Jongens en schoenen…

6 februari 2018

Wij boys moms weten het toch al lang? Veel geluid maken die rakkers. Ik weet nog goed de eerste keer dat ik ‘rrrrr’, ‘grrrrr’ en ‘vroemmmm’ hoorde. Ik wist niet wat mij overkwam, want mijn dochter deed dit nooit. Echt waar, jongens spelen heel anders dan meisjes. De autobaan klettert op de houten vloer en ballen door het hele huis. Mocht iemand een goed opbergsysteem hebben voor 888 verschillende ballen, houd ik mij aanbevolen.

En dan dat buitenspelen! In de winter valt het hier nog mee, die van mij vinden het te koud. Veel kinderen (jongens) gaan toch gewoon naar buiten lekker rossen door de modder. En dan worden kinderen vies, ja echt heel vies! Mijn nieuwe beste vrienden zijn Mr. Biotex en Mr. Vanish. Ook verklaar ik de liefde aan mijn wasmachine, zonder hun was (haha) ik nergens. Kinderen mogen vies worden toch? Echt waar, daar heb ik (tot op zeker hoogte) geen moeite mee.

Maar weet je wanneer wel het huilen nader dan het lachen staat? Als ze hun goede en leuke jongensschoenen nog aan hebben… Juist net dat witte paar… Juist ja, oeps. Of wat de denken van jongens die op de fiets even remmen door hun voet met de neus over de straat te slepen… Arghhhhh!

Leuke jongensschoenen

En dus kijkt deze jongens moeder alvast even rond wat er te koop is. Want mijn zoon wil het liefst zo’n lekker sneakertje. Lekker neutraal van kleur en met klittenband, want nog sneller aan. Terwijl ik dacht om deze lente eens voor een leuke kleur te gaan – de kinderkleding barst ook van de kleur en dat staat dan extra leuk. Want buiten dat kindervoeten vlot kunnen groeien (“hé 2 maten groter? Maar je hebt deze pas net?”) kunnen ze ze ook vlot kapot krijgen. En dan is het trouwens wel heel gemakkelijk als je online kan bestellen, zodat je het snel binnen hebt.

Ik ben wel eens benieuwd hoe jullie moeders dat doen? Hebben jullie kinderen speelschoenen? Of kopen jullie één paar per seizoen? Iedere 3 maanden een nieuw paar. Ik heb meestal voor mijn jongens één net paar, één paar sneaker en één paar laarzen om buiten mee te spelen.

Benieuwd naar de nieuwe collectie leuke jongensschoenen? Kijk dan even bij  Schuurman-schoenen, want daar hebben we een paar hele toffe exemplaren gespot!

Meer kinderschoenen blogs >>

Meer jongenskleding inspiratie >>

Kijk hier voor leuke jongensjassen >>

Outfit of the Day BOYS >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

shoesme sandalen

Stoere shoesme sandalen die perfect zitten!

Jongenskleding… Het aankleden van een zoon is net iets anders dan het aankleden van een dochter. Waarbij ik bij een...
nike air max motif, kids sneakers, jongens sneakers

Magic is in the Air by NIKE

Sneakers worden gedragen omdat ze zo lekker zitten. Maar ook hier zit verschil in. Bij onze jongens is onder de...
lente outfits voor jongens, jongenskleding voorjaar zomer 2022

Nieuwe voorjaarscollecties 2022 – lente outfits voor boys

Het is is lente! Tijd voor iets nieuws, tijd voor toffe lente outfits voor jongens en even een frisse wind...