Keith Haring in de Kunsthal

29 oktober 2015

‘The Political Line’ is een grootse tentoonstelling in de Kunsthal in Rotterdam over het leven en werk van de invloedrijke Amerikaanse kunstenaar en activist Keith Haring (1958-1990). Met zijn onmiskenbaar eigen stijl ontketent Haring, protegé van Andy Warhol, een revolutie in de kunst van de jaren tachtig. Hij laat zich inspireren door graffiti, strips, muziek, dans, ‘hoge’ kunst en populaire cultuur, en ontwikkelt een herkenbare beeldtaal.

KunsthalLAB

In het kader van de tentoonstelling ‘Keith Haring. The Political Line’ is het KunsthalLAB van De Kunsthal in Rotterdam omgebouwd tot New-Yorks metrostation. Keith Haring heeft tussen 1980 en 1985 duizenden ‘subway drawings’ gemaakt, de inmiddels wereldberoemde krijttekeningen op zwart papier in reclameframes van de New-Yorkse ondergrondse.

Altijd iets te doen !

In het KunsthalLAB kun je zelf ervaren hoe je met krijt, net als Keith Haring, heel snel een lijntekening ‘met een boodschap’ kunnen maken. Kinderen en volwassenen kunnen in het LAB zelf ‘beats’ maken met bekende quotes van Keith Haring, en aan de slag met het knutselen van een hond – een van de bekende symbolen in Harings werk.

Speciaal voor kinderen

Met de Kijk&Doe – tochten gaan kinderen van 6 – 12 jaar zelfstandig door de tentoonstelling van Keith Haring.

De tentoonstelling is te bezoeken tot 6 februari 2016. Kijk hier voor meer informatie.

subway_drawing_1981_martos_martos.jpg__1901x1450_q85_crop_subsampling-2_upscale

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...
monster jam

VROOM VROOM….. Monster Jam Winactie!

Geniet van brullende motoren, races en ongelofelijke stunts. Monster Jam® komt terug in het Gelredome Arnhem. Ben jij klaar voor...