boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


jongensmama dino bouwpakket, dinosaurus feestje, dino knutselen, klussen met je kind

Published on juni 9th, 2019 | by de redactie

0

Waarom klussen met je kind zo goed is

Je staat misschien niet meteen te springen om je te gaan klussen met je kind die staat te popelen om met jouw gereedschap aan de slag te gaan. Waarschijnlijk wil je dit liever helemaal niet en ben je nog niet toe aan loslaten van je kind, maar weet je dat het heel goed is voor de ontwikkeling van je kind om wél samen te klussen met je kind.

Lees ook: laat je kind wilder spelen >>

Waarom is klussen met je kind goed om te doen?

Kinderen worden te beschermd opgevoed door ons. Hoevaak per dag zeg jij: “Pas op, kijk uit”?Klussen met je kind is goed voor zijn zelfvertrouwen en stimuleer je zijn creativiteit. Daarnaast leert hij ook omgaan met gereedschap en zelf beslissingen maken. Samen bouwen is ook nog eens goed voor de band tussen ouder en kind, dus win=win! Kunnen wij het maken? Nou en of! 🙂

Klussen met echt gereedschap

Klussen met écht gereedschap: hoe stoer is dat? Het is erg goed voor het zelfvertrouwen van je kind om iets te maken met behulp van ‘grote mensen’ gereedschap. Blijf er wel bij staan en geef advies waar nodig, maar probeer je kind dit zelf te laten doen. Je zult zien dat hij super blij is wanneer hij iets gemaakt heeft, en jij bent zo trots als een ouder kan zijn!

Goed voor de fijne motoriek

Als we naar de vaardigheden van een kind kijken maken we onderscheid in grove motoriek, zoals lopen, rennen en springen, en de fijne motoriek, zoals schrijven en knutselen. In de peutertijd en kleutertijd is het stimuleren van de fijne motoriek belangrijk, en dat geldt ook voor de basisschoolperiode. Een extra goed moment om samen met gereedschap aan de slag te gaan dus! Hameren, zagen, aftekenen met potlood, schroeven indraaien: het is allemaal goed voor de fijne motoriek.

Klussen in plaats van gamen

Het liefst willen wij onze kinderen beschermen tegen beeldschermen en dit kun je doen door te zorgen voor een andere activiteit welke je kind ook leuk vindt. Jij kunt dit stimuleren en je zult zien dat het werkt! Vervang de tablet dus af en toe voor een werkbank en je zult zien dat ze hun scherm zo vergeten zijn.

Geef eens een Doe-het-zelf kinderfeestje

Een kinderfeestje maar dan anders dan alle andere kinderfeestjes. Tja, wat vinden jongens echt leuk om te doen? Klussen natuurlijk! Dit jaar geven wij een doe-het-zelf kinderfeestje, super leuk en leerzaam tegelijkertijd. Kijk hier hoe je een echt doe-het-zelf kinderfeestje organiseert. Maar ook hebben wij een toffe winactie lopen waarbij je bouwpakketten kunt winnen om samen met je kind te gaan klussen.

 ...

Comments are closed.

Back to Top ↑