boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blog van Kim

Published on augustus 20th, 2017 | by Kim

0

Kinderfeestje inspiratie: Mad Science

Kim is zo gek op het organiseren van kinderfeestjes, dat ze wel eens als piraat of robot verkleed op het schoolplein stond. Geheel in thema van het feestje! Voor dit jaar had ze weer een gaaf thema, voor stoere jongens een gaaf kinderfeestje inspiratie: Mad Science!

kinderfeestje inspiratie mad science

“Dit jaar was het thema voor het kinderfeestje Mad Science, want mijn kleine wetenschapper in de dop vindt het heerlijk om te experimenteren. Voor de traktatie op school had ik online plastic reageerbuisjes besteld met dop en deze gevuld met lange gummi wormen. De buisjes heb ik in een grote wekpot gestopt met daarop een zelf ontworpen sticker met de vermelding dat het Professor Joris zijn laboratorium proefdieren waren.

Inspiratie opdoen

Voor het kinderfeest zelf had ik eerst inspiratie opgedaan op Pinterest en diverse Amerikaanse websites voor kinderfeestjes. Daarna heb ik in de loop van het jaar inkopen gedaan bij diverse low-budget winkels, zoals de Action en So Low. Bij So Low vond ik leuke toxic/doodshoofd stickers, injectienaalden, grote wekpotten, zwart/geel afzetlint en groene/gele papieren slingers.

Met Powerpoint heb ik een naamslinger ontworpen en met knip en plakwerk gemaakt voor in het laboratorium. Met de stickers heb ik de wekpotten versierd en daarna gevuld met water en voedsel kleurstof. TIP: Doe dan aub wel plastic handschoenen aan, want die kleurstof gaat er niet zo makkelijk af….

Online vond ik diverse waarschuwingsborden voor in een laboratorium en deze heb ik via PowerPoint wat bewerkt en uitgedraaid op A4 formaat, zo hingen overal mini posters. Als drinkglazen had ik lege jampotten gebruikt met doodskop stickers erop, zo lijken het net kweekpotten uit een lab, toch?

Kleine wetenschappers

Met alle voorbereidingen zag ik het niet zitten om ook nog zelf allerlei experimenten uit te voeren met de kinderen, dus had ik Mad Science uitgenodigd om de kleine wetenschappers bezig te houden. Nadat alle professoren uitgefeest waren, kreeg ieder nog een experimenteel geschenk mee naar huis. Kneedgum en knettersnoep in toxic plastic shotglazen (ook van So Low). De kinderen gingen voldaan naar huis en ik lag die avond glunderend maar wel vroeg op bed.

En dan wordt er ook elk jaar nog een feest gegeven voor familie en vrienden. Omdat ik door de scheiding heel wat kleiner woon, vieren wij zijn verjaardag voor deze redelijk grote club elders. Dit jaar hebben wij zijn verjaardag tijdens onze vakantie gevierd in een vakantiehuisje in Brabant, samen met zijn beste vriend, want die is twee dagen voor Joris negen jaar geworden.

Under the sea thema

Het thema was ‘Under the Sea’, want beide jongens zijn mini-professoren wat het zeeleven betreft. Zij zijn dol op het leven in onze oceanen en ze weten er erg veel van.

De ramen en binnenmuren van het huisje waren zo versierd zodat het leek alsof wij in een aquarium zaten. Ik had uit diverse groene kleuren crêpe papier repen geknipt en deze als een spiraal op het raam of muur geplakt, zo lijkt het net op zeewier. Van papier en papieren bordjes heb ik allerlei vissen geknutseld of gevouwen (zie Pinterest voor how to’s) en deze tussen het zeewier opgehangen.

De sweet table stond vol heerlijkheden uit de zee en zelfs de taart was een explosie van gekleurd koraal. De tafels waren gedecoreerd met zand, schelpen en sponsen van de Action. De sponsen waren net koraal. Met organza van de Action heb ik op de sweet table een golfeffect gecreëerd.  Achter de sweet table had ik een visnet van de Xenos gehangen en daarin wat zelfgemaakte vissen. En gelukkig deed het weer vrolijk mee. Kortom… het was een heerlijke dag. De jongens hadden van al dat spelen en aandacht om 17:00 al flinke rode konen en zij gingen zonder tegensputteren al om 20:00 naar bed die dag.

En het thema van volgend jaar? Ik heb besloten om het mij iets makkelijker te maken, dus worden de thema’s omgedraaid. Voor het kinderfeest doen wij een ‘under the sea’ party en voor het familiefeest kiezen wij het thema Mad Science. Gelukkig heb ik alle versieringen en materialen bewaard. Nu alleen nog even surfen naar leuke en lekkere gerechten voor het Mad Science feest, en een locatie zoeken…

Op zoek naar meer inspiratie voor een kinderfeestje? Kijk eens bij Hieppp, de meest complete webshop voor kinderfeestjes!

Tags: , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑