boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Kinderboeken

Published on juni 24th, 2017 | by Sharon

0

Engels voorlezen… bananas!

“Monito heeft twee gele bananen, Monito has two yellow bananas.” Mijn twee jongens kijken mij aan of mama zelf bananas is geworden. “Euh mama, dat is Engels,’’ zegt Chiel. Al jaren lees ik mijn jongens elke avond voor, maar nooit eerder in het Engels.

Het boekje Jungle the Bungle speelt in op het feit dat kleine kinderen heel ontvankelijk zijn voor het leren van klanken en talen. Hoe jonger je de taalgebieden in de hersenen stimuleert, hoe beter. Als de jongens tv kijken, switchen ze ook moeiteloos van een Nederlandse naar een Engelse kinderserie. Gek genoeg kende ik nog geen kinderboek waarin hetzelfde wordt gedaan.

Vrolijk

Jungle the Bungle vertelt in het Nederlands, Engels en Spaans het verhaal over dieren die hun lievelingseten meenemen naar een groot eetfeest, dinnerparty, cena de fiesta. Aan de “cena de fiesta’’ doe ik niet mee, want mijn Spaanse uitspraak is geen feestje om naar te luisteren. 😉

Het vrolijke verhaal over Monito de aap en zijn vrienden is nu het favoriete voorleesboek hier in huis. Dus avond aan avond lees ik het Nederlands, waarna al snel de Engelse vertaling volgt uit de kindermonden. Aan het einde van het verhaal mogen de kinderen raden welke cupcake bij welk dier hoort. De bananen cupcake is van de aap, de pinda cupcake is van de vogel. De tiende en laatste regenboogcupcake is voor jou! Feest en taart zijn bij ons favoriete onderwerpen! Niks heerlijker dan de dag afsluiten met een regenboogcupcake. Welterusten en sleep well boys!

PS: met de aankoop van Jungle the Bungle doneer je ook een boek aan een kansarm kind!

Jungle the Bungle is te koop bij:

Bol.com

engels voorleesboek

Tags: , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑