Help, mijn kind is een verzamelaar!

5 november 2017

Ravi (6 jaar) is net een ekster, hij is gek op alles wat glimt en glittert en kan onderweg zo maar vol op de rem trappen als er midden op het fietspad een schroefje, ketting of mooie steen ligt. Meestal zijn het geen waardevolle spullen die hij vindt, in mijn ogen eerder troep! Ravi denkt hier anders over en alles moet mee naar huis. Voor zijn verjaardag kreeg hij een metaaldetector en thuis zitten de potjes op zijn bureau vol gevonden voorwerpen. Help, mijn kind is een verzamelaar!

Ik vind vaak dat deze ‘troep’ thuis meteen in de prullenbak kan. Takken, eikels, schroefjes, steentjes of een kapotte ketting hoef ik echt niet in mijn huis te hebben. Maar daarin verschillen we blijkbaar nogal van mening. Ravi wil al zijn vondsten bewaren, voor altijd! Toch hebben we de regel dat takken buiten blijven en ander ‘goed’ meteen wordt opgeruimd op zijn kamer. Zijn liefde voor verzamelen slaat soms een beetje door! En hiervoor heeft mijn Sil de strandjutter allemaal potjes, bakjes, doosjes en laatjes op zijn kamer, om alles te sorteren en bewaren. Tenminste, dat is de intentie, maar meestal ligt het allemaal door elkaar heen en daar kan mijn gestructureerde brein niet zo goed tegen…

Mijn kind is een verzamelaar

We waren vorig jaar in Hoek van Holland en namen een doos vol schelpen mee naar huis die er vervolgens een week onaangeraakt stond. De woonkamer stonk een hele week naar rotte zee, omdat er een nog dichte mossel in zijn doos gevonden schelpen zat! Op school gaf hij een presentatie, waarbij hij vol trots zijn schelpen liet zien. En toen was ik, ondanks de stank, toch wel ontzettend trots op hem!

Aangeboren

Als ik Ravi vraag: “Ravi, wat verzamel je allemaal?” Zegt hij: “Alles!” Dat dus. Naast gevonden voorwerpen verzamelt hij ook nog (plastic) muntjes, sleutelhangers, glinsterende kettingen met hangers (ik ben er soms zomaar één kwijt!), plakboek kaartjes/stickers, zaklampen en nog veel en veel meer. Mijn opa was ook een echte verzamelaar. Een liefhebber van kunst, van plaatjes, kaarten en knipsels. Hij plakte boeken vol. Maar ook mijn moeder kan er wat van! Alles wat ze vindt sleept ze mee naar huis en daarnaast heeft ze een liefde voor alles wat met paarden te maken heeft. Kleine paardjes staan door het hele huis. Ook mijn schoonvader bewaart alles, want wie weet komt het later nog van pas… Je kunt dus wel stellen dat Ravi dit niet van een vreemde heeft.

Ontspullen

Maar heel eerlijk, ik had hier vroeger zelf ook wel een handje van, het verzamelen van stickers, zeepjes, proefmonsters, vreemde munten, nagellakjes en ga maar door. Maar de afgelopen jaren ben ik veel meer een ontspuller geworden, ik heb niet alles nodig en het kost mij energie om het te hebben. Ik snap het dus wel en daarom laat ik hem ook lekker zijn gang gaan. Het komt vast goed later 😉 Zo af en toe ruim ik de boel even flink op en gaat er stiekem toch het een en ander de prullenbak in, ssssst!

Verzamel momenten, geen dingen.

Ik ben heel benieuwd of jullie hier ook ervaringen mee hebben ? En natuurlijk wil ik heel graag weten wat er dan wordt verzamelt?!

BewarenBewaren

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Me-time als mama? Ja, dat kan!

Eerlijk is eerlijk: mama zijn is een fulltime job. Of je nu thuis bent bij de kids of daarnaast ook...
zomerkleding

Met deze kleren kom je de zomer door!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je garderobe bij te werken! De...
huidverzorging

Zorg goed voor je huid met deze vijf tips

Ben jij ontevreden over de gezondheid en de uitstraling van jouw huid? Met deze vijf tips heb je binnen no...