boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs

Published on september 1st, 2013 | by de redactie

0

Dagje uit: Landgoed Hoenderdaell

We hebben nog een weekje vakantie en het weer is ons gunstig gestemd. Ik ga af en toe een dagje weg met de jongens en vandaag wordt dat Landgoed Hoenderdaell in Anna Paulowna.

 Landgoed Hoenderdaell                                landgoed hoenderdaell, dagje weg, de leukste dierentuin in nederland, goedloop dagje uit, blog lodi

Samen met opa en oma gaan we op pad. Naast het feit dat je het landgoed het gehele jaar kosteloos kan bezoeken en kan genieten van een wandeling in het stiltegebied is er ook een kinderboerderij en dierentuin. Wij gingen naar de dierentuin. Per persoon betaalde we €10,- ( kinderen tot 4 jaar zijn gratis) en hebben ons de hele dag kostelijk vermaakt.

Lekker buitenspelen >>

GRATIS kinder uittips >>

Dierentuin

Landgoed Hoenderdaell is niet zo maar een dierentuin. Doordat het landgoed heel groot en bebost is, hebben de dieren ontzettend veel ruimte om te leven en te bewegen. De hokken van de dieren liggen steeds een meter of 50 van elkaar vandaan. Tussen het kijken naar de dieren door, loop je heerlijk door het bos. Naast een tropenkas, twee keer per dag een roofvogelshow en de andere dierenverblijven zoals: wasberen, een apeneiland waar de aapjes los lopen, vossen, hyena’s en herten is binnen landgoed Hoenderdaell ook stichting Leeuw. Hier worden katachtige roofdieren opgevangen, die eerder in gevangenschap leefde, waar ze een slechte toekomst tegemoet zouden zien.

Ook worden hier leeuwen en tijgers opgevangen die geleefd hebben in circussen, maar nu met pensioen zijn. De hokken zijn natuurlijk omheind, hierdoor hebben de beesten alle rust maar kunnen kinderen en volwassenen, de dieren goed bekijken zonder de leeuwen en tijgers lastig te vallen. Er was op dit moment al een ruimte te zien waar in de toekomst trainingen van de leeuwen zijn te bekijken. Met het kopen van het toegangskaartje voor de dierentuin steun je stichting Leeuw.

Landgoed Hoenderdaell speeltuin

Naast alle dieren, is er eens speeltuin waar kinderen nog even heerlijk kunnen rennen en klimmen. Door het wijds opgezette park, had ik het idee dat de dieren zich goed konden bewegen en zich zelf konden zijn. Dit heb ik wel eens anders gezien bij dierentuinen.

Wij hebben een ontzettende leuke dag gehad, de jongens raken niet uitgesproken over de leeuwen, beren en aapjes.

Een geslaagd dagje uit voor stoere mannen en natuurlijk ook voor vrolijke prinsesjes!

Bij Landgoed Hoenderdaell is een deel gratis, zo kan je kosteloos het hele jaar dit landgoed bezoeken, een wandeling maken in het stiltegebied en diverse kunstwerken en architectuur bekijken. Wij gingen echter heen voor de dierentuin en hier betaalden wij €10,- per persoon.

landgoed hoenderdaell, dagje weg,

Bekijk ook stoere zwemshorts voor jongens >>

Tags: , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑