boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Reizen

Published on december 5th, 2012 | by de redactie

0

Kamperen in Kroatië: een jongensdroom

Heb jij al nagedacht over de volgende vakantie met de jongens? Ga eens kamperen in een zonnig land met veel natuur en cultuur, op een camping waar alle faciliteiten aanwezig zijn die een kleine jongen zich maar kan wensen. Dat voor zo’n vakantie Kroatië voor de hand ligt blijkt wel uit het feit dat dit land de laatste jaren enorm in de lift zit als vakantiebestemming. Je kan er bovendien gemakkelijk met de auto naartoe rijden.

Zwembadcomplexen
Kijk bijvoorbeeld naar camping Bijela Uvala vlakbij Porec in de Kroatische provincie Istrië. Deze camping ligt op een prachtige locatie, vlakbij een mooi kiezelstrand en een leuk haventje. Met twee zwembadcomplexen, kanoverhuur en een miniclub voor de kinderen kan je hier alle kanten uit. Istrië ligt aan de Adriatische zee en lijkt in vele opzichten op Italië. Dat is niet vreemd, aangezien de provincie  duizend jaar lang overheersd werd door Venetië. De Italianen hebben hun sporen duidelijk nagelaten in de architectuur, de lokale gebruiken en voornamelijk de gastronomie. De Istrische keuken lijkt in veel opzichten op de Italiaanse, met veel pasta- en risottogerechten.

Dagtocht langs de eilandjes voor de kust
Porec is een havenstadje met prachtige stranden en veel watersportfaciliteiten. Het stadje is verder bekend om de bouwwerken uit de tijd van de Romeinse en Venetiaanse overheersing. Voor natuurliefhebbers zijn de Nationale Parken Brijumi en Ucka, de bossen van Motovun en het vogelrijke Paludreservaat vlakbij. Of monster aan bij een zeilschip voor een dagtocht  langs de verschillende eilandjes voor de Istrische kust. Pula, de stad met de dichtstbijzijnde luchthaven heeft een mooi bewaard gebleven Amphitheater dat in de oudheid door keizer Vespasianus werd gebouwd. Maar ook de andere steden en dorpen in de omgeving zijn zeer de moeite waard, niet in de laatste plaats omdat zij allemaal wel een intact historisch centrum hebben.

Tags: , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑