Koken met Shane, het eerste kookboek van een voetbalheld

25 mei 2018

Shane Kluivert, wie kent hem niet? Nou ik dus! Leuk ventje hoor, maar wie? Oké, ik ben niet op de hoogte van de laatste voetbalweetjes en ik ben geen die-hard YouTube follower. Ik heb dus klaarblijkelijk iets gemist. Namelijk dat Shane bij FC Barcelona voetbalt, net zoals zijn vader, Patrick Kluivert (ja, die ken ik dan weer wel!), ooit deed. Maar naast een potje voetballen kan deze jongen ook fantastisch goed koken. En dat laat hij dus zien op zijn YouTube kanaal waar hij 3,7 miljoen+ views heeft. Niet gek dat je dan een kookboek uitbrengt. Ik mocht zijn boek Koken met Shane reviewen, samen met Ravi (6 jaar) en Bodhi (4 jaar). Lees mee wat wij van dit kookboek, voor ouders en kinderen, vinden.

Don’t judge a book by its cover

Dat doe ik dus lekker wel! Want ik wil eerst even kwijt dat ik Shane echt een super schattig ventje vind. Dat hij op de voorkant van zijn boek staat met een best wel zenuwachtige lach en een heerlijke knalgele trui, dat raakt me. Hij heeft me hier al te pakken 😊 Het boek ziet er verder ook echt mooi uit, dik, maar niet te dik, mooi papier, lekker kindvriendelijk. Er wordt gebruik gemaakt van 4 basiskleuren die steeds de achtergrondkleur van de mooie foto’s vormen. Want er staan veel foto’s in en daar houd ik van. Want goede foodfotografie mag je in een kookboek zeker niet onderschatten. Die foto bepaald of ik wel of niet een recept ga klaarmaken, die tekst, die lees ik later wel! Ook fijn is dat elke stap die je moet maken om de maaltijd te bereiden is vastgelegd. Dat is wat dit boek voor kinderen (en voor mij ook) zo aantrekkelijk maakt. Het ziet er super gemakkelijk uit.

De inhoud van Koken met Shane

Het boek Koken met Shane bevat 40 recepten die stap-voor-stap worden beschreven en uitgebeeld. De moraal van het verhaal is dat gezond eten niet moeilijk is. Maar juist lekker en makkelijk. Zodat jong en oud (want oud betekend niet dat je goed kunt koken…) deze 40 recepten in een poep en een scheet klaar kunnen maken.

Het boek is ingedeeld in 5 hoofdstukken. Ontbijt, snacks, avondmaaltijden, zoet, en nog een hoofdstuk met 3x zelfgemaakte mayonaise, 3x groenten op zuur etc. Een boek waar je alles in kunt vinden dus. En omdat Shane Nederlands, Surinaams, Kaapverdiaans en Antilliaans bloed door zich heeft stromen komen al deze smaken terug in zijn recepten.

Je moet eerst proeven, want dan pas weet je of iets lekker vindt, aldus Shane

koken met shane kluivert, koken met shane, kinderkookboek

Wat vinden wij van dit kinderkookboek?

Ik beloofde vanmorgen dat ik vandaag met beide kinderen iets klaar zou gaan maken uit het boek Koken met Shane. Dus begon ik vanmorgen met ontbijtmuffins met havermout. Ik maakte ze samen met Bodhi (4). Ik maak vaker muffins, cake of repen met havermout, een super gezond ingrediënt en ook nog eens lekker. En omdat Bodhi nog iets te klein is om te snijden en te koken leek me dit een perfect recept voor mijn kleine man. En dat bleek, want hij vond het ontzettend leuk! Hij woog de havermout, de bloem, kaneel, zout en het bakpoeder af en roerde en roerde. Het einddoel was voor hem meer het aflikken van de lepel, maar goed. De muffins gingen de oven in en 25 minuten later rook het huis heerlijk en smikkelden we van een gezonde havermoutmuffin, thx Shane!

Mijn jongens leren koken

Vanmiddag gaan Ravi (6,5) en ik een Spaanse tortilla maken. Hij kan nog niet zelfstandig een Spaanse tortilla op tafel zetten. Jammer, maar het is (nog) niet anders. En oefenen baart kunst, dus wie weet gaat Ravi koken ontzettend leuk vinden. Maar het gaat juist om het samen koken dat ik nu zo leuk vind. Ravi kan al behoorlijk goed lezen en kan dus zelf alle ingrediënten bij elkaar zoeken n.a.v. de lijst in het boek. Hij kan de maten afmeten en de aardappels wegen. Hij kan de paprika’s zelfstandig wassen en snijden en dan zet ik de oven aan, makkie!

Ravi kan aardappels schillen met een dunschiller, maar dan help ik wel even mee, dat gaat wat sneller… En ook het in dunne plakjes snijden met een kaasschaaf doe ik liever zelf. Ben niet zo dol op die plakjes vinger in mijn tortilla. Maar hij mag het van mij echt wel even proberen en dat gaat vast goed! …Loslaten…. Maar dat dus straks, eerst van mijn kopje koffie met homemade muffin genieten!

Conclusie

Kopen dat boek! Of cadeau geven, ook heel leuk. Ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf vaak recepten op zoek op het internet, want kookboeken vullen mijn huis onnodig op. Maar ik heb wel een paar mooie, leuke en echt goede kookboeken waar ik veel uit haal. En daar hoort dit boek nu ook bij. Ik zal nu ook sneller mijn kinderen betrekken bij het koken, want ze kunnen heel goed helpen met het wassen en snijden van groenten en het afwegen van ingrediënten. Helemaal met de KiddiKutter, een mes speciaal ontworpen voor kinderen vanaf 3 jaar waarmee ze veilig kunnen snijden. Misschien gaan ze dan ook meer waarderen wat er op hun bord ligt. In plaats van bij voorbaat al te mekkeren dat ze het niet ‘lussen’!

Het goede doel – Stichting DierenLot

Stichting DierenLot komt op voor dieren in nood in Nederland en bijbehorende eilanden, zoals op Curaçao, waar het dierenleed erg groot is helaas. De familie Kluivert werkt nauw samen met deze stichting en voor elk verkocht boek gaat er €1,- naar het opzetten van een grootschalige dierenopvang op Curaçao. Wat een mooi doel en iets dat je wat mij betreft ook mag vertellen aan je kind(eren) wanneer je samen met hem of haar een paprika doormidden gaat snijden.

Ik ben heel benieuwd of jullie vaak samen koken of dat jouw zoon of dochter al helemaal alleen een lekkere maaltijd op tafel kan zetten. Of misschien hebben jullie al een paar lekker recepten uit Koken met Shane gemaakt. Laat even een reactie achter hieronder of op Facebook.

De leukste boeken voor jongens >>

koken met shane kluivert, koken met shane, kinderkookboek

koken met shane kluivert, koken met shane, kinderkookboek

koken met shane kluivert, koken met shane, kinderkookboek

Bekijk ook deze voetbalkamer >>

Lees ook sporten noodzakelijk? >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

DSC06059.jpg

Boekreview – ACTIEGAST – Vakantie op de maan + winactie

Yeah we mochten weer een boekreview doen en deze keer van het boek ‘Actiegast – Vakantie op de maan’ van...
huidverzorging

Zorg goed voor je huid met deze vijf tips

Ben jij ontevreden over de gezondheid en de uitstraling van jouw huid? Met deze vijf tips heb je binnen no...
Boekreview-Pretpark-1

Nationale voorleesdagen + onze favoriete boeken

De nationale voorleesdagen komen er weer aan. Van 24 januari tot en met 3 februari staat het voorlezen centraal voor...