hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Blogs Mijn zoon speelt met poppen, jongenspop, jongens en poppen, zoon speelt met barbie

Published on januari 27th, 2019 | by Maryke

0

Mijn zoon speelt met poppen, so what?!

Bodhi, mijn jongste zoon van 4,5 jaar oud, speelt graag met poppen. En dat vind ik helemaal niet erg! Is het een fase, is hij homo of zal hij er straks een hele rare fetisj op na houden? Ik weet het niet. En het maakt me ook niets uit, want hij is nog maar 4 én hij geniet!

Mijn zoon speelt met poppen

Ik deelde op Instagram laatst een foto van Bodhi die met zijn bruingebilde Baby born in bad zat. Hij gaf haar een flesje en keek daarna met open ogen en mond hoe ze een plas deed. Ik kan daar dus echt om lachen en ik niet alleen, want ik kreeg veel leuke reacties. Onder andere de vraag om deze blog te schrijven 😊 Want who cares waar een kind mee speelt. Het is toch prachtig om te zien hoe hij zich helemaal verliest in zijn spel en oprecht dolgelukkig is met zijn baby Annabel. Meisje óf jongen! Ps. Die fetisj vind ik trouwens iets minder….

Roze poppenwagen

Mijn oudste, Ravi van 7 jaar, heeft ook een periode gehad dat hij graag met poppen speelde, hij was toen een jaar of 3. Hij vond roze een prachtige kleur en liep zo trots als een pauw met een roze kinderwagentje naast me over straat. Ik moest eerlijk gezegd wel even slikken toen hij dit voorstelde. Toch mocht hij met zijn roze kinderwagen mee een ommetje maken. Ik denk dat de meeste mensen niet eens doorhadden dat er een jongetje met een roze poppenwagen liep, en zo wel, wat dan? Iedereen zag hoe blij hij was.

Hoe kom je, met twee jongens, in vredesnaam aan een roze kinderwagen zul je denken? Nou, mijn schoonouders hebben 6 kleinkinderen, waarvan 2 meisjes. Wanneer we op de koffie gingen haalden ze wat speelgoed naar beneden. Deze roze kinderwagen, een roze badje, twee poppen en een roze stofzuiger waren dan veruit favoriet. En omdat mijn nichtjes er toch niet meer mee speelden mocht het met ons mee naar huis….. Daar was ik het trouwens niet helemaal mee eens, die onmogelijk weg te bergen roze troep in huis, maar ja, toe dan maar.

Mijn zoon speelt met poppen, jongenspop, jongens en poppen, zoon speelt met barbie, jongensspeelgoed

Helemaal leuk wanneer de babypop ook kan plassen natuurlijk 😉

Geen jongens-jongen

Dit was een fase, want Ravi is ondertussen een echte jongens-jongen. Hij verzamelt van alles en speelt graag buiten, bouwt hutten en is gek op voetballen. Maar Bodhi daarentegen, is helemaal geen jongens-jongen. Ik schreef hier eerder al een blog over. Bodhi houdt van dieren en speelt graag met zijn doos vol kleine plastic diertjes. Ook heeft hij heel veel knuffels en is hij gek op poppen.

Baby Annabel

Mijn nichtje van 11 is ook gek op poppen. Ze heeft weet ik hoeveel LOL dolls en Barbies. Haar hele kamer puilt uit van de popjes en andere roze speeltjes. Je kunt je nu voorstellen dat Bodhi graag bij zijn nichtje op haar kamer speelt. Hij mag af en toe een LOL doll lenen en neemt deze dan mee in bad, trekt de kleertjes uit en weer aan en geeft dit popje een weekje later netjes weer terug. Vorige week kreeg hij haar ‘oude’ Baby born pop. Omdat zij vond dat ze daar nu echt te groot voor was. Ik zag aan de glundering in Bodhi’s ogen hoe blij hij hiermee was. Baby Annabel moest deze avond meteen mee in bad. Ze kreeg haar flesje en deed netjes haar plasjes. De luier moest uit en weer aan en daarna sliepen ze samen in Bodhi’s bed.

Wat vinden anderen

Ik maak me best wel eens zorgen over Bodhi. Niet dat ik het erg vind dat hij geen stoere jongen is die in bomen klimt en met Knex speelt. Eén zo’n stoere, drukke jongen is meer dan genoeg 😊Maar zorgen over wat anderen daar van vinden. Hij huilt nog regelmatig wanneer ik hem ’s morgens naar school breng, terwijl hij toch al bijna 5 wordt. Ook wordt hij op straat door vreemden vaak als meisje aangezien, door zijn fijne gezichtje, zijn zachte stem en mooie krullen.

Ik ben zo trots op hem, bij alle kleine stapjes die hij zet. En misschien zijn de stapjes kleiner dan bij zijn grote broer. Maar ik wil Bodhi alle kansen geven om zichzelf te ontwikkelen, op zijn eigen tempo. Om uit te zoeken wat hij wil doen, waar hij goed in is of juist niet. En zolang hij daar gelukkig mee is, ben ik dat ook. Mét of zonder poppen!

Speelt jouw zoon ook wel eens met poppen? Leuk als je mij dit laat weten in een reactie hieronder.

Liefs Maryke

PS: lees hier waarom ik zo graag mijn verhalen deel met bloggen

Mijn zoon speelt met poppen, jongenspop, jongens en poppen, zoon speelt met meisjesspeelgoed, jongensspeelgoed

Mijn zoon speelt met poppen maar ook met roze stofzuigers en een poppenwagen

Lees meer speelgoed blogs >>
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, nieuwe kinderkleding collecties, jongensmodeblog, jongensmode herfst winter 20202-2021, get the look boys, outfit of the day jongens, boys style, boysfavourites, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode winter 2020-2021, winterkleding jongens, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • kinderschoenen, stoere jongensschoenen, jongens schoenen, seizoen herfst winter 2020-2021, hippe jongenskleding, boyslabel, kinderkleding herfst winter 2020-2021, shoesme, shoesme kinderschoenen

 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen herfst winter 2020-2021, hippe jongenskleding, najaarskleding jongens, lentekleding jongens, stoere jongenskleding, herfstkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, kinderkleding herfst winter 2020-2021, back to school, back to school musthaves, back to school shopping, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • LEUKE SHOPS

  jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting, jongenskamers, jongenskamer styling

 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • ballenbaden.nl, balkenbadjes, kinderballenbad, speelgoed, leuk speelgoed, origineel speelgoed, jongensspeelgoed

 • online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!