hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Reizen In welke landen heb je een vignet nodig, autobahnvignet, auto vignet

Published on januari 26th, 2019 | by de redactie

0

Met de auto op vakantie? Voorkom een boete!

Weet jij al waar je dit jaar naar toe gaat? Of misschien heb je je vakantie al geboekt, nog beter! Wanneer je met de auto naar een bestemming in Europa gaat dan is het goed om te weten dat daar de dingen anders geregeld zijn dan in Nederland. Zo moet je in sommige landen verplicht een vignet voor jouw auto hebben. Maar waarom en in welke landen heb je een vignet nodig?

Lees ook: autovakantie met kinderen >>

Waarom heb je een vignet nodig?

Je betaalt in het buitenland met een vignet (of in andere landen tol zoals Frankrijk en Denemarken) om gebruik te mogen maken van wegen, bruggen en tunnels in een bepaald land. Hiermee betaal je de wegenbelasting wat in dat land als bijdrage wordt gebruikt om nieuwe bruggen, tunnels en wegen aan te leggen.

Een vignet is een sticker die je aan de binnenkant van je voorruit plakt zodat bij controles te zien is dat je tol hebt betaald. Zorg er wel voor dat deze sticker goed zichtbaar is, want anders loop je kans op een fikse boete. Een goede plek voor deze sticker is onder je autospiegel of links of rechts op de voorruit, zodat je er niet tegenaan kijkt wanneer je aan het rijden bent. Daar blijft hij niet alleen de hele vakantie, maar de rest van je (auto)leven zitten.

In welke landen heb je een vignet nodig?

Ga je met de auto op vakantie, dan kan het zijn dat je een vignet nodig hebt om te rijden op buitenlandse (snel)wegen. We zetten de belangrijkste landen waar een vignet verplicht is op een rij.

Er zijn meerdere landen in Europa waar je een (tol)vignet (ook wel autovignet) nodig hebt. Je hebt een vignet voor je auto nodig in de volgende landen:

 • Bulgarije
 • Hongarije
 • Oostenrijk
 • Tsjechië
 • Zwitserland

Boete

Heb je nog zin in je vakantie? Of denk je;  jeetje wat een regels allemaal en ik zie het daar wel wanneer in op vakantie ben? Dit kun je beter niet doen want de kans op een boete is groot en de boete in 2018 is al €80. Dit is echt zonde van je geld en het bederft je vakantiepret wanneer je gepakt wordt. Daarvoor kun je ook leukere dingen doen!

Milieusticker voor Duitsland

Rijd je naar of door Duitsland, check dan meteen even of je een milieusticker nodig hebt. Deze milieuzones hebben als doel de luchtkwaliteit te bevorderen. Je mag zo’n gebied alleen inrijden wanneer je auto een milieusticker heeft. Deze milieustickers (Umweltplaketten) kun je online aanvragen. Je hebt geen milieusticker nodig als je op de snelweg blijft.

Waar koop je een vignet

Ga goed voorbereid op reis en koop je vignet al van te voren online. TIP: Bewaar het aankoopbewijs goed want hiermee kun je aantonen dat het vignet gekocht is bij een officieel verkooppunt.

 • Ga je graag goed voorbereid op reis dan shop je vrijwel alle Europese vignetten online
 • Autodealers of tankstations verkopen ze ook maar hier kan het duurder zijn

TIP: Stedentrip met kinderen naar Duitsland

Na al die autovakantie Duitsland regels wil je ook wat vakantiepret natuurlijk. Weet je dat het ook super leuk is om naar een grote stad te gaan met de kinderen? Lees mijn blog met de TOP 5 favorieten steden in Duitsland.
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • back to school, back to school 2019-2020, hippe jongenskleding, schoolspullen, school musthaves, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • Jongenskleding, kinderkleding, get the look, shop the look, kinderkleding inspiratie, kindermode winter 2019-2020, urban kinderkleding, hippe kinderkleding, kindermodeblog

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Aanraders!

  de gele flamingo, jongens accessoires, jongenskleding Kleertjes.com jongenskleding, stoere jongenskleding
  Scotch Soda jongenskleding, scotch shrunk, kinderkleding jut en juul kinderkamer accessoires
  jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting shoesme jongensschoenen
 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • jongenstassen muurstickers kinderkamer
  Ad Square hippe kinderkamer accessoires, kinderbehang, jongenskamers, woonaccessoires