Lid van de loedermoeder club

8 november 2018

Moeders zijn er in alle soorten en maten. Kijk maar eens rond op het schoolplein, de sportvelden, de supermarkt of waar je ook bent. Onder welke categorie ik val? Ik denk Loedermoeder! De meest fantastische benaming voor een moeder zoals ik! Een aanduiding met wat zelfspot, want ik ben geen moeder zoals in de tijdschriften.

Mijn kind krijgt geen Bento box mee naar school, hij weet niet eens wat het is. Ik trouwens ook niet toen ik het laatst voor het eerst hoorde! Hij krijgt gewoon brood met hagelslag mee, pakjes Caprisonne of chocomelk en in de ochtendpauze zit er een blij kinderkoekje in zijn trommel. Waarom? Omdat hij dat lekker vindt!

Lees ook: loeder moeder?? >>

Loedermoeder

Pas geleden kwam Xavi in de Albert Heijn naar mij toe met een blikje cola. “Mama, mag ik een blikje cola?” Er draaide zich een man naar mij om die zei: “mevrouw, cola is zo slecht voor een kind, geef hem kraanwater met fruit of komkommer. Smaakt heerlijk en dat werkt ook beter tegen de dorst.”

Waar bemoei jij je mee?

Ik keek de man aan en voor ik er erg in had zei ik “Even serieus: waar bemoei je je mee? Ik ben gek op E-nummers, hoe meer in huis hoe beter.”

De man liet ik compleet in shock achter en ik kwam niet meer bij. Want hoe haalt iemand in een supermarkt het in zijn hoofd zich met de inhoud van mijn winkelwagen te bemoeien?! Het is echt niet zo dat Xavi liters cola drinkt, ik heb het niet eens in huis. Maar heel soms krijgt hij gewoon één blikje cola. Net zoals ik dat vroeger wel eens kreeg en daar onwijs van kon genieten.

Ik kan stuk gaan op Facebook als ik al die ‘kijk mij eens goed en verantwoord bezig zijn moeders’ voorbij zie komen. Om over de verjaardagstraktaties van tegenwoordig nog maar te zwijgen… Gezonde traktaties, ik gruwelde ervan als kind. Want een verjaardagstraktatie moet iets lekkers zijn en een kaasmuis vond ik alles behalve lekker. Binnenkort moet ik ook weer iets gaan verzinnen, maar ik kan jullie nu al zeggen iets gezonds wordt het niet! Weer een puntje voor deze loedermoeder!

Samen naar concerten

Volgende maand gaat Xavi naar z’n eerste concert van… Lil’ Kleine! Hij vind hem geweldig! Ik geef toe: de teksten zijn niet heel erg kindproof, maar het is wel van deze tijd. En laten we eerlijk zijn: mijn eerste concert was de Blond Ambition tour van Madonna. Met haar punt corset op een bed liggend en liedjes zingend die ik toen niet verstond maar wel meezong was toen geen probleem. En hoe controversieel was die tour wel niet? Overigens zing ook ik inmiddels alles mee van Lil’ Kleine en denk er maar niet teveel na over wat ik meeblèr! Iets over gaan slapen met een doezoe en wakker worden met een ton (en ja geef maar toe, je kent het liedje en het zit gelijk in je hoofd). Zingend en dansend staat deze loedermoeder dus volgende maand bij het concert met een super blij mannetje!

Lees ook: ben ik een luizenmoeder? >>

Geen Libelle moeder

loedermoederDus nee. Ik ben geen Libelle moeder, geef geen Bento boxen mee en verafschuw Crocs voor alle mensen, zowel jong als oud. Ik ben Yasmin, de single loedermoeder die haar zoontje soms cola geeft en naar Lil’ Kleine laat luisteren. De moeder die de radio harder zet zodra 4 x duurder voorbij komt, die soms keihard moet lachen om dingen die echt niet kunnen en die haar kind wel eens koekjes laat eten als ontbijt. Ik ben verre van perfect, maar ik voed mijn kind op met alle mogelijke liefde die ik hem kan geven. Ik leer hem eerlijk te zijn en plezier te hebben in het leven. Dat is toch veel beter dan het zogenaamde perfecte plaatje uit de boekjes? Misschien moeten we eens alles niet zo serieus nemen, zeuren en zeiken, maar gewoon eens keihard lachen en GENIETEN!!!

P.S. En mocht je je zorgen maken over mijn kind? Zijn favoriete drankje is melk en broccoli, pasta bolognese en boerenkool staan hoog op zijn lijstje met favoriet avondeten 😉

Lees alle jongens mamablogs >>

Mijn zoon is nu een echte man >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

zomerkleding

Met deze kleren kom je de zomer door!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je garderobe bij te werken! De...
groente-eten

Wat eten we vandaag? Zo eten je kinderen meer groente

Ben je soms ook zo inspiratieloos dat je niet meer weet wat je moet koken en zeuren jou kinderen ook...
huidverzorging

Zorg goed voor je huid met deze vijf tips

Ben jij ontevreden over de gezondheid en de uitstraling van jouw huid? Met deze vijf tips heb je binnen no...