boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Review speelgoed menara, 999 games, speelgoed van het jaar verkiezing 2019

Published on oktober 6th, 2019 | by Colinda

0

Samen spelen als één team met Menara

Anders spelen is het nieuwe bordspel Menara. Hiermee probeer je gezamenlijk een tempel te bouwen op basis van verschillende bouwtekeningen. Deze bepalen hoeveel pilaren er moeten worden gezet of verplaatst. Staat de tempel aan het einde nog overeind, dan winnen de spelers gezamenlijk. 

Jij kunt dit Menara bordspel ook winnen! Hoe? Dat lees je onderaan dit bericht.

menara

Nieuwsgierig naar het spel? Kijk hier

Dat klinkt als een leuk spel!

Alleen al de tekst op de achterkant van de speldoos klinkt spannend:

Er waart een oude vloek over deze plek. Als je ook maar even onvoorzichtig bent, wreekt de tempel zich met extra bouwlagen, die jullie moeten toevoegen. Houd je trillende vingers dus in bedwang. Bestudeer je opties en houd de boel in evenwicht. Zorg ervoor dat de verschillende pilaren in de juiste handen terechtkomen. Alleen gezamenlijk kunnen jullie je doel bereiken!

menara review, menara bordspel

Menara bordspel

In Menara moeten spelers als een hechte ploeg pilaren en wonderlijk gevormde tempelvloeren gebruiken, om een spectaculair stijgende structuur te bouwen met hoekjes en gaatjes. Je moet beschikken over goede samenwerking skills en statische vaardigheden en goed inzicht, want voor elke fout in de constructie moet je nog een verdieping toevoegen aan de tempel.

menara spelregels

Om beurten kies je een bouwtekening die je volledig moet uitvoeren. Lukt dat namelijk niet, dan moet de tempel een bouwlaag hoger worden. Op de bouwtekeningen staat aangegeven hoeveel pilaren er op één of meer tempelvloeren moeten worden gezet of dat er een bepaald aantal pilaren moet worden verplaatst. Omdat pilaren uitsluitend op velden van dezelfde kleur mogen worden gezet, is dat allemaal lastiger dan het lijkt.

Uitdagend spel

Menara is een spel voor het hele gezin, waarin zowel tactiek als behendigheid een grote rol speelt.Staat de tempel aan het einde van het spel nog overeind en heeft hij het juiste aantal bouwlagen, dan winnen de spelers gezamenlijk. Stort de tempel echter voortijdig in, dan is het project mislukt. Een vaste hand is wel een pré 😉

Wat vinden wij ervan?

Menara is geschikt voor 1-4 spelers en van 8-99 jaar. Ik moet zeggen dat het best een moeilijk en uitdagend spel is. Voor Boris is de spelduur van 45 minuten (een richtlijn wat op de doos staat) best lang.

Wat hij het allerleukste aan dit bordspel vindt is dat er tempels gebouwd moeten worden. Dus voor kinderen die gek zijn op bouwen is dit zeker een leuk spel.

Wat ik het allerleukste aan dit bordspel vind is dat je echt samen moet spelen en samen met denken om je doel te bereiken. Dat je dus ook samen winnaar bent, want je wilt allemaal dat de tempel zo hoog mogelijk wordt. Echt leuk en weer eens wat anders. Maar dit kan zeker ook geschikt zijn voor iets oudere kinderen of kinderen die wel van een uitdaging houden!

menara, menara bordspel, leuk spel voor kind 10 jaar, speelgoed 10 jaar,speelgoed 12 jaar

Genomineerd Speelgoed van het Jaar 2019

De leukste spellen en speelgoed worden ieder jaar genomineerd door een onafhankelijke jury, ieder met een andere achtergrond van pedagoog tot redacteur of inkoper om te zien wat er op de markt is / gaat komen en een keuze te maken. Hierbij wordt er rekening gehouden met criteria zoals speelwaarde, originaliteit, vormgeving, prijs/kwaliteit etc. Wat volgt is een overzicht van het genomineerde Speelgoed van het Jaar dat vervolgens voorzien van het logo van de verkiezing in de winkels is te vinden.

Welk spel of speelgoed uiteindelijk de winnaar van de desbetreffende categorie wordt bepaal jij!  Iedereen die stemt, maakt kans op het genomineerde speelgoed. Tot en met 3 november kan iedereen hier stemmen. Op 6 november worden de winnaars bekend gemaakt.

Ook wij mogen iemand blij maken met het Speelgoed van het Jaar 2019. Wat is jouw absolute favoriet! Doe mee met de speelgoed winactie >>

menara bordspel, menara, speelgoed van het jaar 2019, 999games, menara review, speelgoed

uitdagend borspel. speelgoed kind 10 jaar, spel kind 10 jaar, menara

Tags: , , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑