Kom naar De Zomerspelen

12 augustus 2017

Deze zomer hoef jij je zeker niet te vervelen! Kom naar De Zomerspelen in Roombeek. Museum TwentseWelle staat tijdens ‘De Zomerspelen’, tot en met 3 september, bol van activiteiten. Ontdek en beleef het museum of ga zelf aan de slag in de museumfabriek.

De droom van het vliegen

In TwentseWelle ontdek en zie je hoe het kan dat een vogel of vliegtuig in de lucht blijft. In het Rupsenhotel zie je hoe rupsen transformeren van cocon tot vlinders. Maar je ziet ook de vliegmodellen van Leonardo da Vinci, de nieuwste drones en de droombeelden van kunstenaars. En niet te vergeten een replica van de Wrightflyer, het allereerste vliegtuig van de gebroeders Wright.

De Museumfabriek

In de Museumfabriek in TwentseWelle, ga je zelf aan de slag. Maak je eigen propeller vliegtuigje, roze knuffel met lichtgevende oogjes, een zeppelin, VR-bril of maak een vlieger waarmee je meteen kunt vliegen op het plein. Natuurlijk mag je al jouw creaties meenemen. Tijdens het vakantieatelier kun je een eigen vliegmachine bedenken of een kunstige robot bouwen! Daar doe je wel een hele dag over.

Heb jij zin in een écht spannende activiteit? Schiet dan jouw zelfgebouwde raket af op het plein voor het museum. Of wat dacht je van het bouwen van een grote bamboeconstructie, inspiratie doe je op in het museum, bouwen natuurlijk lekker voor de deur.

Er is nóg meer. Eibert Draisma, een bekende ontwerper/uitvinder en kunstenaar, creëerde een workshop waarbij je leert hoe je een eigen stoomboot kan maken met een pop-pop-motor. Deze kan echt varen! Is jouw bootje klaar? Dan kun je ‘m uitproberen in de vijver voor Museum TwentseWelle.

Rijksmuseum Twenthe

In Rijksmuseum Twenthe is alles in beweging. Grote en kleine installaties draaien, lopen en maken geluid in de tentoonstelling Ik speel, dus ik ben. Ook zijn er verschillende workshops te volgen: Maak een BatteryEater met een ‘lege’ batterij; zijn oogjes knipperen nog maanden. Al eens gehoord van een Solar Frotje? Maak er één in het museum en verbaas je over de kracht van één zonnecel.

Kijk hier voor meer informatie over De Zomerspelen>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...
monster jam

VROOM VROOM….. Monster Jam Winactie!

Geniet van brullende motoren, races en ongelofelijke stunts. Monster Jam® komt terug in het Gelredome Arnhem. Ben jij klaar voor...