Marble Mania: Hubelino PI marble run, coolste knikkerbaan

4 februari 2021

Jongens en knikkers of jongens en knikkerbanen. Mijn zoons zijn er echt helemaal dol op. Het bouwen van een baan en dan kijken wat er gebeurd met de knikker dat blijft een spel van zwaartekracht en balans.  Heerlijk om ontdekkend te kunnen spelen. De Hubelino PI marble run is een wervelende knikkerbaan die compatibel is met lego. Wij waren zeer benieuwd naar deze baan en hebben hem getest voor jullie!

Bekijk hier meer tof jongens speelgoed >>

Het was toch duplo?

Hubelino ken je misschien wel van de knikkerbaan die compatibel is met Duplo. Hubelino heeft de afgelopen jaren veel nieuwe producten uitgebracht, naast de bekende duplo banen zijn ze door blijven ontwikkelen en groeien. Eén van die ontwikkelingen is deze HUBELINO PI marble run. En deze gebruik je dus met LEGO stenen in plaats van DUPLO. LEGO is kleiner dan DUPLO en deze knikkerbaan is wat verfijnder. De knikkers die je gebruikt zijn ook veel kleiner. Wij vonden dat je bij Hubelino zelf nog blokjes DUPLO om een echt leuke baan te bouwen. Wij waren benieuwd of je de baan ook kan bouwen als je geen LEGO hebt.

hubelino, knikkerbaan

Geweldig speelgoed!

Hubelino PI

In de doos van 99 onderdelen zit van alles. Er zitten zwarte bouwblokken, gele baandelen en knikkers. Ik zie al vlug dat we de Lego niet nodig hebben,  komt dat mooi uit! In het boekje zit een duidelijke omschrijving. Het bijgeleverde boekje laat in 14 stappen zien hoe je de baan bouwt.

Max is 8 en gaat zelf direct aan de slag. Met de bodemplaat die er ook bijzit begint hij te bouwen. Het lijkt eigenlijk niet op lego. De blokjes hebben een open structuur terwijl lego dicht is. Daardoor kun je de blokjes ook als tunnels gebruiken. Soms blijkt het bouwen erg lastig te zijn. Je bouwt iets in 3d terwijl de plaatjes 1d zijn. Ik moet aan het einde toe dan ook echt assisteren. Maar ik geloof niet dat mij het goed lukt, en schuif het door aan de papa van de kinderen. Uiteindelijk lukt het dan toch.

Hubelino PI marble run, hubelino, hubelino knikkerbaan

Give it a roll

En dan is hij af! Klaar voor de start, rollen maar! En wat rolt hij lekker soepel! Nergens blijven de knikkers hangen of stil liggen  en er zitten leuke versnellingen in. De jongens willen snel wat anders, en zo gooien we alle knikkers erop.  Dat kan helemaal niet want dan vliegen ze toch echt uit de bocht. Het leuke van een knikkerbaan is dat je steeds iets anders kunt bouwen. Hoe groter hoe beter! Dit kan natuurlijk met lego maar ook met een extra set van Hubelino zelf! Enig nadeel aan de marble run is, dat  je wel goed moet nadenken over hoe je bouwt. Het is best lastig om in 3D iets te bouwen wat ook rolt en klopt. In het boekje zitten helaas gaan andere voorbeelden en ook YouTube en Pinterest geven geen oplossing, dat vinden wij jammer.

Facts

In de doos vind je alles om in ieder geval 1 gave baan te kunnen maken.

 29 baanelementen

 65 bouwstenen

 4 knikkers

1 grondplaat en

1 instructieboekje.

Het leuke is dat geen LEGO stenen nodig hebt om te kunnen bouwen. Het is te bouwen vanaf een jaar of 7 met hulp. Vanaf 9 jaar of goed ruimtelijk inzicht kan zelf gedaan worden. De baan is zeker uitdagend maar nog gaver te maken met eigen LEGO of 1 van de uitbreidingsset. De knikkerbaan is verkrijgbaar in een M size of de XL size!

Nog meer leuke knikkerbanen:


Hubelino PI marble run, hubelino, hubelino knikkerbaan, speelgoed

Bekijk dit leuke filmpje

Doe mee met nog meer toffe speelgoed winacties >>

Hubelino PI marble run

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

leukste spelletjes

De 3 meest populaire bordspellen bij het Spellenhuis van dit moment

Ben jij gek op het spelen van bordspelletjes? En ben je op zoek naar nieuwe games om te spelen, maar...
IMG_6792-2

Pokémon Scarlet & Violet Game cards

Toen we gevraagd werden om Pokémon kaarten te reviewen, moest Damon niet nadenken. Tuurlijk wil hij Pokémon kaarten, hij is...
IMG_1992

Dinotastische review van de Switch & Go Dino’s surprise

Sinds we kindjes in huis hebben kwam er ook al vrij snel speelgoed van Vtech in huis. Vooral de toet...