Jongensmama, wie had dat gedacht…

15 mei 2018

Jongensmama, IK? Wie had dat gedacht?! Struikelen over auto´s, kleding altijd vies, thuis komen met kapotte knieën, altijd blauwe plekken, voetballen, bakken vol lego, schoenen zijn binnen een maand afgetrapt, boeven vangen, non stop gamen, en vooral heel veel knuffelen. Ik kan eigenlijk nog wel even doorgaan. Als  mama van jongens heb ik echt wel even een knop om moeten zetten.

Handig: Zoons, een handleiding voor moeders

Jongensmama, wie had dat gedacht

Wie had ooit gedacht dat uitgerekend ik een jongensmama zou worden. Ik ben, op het feit dat ik ook regelmatig in bomen klom, altijd echt een ‘meisje meisje’ geweest. Ik was gek op barbies, make up, haren vlechten, vader en moedertje spelen etc. En nog steeds ben ik altijd bezig met uiterlijke verzorging en probeer ik er altijd nog op en top vrouwelijk uit te zien.

jongensmama, jongensmoeder, jongensgezin, boyslabel, jongensmama blogger

Hoop op een dochter

Misschien heel fout om te zeggen, maar toen ik zwanger was van nummer drie had ik ergens de hoop een dochter te krijgen. Jurkjes, rokjes, haren vlechten.. Maar ook verder in de toekomst.. Als je dochter zwanger is lijkt me dat veel intenser dan een schoondochter (ligt natuurlijk ook aan de band die je hebt). Toen bij de echo bleek dat ik wederom een jongen kreeg moest er toch even een knop om. Ik zou een echte jongensmoeder zijn. Niks geen barbies. Auto’s it is! En nu zou ik niks anders meer willen!!

Kleding shoppen voor jongens is een stuk makkelijker. Het is meestal een broek een shirt en je bent al klaar. Geen rokjes, geen leggings, geen jurkjes, geen bolero’s. Ik geloof wel dat ik meer schoenen koop dat een meisjesmama. Vaak zijn ze hier na een maand al helemaal af. Ik heb eigenlijk geen idee hoe dat bij meisje gaat. Maar hier hebben ze binnen no time gaten in de knieën van hun broeken.

Ik heb altijd het idee dat meisjes wat schoner zijn dan jongens. Als mijn jongens buiten gespeeld hebben komen ze altijd smerig thuis. Rouw randen onder hun nagels, kleding onder de modder, haar weer in de war. Typisch jongensgedrag 🙂 En ik me maar afvragen waar al die blauwe plekken vandaan komen.

Loslaten

Ik heb me hier bij neergelegd dat ik een jongensmama ben, en heb het stukje perfectionisme wat ik in me heb dan ook losgelaten. Zolang zij gelukkig zijn ben ik dat ook. Dan maar met wat extra gaten en modder.

Sinds de oudste twee wat ouder worden ben ik ook ineens een pro in LEGO bouwen. Binnen no time hebben we hele constructies in elkaar gebouwd. En voetbal? Ik ben er zelfs van gaan houden! Niks is leuker dan je kind fanatiek achter een bal aan zien rennen en nog scoren ook. Het vroege opstaan op de zaterdag dan wel voor lief genomen.

Dan is er nog de ‘piemelfase’. Dit was natuurlijk helemaal nieuw voor mij. Hoe fascinerend kan het zijn, zo’n bewegend ding tussen je benen. Het liefst houden ze hem de hele dag vast. En onderling hebben ze er soms de grootste lol over.

jongensmama, jongensmoeder, jongensgezin, boyslabel, jongensmama blogger, jongensblogs, mama van jongens, mama van 2 jongens, mama van 3 jongens, mama van zoons

Het allerleukste aan mama van jongens zijn

Wat ik het allerleukste vind als mama van jongens? Ze knuffelen zo graag met hun moeder. Jongetjes zijn meestal echte ‘mamakindjes’. Hier is niks van gelogen. Soms kijken we met zijn allen een film op de bank en het liefst kruipen ze alle drie helemaal in me. En ’s morgens in bed kruipen ze nog even lekker tegen je aan. Hier geniet ik echt het allermeeste van. Op zulke momenten kan me alles gestolen worden. Nee.. eigenlijk heb ik helemaal niks te klagen als echte jongensmoeder.

Nog meer jongensmama’s

Ben jij ook een jongensmama en wil je meer te weten komen over hoe andere moeders met zonen zich staande houden in een echt jongensgezin? Volg dan zeker ons jongensmamablog Boyslabel. Hier lees je meer blogs van jongensmama’s en houden wij je op de hoogte van alles omtrent jongen en hun gedrag, maar ook de leukste jongenskleding, trendy speelgoed, het leukste jongenscadeau of die ene toffe nieuwe game. Join us!

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding

Met deze kleren kom je de zomer door!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je garderobe bij te werken! De...
groente-eten

Wat eten we vandaag? Zo eten je kinderen meer groente

Ben je soms ook zo inspiratieloos dat je niet meer weet wat je moet koken en zeuren jou kinderen ook...
huidverzorging

Zorg goed voor je huid met deze vijf tips

Ben jij ontevreden over de gezondheid en de uitstraling van jouw huid? Met deze vijf tips heb je binnen no...