boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Reizen india met kinderen, visum india

Published on juni 8th, 2020 | by de redactie

0

Droomvakantie naar India met de kids

Naar India met de kinderen staat nog steeds bovenaan onze vakantie lijst. Of we binnenkort deze prachtige reis kunnen gaan maken denk ik niet, maar ervan dromen kunnen we al wel! We maken alvast een overzicht van highlights die we niet mogen missen wanneer weer mogen en veilig kunnen gaan. Je moet toch iets om van te dromen hebben 🙂

Op vakantie naar India met kinderen

Wij hebben altijd al gezegd dat we een keer naar India willen met de kinderen. Dit avontuurlijke land willen wij graag ontdekken, zien en ervaren met eigen ogen. Helaas zit dat er dit jaar niet in door Covid-19, maar misschien volgend jaar. En hoe leuk is het om juist nu alvast een planning van onze India reis te maken? De voorpret is al de halve reis 😉 Omdat India een enorm groot land is, is het juist slim om goed voorbereid op reis te gaan en een plan te maken welke highlights je echt wilt bezichtigen, wat je wel en juist niet moet doen en waar je rekening mee moet houden. Weet je dat je een visum nodig hebt om India te bezoeken?

india met kinderen, vakantie india met kinderen, kidsvakantie

Straatjes in Dehli

Het lijkt ons zo leuk om de hoofdstad Delhi te zien met zijn rinkelende riksja’s en fietsen en toeterende brommers, bussen taxi’s, en heilige koeien. Maar ook de rest van het land met haar mooie natuur en stranden, bijzondere tempels, de vriendelijke mensen en het lekkere eten (let wel goed op waar en wat je eet!). Kraanwater moet je niet drinken in India. Kies altijd flessenwater en check of de fles verzegeld is voordat je de inhoud opdrinkt. Een andere goede dorstlesser voor het hele gezin is de traditionele Indiase yoghurtdrank Lassi. Dit romige drankje lijkt een beetje op een milkshake, wordt overal in India verkocht en bevat meestal vers fruit zoals aardbeien, mango of banaan.

Delhi

Natuurlijk willen we naar Delhi. Onze tip: plan je reis tussen november en maart vanwege het gunstige weer en ontdek een van de groenste steden van India. De stad is verdeeld in Old en New Delhi; beide delen zijn rijk aan bezienswaardigheden, waarvan je de belangrijkste te zien krijgt tijdens een stadstour. Breng tijd door in parken zoals Deer Park met veel groen, schaduw en herten of kies de Mughal Gardens bij het presidentieel paleis. Wat ook heel leuk is om te doen: een cultureel bootritje in het Akshardam tempelcomplex.

lotusbloem, india

Bahai-tempel

In het nieuwe deel van Delhi vind je groene parken, brede lanen en koloniale overheidsgebouwen. Ook is hier het graf van Ghandi te vinden, de bekende Indiase politicus en mensenrechtenactivist. Bij het graf brandt een eeuwige vlam. Buiten het centrum zijn het graf van Humayun, de enorme minaret Qutab Minar en de hypermoderne Bahai-tempel, gebouwd in de vorm van een lotusbloem, de belangrijkste bezienswaardigheden.

taj mahal, india, india met kinderen, visum india

Taj Mahal

De Taj Mahal

Een absolute must-see in India is de Taj Mahal, één van de zeven wereldwonderen. Mogolkeizer Shah Jahan liet dit wit marmeren mausoleum in de zeventiende eeuw bouwen als eerbetoon aan zijn overleden vrouw, Mumtaz. Het kostte 22 jaar om dit monument te bouwen en meer dan 20.000 mensen werkten mee om het schitterende bouwwerk te vervaardigen. Het monument ligt in een prachtige tuin met vele vijvers, mangobomen en fonteinen. Bij zonsopgang baadt het gebouw in een magische gloed, waardoor het een paleis uit een sprookje lijkt.

Fatehpur Sikri

Fatehpur Sikri

Agra

Fatehpur Sikri is de geheel verlaten 16e-eeuwse ommuurde hoofdstad van het Moghulrijk. De Moghul heerser die deze stad liet bouwen had 3 vrouwen: een christen, een moslim en een hindoe en bouwde voor ieder van hen aparte vertrekken. De stad diende slechts korte tijd als hoofdstad, omdat door een tekort aan water de stad onbewoonbaar werd. Het gehele complex bevindt zich in een goede staat en is opgenomen door de cultuur erfgoed lijst van Unesco.

agra fort

Agra Fort

Ook een bezoekje aan het Agra Fort is de moeite waard. Dit rode fort, met z’n 2,5 kilometer lange vestingmuur, ligt vlakbij het levendige oude centrum van Agra, waar je verschillende paleizen en moskeeën van zuiver marmer kunt vinden. Leuk is ook een bezoek aan de kleine versie van de Taj Mahal, door de bevolking de ‘baby Taj’ genoemd. Dit is de tombe van Itimad ud-Daulah.

jaipur

Jaipur – roze stad

Jaipur

Jaipur wordt ook wel ‘de roze stad’ genoemd, vanwege de roze zandstenen huizen en stadsmuren. De stad dankt deze bijnaam aan het feit dat voorafgaande aan een bezoek van een Britse prins, de toenmalige maharadja, opdracht gaf om alle huizen en gebouwen in het centrum roze te verven; rond die tijd was roze namelijk de kleur van de gastvrijheid. Zoals je zult begrijpen wil ik dit met eigen ogen zien!

Rajasthan

Rajasthan staat bekend als de meest romantische deelstaat van India. Een bezoekje aan de Raj Mandir-bioscoop voor een romantische Hindifilm met dans en zang is dan ook een absolute must. Indiërs zijn dol op deze Bollywood musicalfilms en leven luidruchtig mee bij het zien van al die levendige verhalen over onbereikbare liefdes en onrust.

holi feest, holi festival

Holi feest

Holi festival

Wat ik heel graag een keer mee wil maken is het Holi feest in India. Dit hindoestaanse festival is de viering van de overwinning van het kwade, de winter, wat natuurlijk samenvalt met het begin van het voorjaar. Tijdens Holi kleuren de straten. Iedereen op straat gooit met gekleurd poeder (gulal) en water om de start van de lente te vieren. Ga je de straat op, dan ontkom je er niet aan nat en gekleurd worden. Gulal is bij in winkels en bij kraampjes te koop. Smeer je het gekleurde poeder op een persoon, dan is dit een teken van liefde of vriendschap. Behalve met poeder gooien, kun je ook dansen op de muziek van de dholak, een trommel die bespeeld wordt tijdens festiviteiten zoals Holi. Let wel op: ieder jaar valt het Holi festival op een andere datum.

Ranthambore Nationaal Park, India met kinderen

Ranthambore Nationaal Park

Jungle avontuur

Natuurlijk gaan we ook naar India om de prachtige natuur te ontdekken. Het Ranthambore Nationaal Park is één van de grootste natuurreservaten van India. Dit nationaal park kent een grote diversiteit aan wilde dieren zoals diverse katachtigen waaronder luipaarden en hyena’s. Ook zijn er diverse reptielen te vinden zoals krokodillen en hagedissen. Het park is echter vooral bekend vanwege de grote tijger populatie. Hoe bijzonder is het om deze dieren te zien in hun natuurlijk omgeving.

ganges india

Ganges

Ganges

Varanasi ligt aan de Ganges, een rivier die voor Hindoes heilig is. Jaarlijks komen duizenden pelgrims hier naar toe om hun ziel te reinigen door zich te wassen in de rivier. Ze geloven dat de circel van wedergeboorte wordt doorbroken door zich te reinigen in het water. Op de oevers offeren pelgrims bloemen, snoepjes en heilig water aan de zonnegod. De rivier is ook een populaire plek voor crematies. Overledenen worden eerst in de Ganges gewassen en vervolgens verbrand op de ‘ghats’, oftewel de riviertrappen.

vakantie met kinderen, india met kinderen, visum india, goa beach

Goa strand

Strand vakantie naar India: Goa

Waarschijnlijk willen we de vakantienaad India eindigen in Goa. Hier heb je kindvriendelijke stranden zoals Morkim en Agonda Beach. Hier kun je ook naar de Sahakari Spice Farms, waar je alles te weten komt  over de Indiase keuken en kun je zien waar de kruiden vandaan komen. Ook de Dudsagar Falls watervallen, een dolfijnentour per boot en dwalen door Fort Aguada staan op onze vakantielijst voor India.

Hoe we al deze prachtige highlights gaan inplannen is nog niet helemaal duidelijk. Helaas zal niet alles lukken in het tijdsbestek dat wij willen. We hopen dat we snel deze prachtige verre reis met de kinderen mogen maken en dat ook India snel weer hersteld van het Covid-19 virus …

LET OP: visum nodig!

Als je naar India reist ben je verplicht van te voren een visum aan te vragen, ook kinderen moeten over een eigen visum beschikken. Een visum voor India aanvragen kan tegenwoordig makkelijk online.

Wil jij ook graag met op vakantie naar India met je kinderen? Veel plezier met onze tips. Ben je zelf al eens in India geweest en heb je nog leuke tips en must-sees voor ons? Laat het weten in een reactie onderaan dit blog.

vakantie india met kinderen

 

vakantie naar india , india met kinderen, verre reis met kinderen

Tags: , , , , ,



...

Comments are closed.

Back to Top ↑