Dit favoriete kinderpretpark is echt een aanrader!

23 juli 2019

Een dagje kinderpretpark: Wij vinden het super leuk om met ons gezin een dagje naar een kinderpretpark te gaan, maar niet om hele afstanden te lopen, uren in de rij te moeten staan of dat de kinderen niet in alle attracties mogen omdat ze nog te klein zijn.  Herkenbaar? Daarom hebben wij onze favoriete kinderpretparken op een rij gezet en zelfs eentje getest waar wij heel enthousiast over zijn. Een niet te groot park, overzichtelijk (heel fijn!), betaalbaar, gezellig en veilig. Ideaal voor gezinnen met jonge kinderen.

Speciale dagjes uit voor in de zomervakantie >>

Kinderpretpark Julianatoren – met stip op nummer 1

Het is meteen een feestje bij aankomst in het Kinderpretpark Julianatoren in Apeldoorn. Bij aankomst zien we meteen de nieuwste attractie de Hoge Hoed die natuurlijk getest moest worden. Best wel een beetje spannend zo hoog en dan met kleine sprongetjes naar beneden “vallen” maar wat een pret! De kriebels in de buikjes waren te voelen 🙂

Julianatoren zomerweken, jul en julia muis, mevrouw suikerspin

Speciale zomerweken in de Juliantoren

Speciaal tijdens de zomervakantie (van 8 juli tot en met 1 september om precies te zijn) zijn de Jul & Julia zomerweken. Tijdens deze zomerweken zijn er heel veel extra shows te zien in het park, om het uur is er wel ergens op het park een show met Jul & Julia, Cas de Ranger of Mevrouw Suikerspin. Hier wordt gezongen en gedanst en kan iedereen (ja ook de mama’s en papa’s natuurlijk) meedoen.

Om eerlijk te zeggen kwamen wij tijd te kort om naar alle shows te gaan. Er is zoveel leuks op het park te doen. Je loopt de ene attractie uit en je komt alweer bij de volgende uit. Perfect, hierdoor hoeven de kinderen niet hele lange afstanden te lopen. Zo’n dagje kinderpretpark is al vermoeiend genoeg van alle indrukken die ze opdoen.

Van Dino’s rotsbaan naar de Draaiende Piraat en meteen ook nog in de Vuurtoren om daarna naar de Springende Piraat te rennen. Even drinkpauze tussendoor en weer door naar het Spookhuis (best wel spannend 😉 ) en de achtbaan natuurlijk.

Hier mag je maar liefst 2 rondjes achter elkaar! Er valt hier zoveel te beleven en er zijn te veel attracties (wel 66 geteld op de plattegrond plus daarbij nog alle shows). Het hele park staat in het teken van directeur Karel Kaasgaaf en zijn muizenvriendjes Jul & Julia en mevrouw Suikerspin.

Je kunt met een gerust hart de kinderen zelf overal in laten gaan. De behulpzame werknemers zijn super vriendelijk voor de kinderen en helpen waar nodig. Ze nemen overal de tijd voor en je hoeft je niet te haasten bij het instappen van de karretjes of attracties. Heel fijn! Wat een super leuk kinderpretpark en wat ons betreft is deze vooral voor gezinnen met kleine kinderen super leuk. Een absolute aanrader wat ons betreft en wij komen deze zomer zeker nog een keertje terug op een van de speciale zomeravonden wanneer het pretpark extra lang openblijft!

TIP: Bestel je kaartjes van te voren online dan krijg je korting en hoef je niet in de rij te staan bij de kassa.

achtbaan julianatoren, pretparken nederland

pretparken nederland, julianatoren attractie

zomerweken julianatoren, julianatoren review, kinderpretpark

julianatoren, kinderpretpark, dagje uit met kinderen, julianatoren apeldoorn

Nog meer leuke kinderpretparken in Nederland

2. Plaswijckpark

Het kinderpretpark Plaswijckpark in Rotterdam is onderverdeeld in drie verschillende sub pretparken; ‘wijcken’. Speelwijck, Dierenwijck en Wandelwijck.  Ideaal en duidelijk voor ouders en kinderen!

Speelwijck is een bonte verzameling speeltuinen; met o.a. een havenspeeltuin waarin je met water kunt spelen, een verkeerstuin waar je met skelters kunt racen en een gewone speeltuin met schommels, glijbanen en klimrekken en een kabelbaan. Dierenwijck is een kleine dierentuin met neusberen, lynxen en verschillende apensoorten. En Wandelwijck is de ideale plek om tussen de middag te picknicken in het gras. En bij slecht weer kun je ook naar Plaswijckpark. Daar vind je het grootste speelhuis van Nederland. 1600 m² speelplezier waar alles mag wat thuis niet mag: Trampoline springen op de bedden, badschuim spuiten in de badkamer en klauteren en kruipen door geheime tunnels en gangen. Het is een groot feest in dit kinderpretpark.

Lees ook: de leukste gratis kinderuitjes >>

3. All inclusieve Duinoord

Duinoord is een all-in speelparadijs waar eten & drinken bij de prijs zijn inbegrepen. Zowel binnen als buiten valt er een hoop te beleven: Van GPS-tocht tot spectaculair klimbos, van tokkelbaan tot springkussens en van voetbalveldjes tot quadbaan. Natuurlijk is er ook gedacht aan de allerkleinsten. Zo staat er een heel dorp van speelhuisjes; net echt! Met deuren, ramen en zelfs dakkapellen. En er is een leuke water- en zandspeelplaats, een mini rijbaantje, minispeeltoestellen en een mini klimbos. Valt er ineens een regenbui? Geen probleem! In de binnen klimkooi is genoeg te doen tot het weer droog is.

4. Park Tivoli

Park Tivoli is een kinderpretpark wat ook super geschikt voor jonge kinderen. Er zijn veel attracties waar peuters en kleuters in mogen, ook zonder begeleiding. Draaimolens, botsbootjes, een mini reuzenrad, een achtbaan en nog veel meer. Ook kunnen kinderen een bezoekje brengen aan Harm’s Kippenfarm in een kleurrijke trein, springen en dansen op het discospringkussen of een hut maken van planken in Toffi’s Bouwplaats. En regent het? Ga dan lekker spelen in binnenspeeltuin Circus Fun City. Er is een LEGO tafel, een zandtafel, heel veel klim en kleuter toestellen en nog veel meer.

5. Het land van Jan Klaassen

In Het Land van Jan Klaassen staat – hoe kan het ook anders – het grootste poppentheater van Nederland. Maar behalve naar poppenkast shows kijken, kun je hier ook heerlijk ouderwets spelen. Er is een groot buitenspeelpark, met schommels, draaimolens, treintjes, skelters, glijbanen, springkussens, een zandspeelplaats, klimtoestellen en een piratenpark, een indoorspeeltuin en een te gekke waterspeeltuin. Alle ingrediënten voor een leuk dagje weg met de kinderen. En ben je bang dat je hier tijd tekort komt? Boek dan een overnachting op kindercamping Dromenland.

De leukste zwemmeren in Nederland >>

6. De Waarbeek

Kinderpretpark de Waarbeek in Hengelo is leuk dagje uit voor het hele gezin naar de Waarbeek! Voor een betaalbare prijs, kun je de hele dag genieten van de Botsauto’s, de Hully Gully, de Calypso, de Rodelbaan, de Bungee Diver, de Toffe Twister en de antieke Zweefmolen. Je kunt ook lekker met de Zweefbanen hoog boven het water zoeven of vliegen in je eigen ufo in de Skyflyer. Voor de kleintjes zijn er de Lazy Pompoen, de Eendencarrousel, de Muizenstad, en de oude Spoortrein. En voor de allerkleinsten is er zelfs een eigen veilige speciale speeltuin met junior Draaimolen. Het park wordt nog gezelliger gemaakt met het dagelijkse live entertainment dat bestaat uit een spannende avonturenshow, leuke dansjes en grappige typetjes bij de attracties!

Staat jouw favoriet er niet tussen? Vul de lijst dan vooral aan met jouw leukste pretparken in een reactie onder dit blog. Ik ben benieuwd!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

julianatoren halloween

Kids er op uit! – Halloween in Kinderpretpark Julianatoren

Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Vanaf 1 t/m 30 oktober is het een...
Op avontuur in de LEGO werel

Kids erop uit! Legoland Discovery Centre Scheveningen

Jongens en LEGO is natuurlijk altijd een goede combi! Het staat hier in huis altijd standaard op de verlanglijsten van...
20220828_152314

Nu in de bioscoop Ted & De Magische smaragd

Zondag 28 augustus, voor ons de allerlaatste dag van de vakantie hadden we nog een leuk uitje voor de jongens....