hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Uittips ecomare, leerzaam kinderuitje, leuk voor kinderen, uit met jongens, walvissen

Published on mei 10th, 2018 | by de redactie

0

Leerzaam kinderuitje tussen de walvisskeletten

Als je op Texel bent moet je zeker een bezoek brengen aan Ecomare. Hier kun je zeehonden, bruinvissen en andere zeedieren kijken. Kom alles  te weten komen het Werelderfgoed Waddenzee, de Noordzee en de natuur op Texel? Een perfect dagje uit voor het hele gezin en ook nog eens een leerzaam kinderuitje!

Leerzaam kinderuitje

In de spannende expositie in de Walviszaal van Ecomare loop je letterlijk tussen de walvisskeletten. Je voelt je behoorlijk klein wanneer je naast de reusachtige schedel van een 15 meter lange potvis staat. De 52 tanden in de onderkaak van deze grote vriendelijke reus zien er toch best angstaanjagend uit.

“Schattige walvisskeletten”

Dat skeletten ook schattig kunnen zijn zie je bij het skeletje van een bruinvisjong dat naast dat van de moeder te zien is. In de Walviszaal zijn zes skeletten van heel dichtbij te bekijken; allemaal van walvissen en dolfijnen die op of in de buurt van Texel zijn aangespoeld. Maar er is nog veel meer te zien en te ontdekken….

In een speciale vitrine vind je één van de kleinere topstukken van de tentoonstelling. Een stukje ambergrijs, een stof die in maar enkele potvissen wordt aangemaakt en vroeger ‘drijvend goud’ werd genoemd. Het wordt in dure parfums gebruikt om de geur vast te houden.

Stamboom

Een wand zo groot als de hele breedte van de zaal geeft de stamboom weer van de verschillende groepen walvissen. Er zijn levensechte schaalmodellen van oerwalvissen te zien waaronder de Ambulocetus, een prehistorische walvis met pootjes! Op de wand zelf staan alle walvissen van de hele wereld afgebeeld.

Skelettenspel

Met het skelettenspel vergelijk je je eigen skelet met dat van een walvis; zoveel verschil is er eigenlijk niet! Hoewel; bij walvissen zit het neusgat bovenop hun hoofd. Wel zo handig als je levenslang moet zwemmen! Speel een spelletje walvis-Electro en test je walviskennis. En als je het antwoord fout hebt? Dan valt je skelet in duizend stukjes uit elkaar. In de tanden van potvissen kun je jaarlijnen vinden, vergelijkbaar met die in bomen. Daaraan kun je zien hoe oud de walvis is geworden.

Kijk hier voor meer informatie>>>

ecomare, leerzaam kinderuitje, leuk voor kinderen, uit met jongens, walvissen

Bekijk meer leuke kinder uitjes >>

Tags: , , , , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • kinderkleding herfst, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen herfst winter 2019-2020, hippe jongenskleding, herfst,winter, winterkleding jongens, herfstkleding, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • Jongenskleding, kinderkleding, get the look, shop the look, kinderkleding inspiratie, kindermode winter 2019-2020, urban kinderkleding, hippe kinderkleding, kindermodeblog

 • Jongensschoenen, kinderschoenen, shoesme, kindermode winter 2019-2020, hippe kinderkleding, kindermodeblog

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Aanraders!

  de gele flamingo, jongens accessoires, jongenskleding Scotch Soda jongenskleding, scotch shrunk, kinderkleding
  Ad Square shoesme jongensschoenen
  Kleertjes.com jongenskleding, stoere jongenskleding jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting
 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • jongenstassen jut en juul kinderkamer accessoires
  hippe kinderkamer accessoires, kinderbehang, jongenskamers, woonaccessoires muurstickers kinderkamer