boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs jongens uitjes, jongensmama, jongensmama blog

Published on juni 16th, 2018 | by de redactie

0

Typisch jongens uitjes

Op de dagen dat ik vrij ben heb ik altijd het gevoel dat ik iets moet gaan doen met de kinderen. Naar de speeltuin, de kinderboerderij of bij iemand op bezoek. Ik heb hier alleen niet altijd evenveel zin in. Soms ben ik gewoon moe, moeten er nodig dingen gebeuren in huis, moet de was gewassen en gestreken worden of moet ik nog wat voor het werk doen. En soms heb ik die speeltuin ook wel gewoon even gezien. Nou heb ik nog kleine kinderen, dus echt iets spectaculairs hoef ik gelukkig ook niet te doen. Met thuis boekjes lezen, puzzelen, kleien of knutselen zijn ze gelukkig al snel tevreden. jongens uitjes

Lekker buitenspelen >>

GRATIS kinder uittips >>

Jongens uitjes

Een tijdje geleden gingen we even een kaartje kopen bij het sigarenwinkeltje op de hoek. Nog geen vijf meter van ons huis zagen we een grote hijskraan die boven de huizen zweefde. Daar moesten we dus even bij blijven kijken, want het was een hele grote en hij zwiepte van de ene naar de andere kant. Er stonden ook nog twee draaiende betonwagens voor. Wat een pret! We bleven hier minstens een kwartier staan om te genieten van al dat moois. We vervolgden onze weg en kwamen een paar meter verder langs een huis waar een aantal Bob de Bouwers aan het werk waren. Een van die stoere Bob de Bouwers was druk in de weer met het slopen van een muur. Tot groot plezier van mijn jongens bracht hij het afval vervolgens met een kruiwagen naar een grote container waar wij net naast stonden. Met open mond stonden mijn jongens te koekeloeren na al het leuks dat deze man aan het doen was. Na tien minuten stof gehapt te hebben vond ik het welletjes en probeerde mijn jongens mee te krijgen naar het sigarenwinkeltje.

Vol bewondering…

’s Middags gingen we boodschappen doen. Op het moment dat we aankwamen bij de winkel kwam net de vrachtwagen vol met verse, nieuwe spullen voor de winkel aanrijden. Tijdens het boodschappen doen hield die vrachtwagen mijn oudste zoon nogal bezig. ‘Wat zit er in die vrachtwagen mama? Is de vrachtwagen al geparkeerd? Waar is die vrachtwagen nu?’ vroeg hij om de paar minuten. Op een gegeven moment ontdekte hij de klapdeuren waardoor alle nieuwe spullen vanuit de vrachtwagen naar binnen werden gereden. Hij was er niet meer weg te slaan.

Complete show

Eenmaal klaar met boodschappen doen stond, toen we buiten kwamen, de vrachtwagen nog steeds voor de deur van de winkel. De winkelmedewerkers waren druk in de weer met het heen en weer rijden van de karren waarop alle spullen uit de vrachtwagen de winkel in gereden konden worden. De jongens gingen naast de vrachtwagen staan om te kijken wat hier toch allemaal gebeurde. De vrachtwagenchauffeur reed vanuit de vrachtwagen volle karren vers etenswaar op de klep van de vrachtwagen. Als deze vol stond drukte hij op een knop waarmee de klep als een lift naar beneden ging. Hier stonden de winkelmedewerkers klaar om de volle karren van de chauffeur over te nemen en in te ruilen voor lege karren die weer in de vrachtwagen gereden konden worden. Het was een waar spektakel, waar geen pretpark tegenop kon. Met grote ogen en open mond stonden mijn jongens, hand in hand, te genieten. Na ruim een half uur kwam het einde in zicht en werden de laatste volle karren uit de vrachtwagen gereden. De chauffeur liet aan mijn jongens zien hoe de lege karren in de vrachtwagen werden vastgezet, zodat ze niet zouden gaan schuiven tijdens het rijden. De klep werd dichtgedaan en de chauffeur gaf de jongens een high five voordat hij in zijn vrachtwagen stapte. Luid toeterend reed hij weg. De jongens enthousiast zwaaiend achterlatend.

Ik bedankte een medewerker van de winkel, die nog druk bezig was de laatste spullen naar binnen te rijden, voor het leuke uitje. Verbaasd keek hij me aan en liep hoofdschuddend weg. . . .

Ik hoef in ieder geval niet meer na te denken over wat te doen op mijn vrije dag met de kinderen, want er is keuze genoeg: kijken bij een hijskraan, een huis dat verbouwd wordt of naar het uitladen van een vrachtwagen. Succes gegarandeerd!

Herkenbaar? Wat zijn de favoriete jongens uitjes van jou en je kinderen?

PS: Heb je onze Bob de Bouwer winactie al gezien?? 

bob de bouwer bioscoopfilm, bob de bouwer mega machines, bob de bouwer winactie

Lees meer: blogs van jongensmama’s >>

Blog: Mijn zoon is geen stoere jongen >

Tags: , , , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑