boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Uittips kerstvakantie uitjes, uittips kerstvakantie

Published on december 9th, 2020 | by de redactie

0

5x de leukste kerstvakantie uitjes op een rij!

Het is bijna kerstvakantie en zijn de kinderen twee weken lang vrij. Wel moet er nog een kerstdiner in elkaar gezet worden en natuurlijk gaan we zelf oliebollen bakken. Dat zijn de hoogtepunten van onze kerstvakantie die ieder jaar weer terug komen. Maar wat ook terugkomt is ieder dag de vraag: Wat gaan we doen vandaag? En helemaal met de aangepaste Corona maatregelingen is dat wel een dingetje. Tja, heb je al wat verzonnen? Geen nood! Wij helpen je een handje. Hier de leukste kerstvakantie uitjes op een rij;

De leukste kerstvakantie uitjes op een rij

1. Hermitage Amsterdam brengt riddertijd tot leven!

De Hermitage presenteert een nieuwe tentoonstelling Romanovs in de ban van de ridders, waar de middeleeuwen tot leven komen! Met machtige tsaren, dappere ridders, schone jonkvrouwen, hoofse liefde en spannende toernooien. Bewonder ruim 250 topstukken uit de Europese middeleeuwse kunstcollectie en het Arsenaal van de Hermitage St.-Petersburg.

Een echte familietentoonstelling

Het avontuurlijke verhaal van Romanovs in de ban van de ridders is er voor het hele gezin. Van adembenemende kunst van bekende meesters als Hugo van der Goes tot een spannende speurtocht met hoorspel, voor kinderen vanaf 7 jaar. Ook is er een hashtag-tour waarin televisiepersoonlijkheid Tim Hofman enkele spraakmakende topstukken verbindt met populaire thema’s van nu. Geschikt voor jongeren vanaf 15 jaar. En voor 15-24 jarigen is er de Grand Art Game, met quizzen over de middeleeuwen en ridders. Maar bovenal is de tentoonstelling een beleving vol epische ridderavonturen, romantische jonkvrouwen en zeldzame kunstschatten die straks voor het eerst in Nederland te zien zijn.

ridders in de hermitage

Een veilig bezoek

De Hermitage zorgt er samen met de bezoekers voor dat het museumbezoek zo veilig en prettig mogelijk verloopt. De Hermitage hanteert hiervoor het protocol voor veilige en verantwoorde heropening van musea en het horecaprotocol. Daarnaast neemt de Hermitage waar nodig extra maatregelen.

Tickets en info: www.Hermitage.nl

Fotocredits: © Evert Elzinga

The Art of the Brick, kerstvakantie uittips, dagje uit in kerstvakantie

4. 100 Kunstwerken van LEGO

De bejubelde expositie The Art of the Brick van de Amerikaanse kunstenaar Nathan Sawaya komt tijdelijk naar Nederland. Honderd unieke kunstwerken, gebouwd met meer dan één miljoen LEGO-stenen, zijn vanaf donderdag 10 december te zien in de Kalverpassage aan de Kalverstraat in Amsterdam. The Art of the Brick werd door CNN uitgeroepen tot één van de tien tentoonstellingen ter wereld die je gezien moet hebben en trok wereldwijd al miljoenen bezoekers.

Voor jong en oud, LEGO-fans en kunstliefhebbers

The Art of the Brick is een feest van herkenning voor alle leeftijden, van LEGO-fans tot kunstliefhebbers. Voor kinderen zijn een gratis kinderaudiogids en speurtocht beschikbaar, waarmee ze langs de bouwwerken met duizenden LEGO-blokjes geleid worden en ze kunnen op de foto met Blue guy sitting, een levensgroot menselijk figuur van LEGO.

Om het bezoek zo veilig en verantwoord mogelijk te maken, wordt het uitgebreide protocol van de Museumvereniging gevolgd. De expositie beslaat maar liefst 3000m2, tickets worden per tijdslot gereserveerd en wordt georganiseerd in een zogenaamde ‘doorstroom-locatie’ waar de bezoekers lopend een route afleggen met één ingang en één uitgang. Zo worden de bezoekers zowel in tijd als in ruimte gespreid.

Tickets en info: www.artofthebrick.nl

de leukste kerstvakantie uitjes op een rij, the art of bricks, brick art, lego kunst

3. Ouderwetse gezelligheid

ARNHEM – Het Openluchtmuseum neemt je mee op een reis door de tijd! De mensen van het museum lijken zo uit het verleden te zijn weggelopen. Ambachtslieden en activiteiten in de authentieke gebouwen brengen het museum tot leven. Originele boerderijen, arbeidershuisjes, molens, een kerk, schooltje, zuivelfabriek en ophaalbrug. Je vindt er zelfs een oude rijdende tram. Bezoek een arbeidershuisje uit Tilburg, volledig ingericht in jaren ’70 stijl. Gaan je kinderen ‘aan het werk’ op het Kindererf of toch liever spelen op het mooie Zaanse plein? Worden het poffertjes met poedersuiker, stevige huisgemaakte soep, of toch die verse krentenbol van de bakker? Echt ouderwets wintervermaak op de grote ijsbaan voor de Amsterdamse Westerstraat en de sleebaan bij de molen. Schaatsen zijn gratis te leen. Wist je dat al vanaf de zeventiende eeuw kunstmatige sleehellingen gemaakt worden?

 
kerstvakantie uitjes, uittips kerstvakantie

4. Winterstation vol vuur en lichtjes

UTRECHT – Een echt leuk uitje voor in de kerstvakantie is het Winterstation in het Spoorwegmuseum Utrecht. Helaas dit jaar geen schaatsbaan, maar het hele museum hult zich in winterse sferen met kerstbomen, guirlandes, honderden lampjes en overal klinkt muziek. Binnen ruik je de geur van poffertjes en oliebollen, buiten branden de vuurtjes waar je marshmallows kunt roosteren. En dit jaar is het extra bijzonder, want in de grote museumhal pronken bijzondere (internationale) restauratierijtuigen die onderdeel uitmaken van de eersteklas tentoonstelling ‘Tosti’s Truffels Treinen’, over eten en drinken rond het spoor. Ook zijn alle attracties open in het museum. Ook op Tweede Kerstdag is het Winter Station in het Spoorwegmuseum open.

5. Winter in de middeleeuwen

ALPHEN AAN DEN RIJN – Vier de winter in het middeleeuwse stadje Gravendam en in Dorestad. Hier zijn de bomen en huizen bedenkt met een frisse laag witte sneeuw. Gravendam en Dorestad vind je in Archeon, waar je in de winter teruggaat naar winters uit het verleden. Alle gebouwen, boerderijen en hutten van Archeon worden bewoond en volledig winters ingericht, met knapperige haardvuren waar warme broodjes op worden gebakken. 

kerstvakantie uitjes,  kerst uittips, dagje uit kerstvakantie, wat te doen in de kerstvakantie , kerstvakantie 2020, dagje uit met kinderen, kerst 2020

LEES OOK:

de leukste kerstvakantie uitjes op een rij, kerstvakantie uitjes

Tags: , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑