boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs invloed van dieren op kinderen

Published on oktober 4th, 2018 | by Esther

0

Wat is de invloed van dieren op kinderen?

Dat dieren van kinderen houden en andersom dat weten we natuurlijk al lang. Maar wat is nou echt de invloed van dieren op kinderen? De afgelopen jaren heb ik bij onze vakantiegasten gezien hoe fijn hun kinderen het vonden om me te helpen met het verzorgen van onze dieren. We hebben van alles gezien, van een meisje dat in ons weiland aan het dansen was, tot een jongetje dat voor onze koeien zong. Natuurlijk zijn kinderen ook wel eens bang. Maar vaak heb ik het idee dat onze hond dan bijvoorbeeld extra zijn best doet om wel geknuffeld te worden. En vaak zijn ze, na nog geen twee dagen, de beste vrienden.

Op de één of andere manier mogen kinderen ook meer bij dieren. Als ik zie hoe mijn kinderen met de poes rond kunnen zeulen, dat zou hij mij nooit toelaten! En ons ezeltje laat zich het liefst door de kinderen knuffelen, van mij wil ze niet altijd iets hebben.

Invloed van dieren op kinderen

Over Sam werd, vanaf dat hij geboren is, door iedereen altijd gezegd dat hij niet van dieren houdt. Het was zo erg dat hij er zelf in ging geloven. Het was misschien ook niet zo raar dat mensen dat geloofden, want zijn zus is het liefst dag en nacht onder de dieren. Ze begrijpt ze ook veel beter dan dat ze mensen begrijpt. En dan hebben we ook nog eens een boerderij, met niet alleen heel veel verschillende soorten dieren, maar ook met tractoren en andere machines. Het moet gezegd, daar is Sam altijd geïnteresseerder in geweest.

Dierenliefde

Natuurlijk houdt Sam wel van dieren. Ik ben op een gegeven moment best boos geworden en heb tegen iedereen gezegd dat ze op moeten houden die flauwekul te verkondigen. Er was nog geen ogenblik voorbij en ineens was Sam steeds vaker in het kippenhok de kippen graan aan het voeren. In de wei ons pony’tje aan het knuffelen, of bood hij zijn hulp aan bij het schoonmaken van de konijnenhokken.

Kinderen en dieren

Inmiddels is Sam iets ouder (7) en heeft hij het de laatste tijd een beetje moeilijk. Hij voelt zich anders dan anderen en dat maakt hem heel verdrietig. Hij ís niet anders (niet anders dan dat iedereen zijn unieke zelf is) maar hij voelt zich toch moeilijk begrepen. Door ons. Zijn vrienden. De mens. Hij reageert zich af door de bossen door te crossen op zijn mountainbike. Maar heel vaak zie ik hem zich ook terugtrekken in een hele grote knuffel met onze hond. Zie ik hem smoezen met de kippen in het kippenhok of een goed gesprek voeren met één van onze poezen.

Op dat moment ben ik zo blij op een boerderij te wonen en dat onze dieren het van mij over kunnen nemen als ik niet genoeg ben.

invloed van dieren op kinderen

Heb jij nog een mooi voorbeeld van de invloed van dieren op kinderen?

Lees ook: Mijn kind is anders dan anders >>

invloed van dieren op kinderen – huisdieren – kind en dier

Tags: , , , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑