Kindvriendelijk Brussel

25 augustus 2013

Brussel staat misschien bekend als saaie stad waar Europese ambtenaren elkaar onder de voet lopen, maar dat image doet de stad te kort. Niet alleen is er een gezellig centrum dat grotendeels uit de late middeleeuwen stamt, er zijn ook enorm veel leuke winkels en boetiekjes, gezellige bars en heerlijke restaurants. Om maar te zwijgen over de traditionele frietkots en de heerlijk geurende wafels. Kindvriendelijk Brussel heeft veel te bieden!

Meer leuke reistips met kinderen >>

Ook voor een weekendje weg met de jongens is het een prima bestemming. Je bent er zo met de auto. Ook zijn er veel meer musea en activiteiten voor kinderen dan bijvoorbeeld in Amsterdam. Je kan er een dagtocht van maken, maar met een gereserveerd hotel Brussel ontdekken is een stuk relaxter. Zo hoef je je niet te haasten om je programma af te werken.

Kindvriendelijk Brussel

stripmuseum brussel, kindvriendelijk brussel

Stripmuseum

Kindvriendelijk Brussel: Neem bijvoorbeeld het stripmuseum op de Grote Zavel. Hiertegenover is trouwens ook het chocolademuseum, de Choco-Story, met alles wat maar met chocolade te maken heeft, van de oogst van de cacaovruchten tot het maken van bijzondere bonbons. Het is trouwens geen toeval dat dit museum daar is gevestigd, want de Grote Zavel is het centrum van de ambachtelijke chocolade waar België wereldwijd om bekend staat. Even verderop mag je natuurlijk Manneken Pis niet missen. Een beeldje van slechts 58 centimeter hoog, die poedelnaakt in een fontein watert en ongetwijfeld op de lachspieren zal werken bij de jongens. In het grote Jubelpark staat het Natuurkundemuseum. Een grote aanrader wegens de zaal met levensechte dinosauriërs en verschillende interactieve tentoonstellingen. In hetzelfde park is ook het Legermuseum en Autoworld met automobielen van de laatste honderd jaar.

stedentrip met kinderen, stedentrip brussel, brussel met kinderen

Atomium

Een bezoek aan de oude Kathedraal van Sint-Michel en Sint-Goedele is misschien iets teveel van het goede voor de boys, maar het Museum van Keizer Karel, een voormalig paleis uit de middeleeuwen zal hen vast wel imponeren. En uiteraard mag een bezoek aan het Atomium niet ontbreken. Dit is gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1958 en een sterk vergroot ijzerkristal voorstelt.  Neem een lift naar de bovenste bol (atoom) voor een prachtig uitzicht over de stad. Is het iets voor jullie? Boek snel een hotelletje bij Accor Hotels en stap met z’n allen in de auto.

brussel_paleis_keizer-karel-730px

Hoe maak je samen wandelen met kinderen leuk en gezellig? >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

huisdier-met-kinderen

Huisdier voor je kinderen; goed idee?

Een huisdier kopen voor je kind. Is het een goed idee, of juist helemaal niet? Uit diverse studies is gebleken...
mondo verde

Kids erop uit! – Familiepark Mondo Verde

Kun je niet kiezen tussen een uitje naar de dierentuin of een pretpark dan is familiepark Mondo Verde wellicht een...
scooby doo

Scooby Doo and Guess Who.. + Winactie

Cartoon network is dé plek voor al je favoriete tekenfilms en allerlei gratis spelletjes. Speel online spelletjes met personages van...