Hier kun je op letten bij het kopen van kinderschoenen

10 januari 2022

Het kan een lastige opgave zijn: het vinden van de perfecte schoenen voor je kind. Het is namelijk belangrijk dat je schoenen voor je kind koopt die lekker zitten en steun bieden. Maar waar moet je allemaal op letten bij het kopen van kinderschoenen? Wij zetten het hieronder voor je op een rij!

Check de schoenmaat van je kind regelmatig

Vooral als je kind nog een jonge leeftijd hebt, is het belangrijk om regelmatig de schoenmaat van je kind te controleren. Wanneer je kind groeit, is de kans namelijk aanwezig dat de schoenen te klein worden en daardoor niet meer lekker zitten. Bij het kopen van nieuwe kinderschoenen is het daarom van belang om wel de juiste maat te kiezen. Neem hierbij dus het zekere voor het onzekere en ga niet blindelings op de oude maat af.

Stevige schoenen kiezen

Om ervoor te zorgen dat de voeten van je kind voldoende ondersteuning krijgen, is het verstandig om minstens één paar stevige schoenen aan te schaffen. Uiteraard kun je dit zo nu en dan wel afwisselen met wat minder stevige schoenen, maar dat je kind hierover beschikt is in ieder geval belangrijk. Zeker als je kind regelmatig aan het lopen is.

Kies voor veters

Bij kinderschoenen kun je vaak kiezen voor schoenen met veters of klittenband. Vaak geven schoenen met klittenband iets minder ondersteuning aan de schoen, omdat je de schoen niet extreem vast kunt maken. Met veters daarentegen wel, met veters is het mogelijk om de schoen goed strak en stevig vast te maken. Bovendien kun je met behulp van veters de schoen beter laten aanpassen aan de voet. En nog een bijkomend voordeel: als je kind oud genoeg is kan hij op deze manier volop oefenen met het strikken van de veters!

Laat je kind beide schoenen passen met sokken aan

Belangrijk bij het vinden van de perfecte kinderschoenen is om je kind altijd beide schoenen te laten passen. Je wilt tenslotte voorkomen dat één schoen niet helemaal lekker zit. Daarnaast is het handig om je kind schoenen te laten passen met sokken aan. Kies hierbij sokken uit die jouw kind altijd draagt, zodat je goed weet of de schoenen goed zitten of niet.

Reviews lezen online

Van plan om online kinderschoenen te kopen? Er zijn natuurlijk talloze webshops die schoenen voor kinderen aanbieden. Om erachter te komen of een website goed handelt en kwalitatief goede producten levert, kan het handig zijn om reviews te lezen. Er zijn vaak genoeg mensen die een review achterlaten.

Deze tips kunnen je erbij helpen om goede kinderschoenen te kopen. Op zoek naar inspiratie? Scapino ervaringen lezen kan dan een goed idee zijn.

LEES OOK:

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

shoesme sandalen

Stoere shoesme sandalen die perfect zitten!

Jongenskleding… Het aankleden van een zoon is net iets anders dan het aankleden van een dochter. Waarbij ik bij een...
nike air max motif, kids sneakers, jongens sneakers

Magic is in the Air by NIKE

Sneakers worden gedragen omdat ze zo lekker zitten. Maar ook hier zit verschil in. Bij onze jongens is onder de...
lente outfits voor jongens, jongenskleding voorjaar zomer 2022

Nieuwe voorjaarscollecties 2022 – lente outfits voor boys

Het is is lente! Tijd voor iets nieuws, tijd voor toffe lente outfits voor jongens en even een frisse wind...