Moeder zijn en carrière maken? Dit zijn de beste carrièremogelijkheden

27 augustus 2023

Bij moederschap komt een hoop kijken. Moederschap combineren met een succesvolle carrière kan lastig zijn, maar is zeker niet onmogelijk. Het is wel belangrijk dat je voor het juiste werk kiest, zonder dat je kinderen iets tekortkomen. Zit je na te denken over ander werk nu je moeder bent? Wij zetten hieronder een aantal carrièremogelijkheden voor je op een rij.

Word freelancer

Ondernemen en moederschap gaan goed samen. Word je freelancer in jouw vakgebied, dan kun je flexibel blijven. Je bent namelijk eigen baas en hebt de vrijheid om zelf je werkuren te bepalen. Je bepaalt niet alleen wanneer je werkt, maar ook wat je gaat verdienen. Dat biedt een hoop vrijheid en flexibiliteit, wat ideaal is als je een gezin hebt. Als freelancer ben je in staat om opdrachten aan te nemen wanneer het jou uitkomt. Je deelt je tijd zelf in en kunt nee zeggen als het niet uitkomt.

Wil je een hele andere weg inslaan en een eigen praktijk beginnen? Dat is met verschillende beroepen mogelijk. Wat dacht je van het volgen van een massage opleiding of opleiding voor medisch pedicure? Voor veel studies is geen vooropleiding vereist en de opleidingen hoeven niet lang te duren. Je kunt jezelf op deze manier snel omscholen tot ondernemer binnen een bepaald vakgebied.

Kies voor een parttimebaan

Om er echt voor je kinderen te zijn, is het een goede tip om naar een parttimebaan te zoeken. Op die manier kun je de zorg voor je kinderen en werken goed met elkaar combineren. Er zijn tegenwoordig genoeg parttimefuncties te vinden, want steeds meer bedrijven staan hiervoor open. Daardoor is er ongetwijfeld ook wel een leuke baan in jouw vakgebied beschikbaar. Fulltime werken als moeder is lastig, omdat je dan continu oppas moet regelen als de vader ook aan het werk is.

Online ondernemen

Een online bedrijf is ook een goede optie als je er graag voor je kinderen bent en carrière wilt maken. Je hebt hierin tal van mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan het aanbieden van online coaching, het verkopen van producten of het beginnen van een eigen blog. Als je kiest voor online ondernemen, kun je dat doen vanaf iedere locatie. Dat biedt veel voordelen, want op die manier kun je ook eenvoudig vanuit huis aan de slag. Dat betekent automatisch dat je je gezinsleden meer ziet.

Deze carrièremogelijkheden zijn absoluut de moeite waard als je het moederschap goed wilt combineren met je gezin. Of je nu een medisch pedicure opleiding gaat volgen om een eigen praktijk te beginnen of gaat zoeken naar een parttime functie, je hebt genoeg mogelijkheden!

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-6

Moeiteloos chic: styling tips voor drukke mama’s van jongens

Het leven kan hectisch zijn, maar dat betekent niet dat je er niet moeiteloos chic uit kunt zien. Met een...
Ontwerp-zonder-titel

Wat zijn ideale kledingstukken voor de kerstdagen?

Tijdens de feestdagen is het leuk om je mooiste outfits te dragen. Ga voor glitter en glamour, of een andere...
image-1

Zo maak je het huishouden doen makkelijker en leuker

Het huishouden leuker maken, dat lijkt wellicht wat vreemd want de meeste mensen hebben een hekel aan het doen van...