hoe een raket werkt. Kijk hier voor meer informatie.

Bouwen op de maan

Je kunt in het Techniekmuseum HEIM de workshop “Bouwen op de maan” volgen en ga je een stad bouwen voor op de maan. Stel je eens voor dat we zouden kunnen leven op de maan en een nieuwe start zouden kunnen maken. Hoe zou jouw huis er dan uit zien? En zouden we nog supermarkten voor ons eten nodig hebben? Rijden we nog in auto’s of vervoeren we ons zelf op een andere manier? In de workshop “Bouwen op de maan” ga je een stad bouwen voor op de maan. Iedere deelnemer maakt, in een groepje of alleen, een stukje van deze stad. Dit maak je met o.a. karton, saté prikkers en aluminiumfolie. Kijk hier voor meer informatie.

bouwen op de maan, hoe word je astronaut

 

Tags: , , , , , , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑