boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Uittips

Published on oktober 9th, 2014 | by de redactie

0

IJstijd

In de spannende kinderexpo IJstijd stap je in het verhaal van de ijstijdkinderen Bor en Veer. Vanaf 11 oktober sta je in het Rijksmuseum van Oudheden oog in oog met gevaarlijke uitgestorven dieren, ga je op jacht, doorsta je de ijstijd-kou en maak je vuur en gereedschap. Zo kom je erachter hoe het leven van de eerste moderne mensen van Europa er 20.000 jaar geleden uit zag. Net als Bor en Veer moet je bewijzen dat je de ontberingen van de ijstijd aankunt.

IJstijd-feest op zaterdag 11 oktober
De herfstvakantie staat in het teken van de ijstijd. Op de eerste dag van de herfstvakantie, zaterdag 11 oktober, is er een groot IJstijd-feest in het museum voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het wordt gehouden om te vieren dat de kindertentoonstelling IJstijd dan voor het eerst open is.

Oog in oog met ijstijddieren
In IJstijd ga je uitproberen hoe het leven in de ijstijd was. Je gaat 20.000 jaar terug in de tijd, toen Noord-Europa bedekt was met een dikke laag ijs. Zelfs in Spanje was het berekoud! Er is van alles te doen en te ontdekken over de ijstijd. Je staat oog in oog met dieren die toen hier leefden, zoals een sabeltandtijger, een rendier, een beer, een hyena en een veelvraat. Ook aanwezig en heel schattig: een babymammoet!

IJscabine, grottekeningen en fossielen aanraken
Om mee te maken hoe koud het dag in dag uit was in de ijstijd, is er een ijscabine gemaakt. Durf jij erin? Trek dan wel de echte jas van rendierhuiden aan. En misschien heb je wel eens gehoord over oeroude grottekeningen en handafdrukken die in Europa zijn gevonden. In een geheime grot in de zaal kun je zelf ook een handafdruk achterlaten. Verder mag je een aantal fossielen van tienduizenden jaren oud aanraken. Er is een jachtkampje van ijstijdmensen gemaakt en je ziet echte vuurstenen speerpunten en werktuigen uit de museumcollectie.

Illustraties van Harmen van Straaten
Kinderboekenschrijver en illustrator Harmen van Straaten schreef het verhaal van de tentoonstelling. Hij maakte bovendien de tekeningen voor het decor en het lesmateriaal.

Vier je verjaardagsfeestjes in de ijstijd! Reis in het Rijksmuseum van Oudheden met je vrienden en vriendinnen naar het koude Europa van 20.000 jaar geleden. De 11-jarige Bor en de jagers keren terug na een spannende mammoetjacht, maar wat blijkt? Bor is zijn speerwerper verloren! Samen met je vrienden en vriendinnen lees je aan de feestelijke verjaardagstafel het verhaal van de ijstijd-kinderen Bor en Veer. Verzamel daarna zo veel mogelijk aanwijzingen in de tentoonstelling IJstijd om Bors speerwerper in het museum teijstijdrug te vinden.

Kijk hier voor meer informatie over de tentoonstelling >>>

 

 

Tags: , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑