Lange autorit met kinderen voor boeg? TIPS & vermaak op de achterbank

5 juni 2022

Heb je een lange autorit met kinderen op de achterbank in het vooruitzicht? Ga je op vakantie of misschien wel bij opa en oma op bezoek die net iets verder wonen dan de kinderen leuk vinden? Geen nood! Met deze tips en dit leuke speelgoed voor onderweg zullen de kinderen zich uren vermaken. “Zijn we er nu al mama?!”…

De leukste kids vakantie must haves >>

Lange autorit met kinderen voor de boeg?

Ga je dit jaar op autovakantie en heb je een lange rit voor de boeg naar je vakantiebestemming? Met deze leuke speelgoed en spelletjes tips voor onderweg zullen de kids zich uren vermaken!

Hoe houd ik de kinderen rustig op de achterbank?

1# Vakantie doe-boek

Waarom, waarom, waarom? Heb jij ook zo’n nieuwsgierig aagje die je altijd het hemd van het lijft vraag over van alles en nog wat? En helemaal tijdens een lange autorit op weg naar je vakantiebestemming 😉

Met dit vrolijk geïllustreerde Young Scientist Vakantieboek beleven kinderen een fascinerende reis rond de zon. Zo ontdek je dat de zon stormen veroorzaakt in het heelal. En dat er kleding bestaat waarmee je via zonne-energie je telefoon kunt opladen. Door het lezen van dit vakantieboek maakt je kind op een speelse en uitdagende manier kennis met de fascinerende wereld van de wetenschap.

Kom alles te weten over de zon. Waarvoor hebben planten zonlicht nodig? Wat voor kleur heeft licht? Waarom verbranden mensen? En waarom zitten er soms 366 dagen in een jaar?

Naast al deze weetjes staat dit boek tjokvol zonnige woordzoekers, codekrakers en nog veel meer uitdagende puzzels. Zo hoef je kind zich de hele autorit niet te vervelen!


SMARTGAMES, vakantiespellen, spellen voor onderweg, magnetische spellen

1. Atlantis Escape

2. Color Catch

3. Parking puzzler

4. Coral Reef #handigopreis

5. Waterworld #handigopreis

6. Busy Bugs #handigopreis

2# Smartgames

Spelen en leren tegelijk, dat zijn de spelletjes waar niet alleen ik als moeder fan van ben, maar mijn zoon zeker ook! Al meer dan 25 jaar maakt SMARTGAMES educatief speelgoed voor kinderen, en stiekem ook voor volwassenen, want wat zijn die spelletjes leuk!. Naast de breinbrekers maken ze ook constructiespeelgoed en magnetisch speelgoed (deze zijn ideaal voor op de achterbank van de auto of in de trein of het vliegtuig).


3# Weetjes kwartet 

Identity Games heeft een uitgebreide collectie van kwartetspellen, waar je ook nog eens iets van opsteekt: Weetjes kwartet. Deze leerzame kwartetten bevatten grote kaarten die fijn vasthouden en die naast mooie afbeeldingen ook interessante weetjes bevatten. Maak plezier en verbeter spelenderwijs je kennis over het menselijk lichaam, auto’s, dieren of een van de andere uiteenlopende onderwerpen van de Weetjes kwartetten. Super leuk om op vakantie te doen!


Tips voor een lange autorit

De autorit

Wanneer je met vakantie gaat en een lange autorit met kinderen voor de boeg hebt, kun je maar beter goed voorbereid zijn!

Denk eerst goed na over het tijdstip wanneer je gaat rijden. ’s Nachts klinkt fijn maar zorg er wel voor dat je zelf goed uitgerust bent. Neem om de 2 uur echt pauze. Er moet er vast wel eentje plassen, en ga er even uit om de benen te strekken. Drink ook voldoende!

Eten en drinken in de auto

Ik geef mijn kind (7 jaar) een eigen flesjes drinken en een zakje snoep mee in de auto. Snoep zul je denken? Ja snoep. Hij vindt het een feestje om de hele autorit te doen met zijn zak snoep. Meer snoep krijgt hij dan ook niet van mij. Hij mag de zak in een keer leeg eten of er heel lang over doen. Zo trots als een pauw is hij wanneer hij nog wat over heeft 😉 Uiteraard heb ik ook het nodige (gezonde) lekkers in de koelbox mee. Zorg er zeker voor dat je genoeg water bij je hebt voor het hele gezin. Je zult maar in de file komen te staan!

Twee kinderen op de achterbank?

Twee kinderen op de achterbank? Zet een klein kratje met deksel tussen de kinderen op de achterbank. Zo hebben ze een armleuning én opbergruimte voor hun spulletjes. Daarbij geeft deze afzetting gelijk minder gelegenheid tot ruzie omdat ieder nu zijn eigen plekje heeft.

Wanneer de verveling toeslaat

Alles al gedaan op de achterbank? Van boekjes lezen, muziek luisteren, raamstickers plakken, spelletjes spelen en nog meer spelletjes spelen … Op een gegeven moment komt dan toch de vraag: “Hoe lang nog?” De kids hebben geen zin meer (en geef ze eens ongelijk). Dan is het voor de bijrijder de taak om de truckendoos open te trekken, of ze lekker te laten vervelen natuurlijk 😉

Dit is het moment om wat raadspelletjes op de achterbank te doen. Ons favoriete achterbank spel is om woorden bij letters te verzinnen. Dus bijvoorbeeld de A is van auto, de B is van België, etcetera.

Speel het spel: Kleur bekennen. Iedere speler noemt een kleur. Het gaat erom wie het eerst tien dingen in die kleur heeft gezien. Het kan alles zijn.Auto’s, verkeersborden, kleding van medeweggebruikers, gebouwen, et cetera.

Mijn favoriete spel is: Wie kan het langste zijn mond dichthouden? 😉

Achterbank bingo

Voor de achterbank bingo moet je je wel eerst even goed voorbereiden. Maar thuis al een bingobriefjes met een paar onderwerpen erop, bijvoorbeeld: vrachtwagen, gele auto, politieauto, brug, etcetera. Als je een voorwerp ziet wat op je briefje staat, mag je hem wegstrepen. Degene die als eerste zijn briefje vol heeft, heeft gewonnen.

TIP: Gezinnig heeft een super leuk autobingo spel wat wij getest hebben op Girlslabel.

De terugreis

Aangekomen op de vakantiebestemming zijn jullie de lange autorit zo weer vergeten. Maar vergeet ook de terugreis niet! Bewaar wat nieuwe verrassingen voor de terugreis.

Heb je zelf nog een goede tip voor een lange autorit met kinderen, die hier nog niet bij staat? Laat het ons snel weten! Alle hulp voor vermaak van onze kids is welkom voor een rustige autorit!

Meer kindervakanties en reisblogs >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-3

Welke reisverzekering past het beste bij jou?

Er zijn maar weinig mensen die niet warmlopen voor een leuk uitje. Voor de een is een uitje in eigen...
20231129_090712

Vind jij lezen ook leuk? Win een boekenpakket!

Wij zijn dol op lezen en verslinden boek na boek. Lezen is niet alleen leuk maar ook nog eens heel...
Ontwerp zonder titel

Monster Jam komt terug!! 50% korting op Black Friday

Ben jij nog opzoek naar een super vet Sinterklaascadeau voor je (tiener)zoon?? Zoek niet verder maar koop kaartjes voor dit...