Kinderen bij het huwelijk betrekken

19 maart 2023

Kind zijn is een mooie tijd en het kan nog mooier worden als ze zich betrokken voelen bij speciale gebeurtenissen zoals de bruiloft van hun ouders. Als ouder wil je natuurlijk dat jouw kinderen zich geliefd voelen en een belangrijke rol spelen bij jouw huwelijk. Het kan echter uitdagend zijn om jouw kinderen te betrekken, vooral als het gaat om beslissingen maken en de grote dag organiseren. Hier vind je enkele tips om jouw kinderen op een leuke manier bij jouw huwelijk te betrekken.

Breng jouw kinderen op de hoogte

Zijn jouw kinderen nog niet op de hoogte van jouw bruiloft? Dan is het belangrijk om dit zo snel mogelijk te doen. Plan een leuke activiteit zoals een picknick of een diner en vertel hen over de grote dag. Zorg ervoor dat je alle details bespreekt, zoals de locatie, datum, tijd en hoe de ceremonie eruit zal zien. Laat ze weten dat ze een belangrijke rol zullen spelen bij de bruiloft. Door hen tijdig te betrekken bij de bruiloft zullen ze zich meer verbonden voelen met de dag en enthousiast worden om deel uit te maken van het evenement!

Laat jouw kinderen helpen

Wanneer je de trouwuitnodigingen gaat versturen, is het belangrijk om jouw kinderen te betrekken bij het proces. Laat hen helpen met het ontwerpen en verzenden van de uitnodigingen. Dit kan een leuke activiteit zijn om samen te doen. Als alternatief kun je hen ook betrekken bij het schrijven van de uitnodigingen. Laat hen een paar woorden schrijven of tekenen op de uitnodiging.

Een save the date kaartje is ook een geweldige manier om je kinderen bij het huwelijksproces te betrekken. Betrek ze bij het ontwerp en laat ze meedenken over hoe de kaart eruit moet zien. Dit kan variëren van kleuren tot foto’s, tekeningen of zelfs een speciale boodschap die ze willen delen met familie en vrienden. Door hun mening te vragen, voelen ze zich belangrijk en gewaardeerd!

Activiteiten ceremonie & receptie

Er zijn veel manieren om jouw kinderen te betrekken bij de ceremonie zelf. Laat hen bijvoorbeeld de ringen dragen, bloemblaadjes strooien tijdens de ceremonie of integreer hen bij het uitspreken van de geloften. Door hen een rol te geven tijdens de ceremonie, zullen ze een blijvende herinnering hebben aan de bruiloft. Als je kinderen nog jong zijn, kun je ook een oppas inhuren om voor hen te zorgen tijdens de ceremonie. Dit zorgt ervoor dat je je geen zorgen hoeft te maken over de kinderen en je kunt genieten van deze bijzondere dag! 

Ook de receptie is een geweldige gelegenheid om de kinderen mee te laten genieten van het huwelijk. Plan activiteiten zoals spelletjes, dansen of een fotobooth om hen bezig te houden en zorg ervoor dat er genoeg te eten en te drinken is voor hen. Je kunt ook een aparte kindertafel installeren waaraan ze kunnen zitten en eten met andere kinderen op het huwelijk. Door hen een eigen ruimte te geven, zullen ze zich meer op hun gemak voelen en genieten van de feestelijkheden!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

ouderschap-ouders-tips

6x tips voor nieuwe ouders

Ben je nog maar pas mama of papa geworden, of komt de bevalling nu wel heel dichtbij? De komst van...
Ontwerp-zonder-titel-2

Dit is waarom je als student een goedkope zorgverzekering wil

Als student is het belangrijk om een goede zorgverzekering te hebben, maar niet altijd staat je budget dat toe. Een...
Ontwerp-zonder-titel-1

Zorg en gezondheid: waar let je op bij de keuze voor de juiste verzekering?

De zorgverzekering is een verplichte verzekering om af te sluiten. Dat is niet zonder reden: het is immers een hele...