boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs jongenshumor

Published on september 12th, 2019 | by Maryke

0

Jongenshumor: in een scheur om een scheet 😉

Je kent ze wel, van die grappige foto’s en filmpjes van kinderen die een schijfje citroen eten, in een plas vallen, enorm schrikken of de hele kamer onder de poep of sudocrème smeren. Gelukkig doen mijn kinderen dat laatste niet, nog niet, maar toch moet ik regelmatig flink om ze lachen. Helaas vergeet ik hun, op dat moment, hilarische jongenshumor en uitspraken te vaak en heb ik mijn telefoon niet bij de hand op de momenten dat ze net iets onbenulligs doen. Geen hit op Funniest Homevideo’s voor ons dus… Maar soms ben ik wél op tijd en dan kan papa, via een fotootje per app, ook nog even meelachen.

Jongenshumor

Lachen is gezond! Een half uurtje lachen per dag is een natuurlijke bescherming tegen een hartaanval! Dus kom maar op met die grappen 🙂. Gelukkig heb ik twee jongens in huis die mij dagelijks aan het lachen maken. Met hun peuter- of kleuterpraat, maar ook met hun grappige acties.

Lees meer: blogs van jongensmama’s >>

Blog: Mijn zoon is geen stoere jongen >>

jongenshumor

Door veel te lachen zul je knapper worden!

Ravi (6) is van de creatieve uitspraken. Ik denk dan altijd, deze moet ik onthouden, maar na een uurtje ben ik het alweer kwijt. Toch vergeet ik sommige dingen niet zo snel, zoals de uitspraak “een baard is touw dat uit iemands kin groeit”. En als we in de auto zitten en het spettert, vraagt hij of ik de wissewasser even aan wil doen. Op zaterdagavond kijken we samen wel eens naar Eigenwijze tuin (Eigen Huis en Tuin). En soms vanuit het niets zegt hij “mama, denk jij wat ik denk?” Hij is zo wijs, maar ook nog zo klein. Mooi om te zien hoe hij alles wil weten, maar nog zo weinig snapt. De vragen vliegen mij dagelijks om de oren en geen antwoord geven is geen optie! Zeg ik niets dan verzint Ravi zelf een antwoord en wil dan graag van mij de bevestiging of dat juist is. En omdat ik ook niet alles weet zeg ik vaak glimlachend, ja lieverd!

Bodhi (3) is van de gekke bekken, hij is een echte clown en maakt me altijd aan het lachen met zijn aanstekelijke lach. Samen kunnen ze er ook wat van. Neem nou de foto hieronder, het is alweer even geleden dat Bodhi een baby was, maar oh wat lag ik in een scheur toen dit gebeurde. Gelukkig hebben we de foto’s nog, want no way dat Bodhi zich nu nog zo stilletjes voor de gek laat houden door zijn grote broer.

jongenshumor

Kinderen en humor

Kinderen hebben andere humor dan volwassenen en volgens mij verschilt dat ook bij meisjes en jongens. Want waar mijn twee jongens helemaal in een scheur kunnen liggen om een scheet, boer of blote kont, verrek ik geen enkele spier. Ja, die van irritatie na de zoveelste poeperige opmerking. Maar als ze dan met z’n tweeën zo ontzettend veel lol hebben om een, in mijn ogen, mega kinderachtige grap, kan ik eigenlijk ook niet anders dan naar ze kijken met een enorme glimlach!

jongenshumor

Endorfine, serotonine en dopamine worden aangemaakt wanneer je (glim)lacht. Deze stofjes zorgen voor een ontspannen houding en een prettig, zorgeloos en opgewekt gevoel en een betere weerstand!

Waarom lachen we niet wat vaker?

Kinderen lachen wel 300 keer op een dag en wij, volwassenen, maar zo’n keer of 25. Dus ik vraag me af waarom wij niet veel vaker mee lachen met onze kinderen? We willen toch allemaal knapper worden? Samen lachen stimuleert een hechte band enorm en helpt ons, serieuze volwassenen, wat meer te relativeren. Ik hou van vrolijkheid in huis, zelfs al gaat het om een vieze scheet. Kindergelach werkt heel aanstekelijk, dus wanneer ik een lange en zware werkdag heb gehad is het hardop meelachen om typische jongenshumor en poep- of scheetgrapjes mijn ultieme medicijn tegen stress.

“Papa is de baas”, “Nee, mama is de baas, die is ouder! Toch papa?”

Heeft jouw zoon ook jongenshumor? Waar moeten jullie altijd hard om lachen bij jullie kinderen?

jongenshumor

Dit vinden jongens ook leuk: Het Poepspel >>

Lees ook: mijn dochter heeft een ruime fantasie >>

 

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑