boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Reizen De mooiste motorroutes door Nederland die leuk zijn voor papa en kind! Deze mooie routes moet je zien!

Published on juli 2nd, 2021 | by Esther

0

De mooiste motorroutes door Nederland die leuk zijn voor papa en kind!

Bij papa achterop de motor, dat doen onze jongens het liefst. Dus een weekendje quality time bij papa achterop de motor toeren door Nederland, daar doe je ze allebei plezier mee. Natuurlijk niet allebei tegelijk, maar wordt er bij ons twee weekenden per jaar gepland waarin de jongens allebei een toertocht mogen maken samen met papa. Lees hier onze tips voor de mooiste motorroutes door Nederland die leuk zijn voor papa en kind!

Bij papa achterop de motor

Hoe fijn is het om bij papa achterop de motor te zitten? “Nou, heel fijn” volgens mijn zoon. Je voelt de wind om je heen suizen, je zit dicht bij je grote held en je ziet de hele omgeving super goed. Je begrijpt dat deze motormuis later ook motor wil gaan rijden. Dan kunnen ze echt samen touren.

TIPS voor een dagje touren met je kind

Zorg ervoor dat het gezellig blijft. Als echte motorliefhebber wil je het liefst de hele dag touren, maar je kind zit achterop en kan snel verveeld raken. Hier enkele tips om er een leuke dag van te maken:

  • Maak de tochten niet te lang
  • Zorg voor een route met voldoende stops
  • Ga ook iets doen wat je kind leuk vindt. Stop bij een speeltuin of bij een meer waar hij kan zwemmen bijvoorbeeld.
  • Zorg voor een route waar veel te zien is. Vermijd de snelweg en neem enkel binnendoor wegen.

Let op dat je de juiste kleding draagt ter bescherming

Motorrijden is een heerlijke hobby, maar je bent tegelijkertijd ook erg kwetsbaar. Zorg ervoor dat je een goed passende helm draagt. Goede motorkleding als een slijtvaste motorjas en motorbroek kunnen je lichaam beschermen bij een eventuele val. Ook motorlaarzen bieden bescherming voor je enkels, het scheenbeen en dienen als algehele versteviging rondom het been. Zorg daarbij dat je motorkleding en laarzen waterdicht zijn, wel zo fijn voor onderweg! Ook voor je kind moet je een goed passende helm aanschaffen en het liefst ook passende motorkleding. Veiligheid en bescherming gaat boven alles toch?!

1. Motorroute Amsterdam Noord en omgeving

Ten noorden van Amsterdam ligt een waterrijk gebied en prachtige dorpjes als Monnickendam en Uitdam. Deze route is favoriet bij de jongens. Met deze route volg je mooie slingerweggetjes door het veenweidegebied van Waterland. Het is een gebied vol mooie uitzichten over weides met bijzondere planten en vogels.

Onderweg kun je nog naar het Waterland museum de Speeltoren. Hier ontdek je alles over de geschiedenis van Waterland. Zeker ook leuk voor kinderen.

Daarna gaan we terug richting Het Twiske in Oostzaan. Dit is een recreatiegebied waar van alles te doen is. Hierbij eindigen we de dag met lekker eten op het paviljoen en bij mooi weer kun je hier heerlijk zwemmen. Dat hebben we wel verdiend na een dagje touren.

2. Fortenlandroute

De Stelling van Amsterdam en de Hollandse Waterlinie worden door de Fortenlandroute met elkaar verbonden, want bij Muiden, Naarden en Weesp komen de waterlinies samen. Dit drukke, maar magistrale landschap is een mooie mix van vestingsteden en unieke natuur.

Je begint de route bij het Muiderslot en de aanlegsteiger voor de boot naar Forteiland Pampus. Bij mooi weer laat de motor even staan en ga met de boot naar het eiland Pampus. Dit is absoluut de moeite waard en vinden de kids geweldig! 

Na een bezoek aan het Forteiland Pampus neem je de route naar Naarden Vesting wat een echte vestingstad is.  Het is de grootste en zwaarst versterkte vesting van de Hollandse Waterlinie. Neem de tijd om hier uitgebreid rond te lopen over de imposante wallen.

Na de pauze vervolg je de motorroute naar het Naardermeer. Helder water, dicht moerasbos en drassige weilanden; het Naardermeer ligt als een groene oase tussen Amsterdam en Hilversum. Zeldzame dieren als de otter en purperreiger voelen zich helemaal thuis in dit beschermde natuurgebied. Als afsluiter van de dag kun je met de boswachter een vaartocht maken met de fluisterboot. Wedden dat deze dag nooit meer vergeten gaat worden!

3. Motorroute naar Zoutelande

Zeeland: het land van zee, zon, BLØF, kleine stadjes en leuke dorpen, mosselen en vette klei. We gaan een route maken over het Zeeuwse platteland en over de dijken. 

Hierbij beginnen we bij Kamperland richting het super toeristisch Domburg. Natuurlijk stoppen we hier en pakken een terrasje en bij mooi weer gaan we even naar het strand.

Vervolgens gaan we naar Westkapelle waar je het oorlogsmuseum kunt bezoeken. Britse bommenwerpers verwoestten in 1944 de dijk en zetten Walcheren onder water om de Duitse bezetter te verdrijven. Je kunt ook alleen langs de tank en het landingsvaartuig wandelen. 

Daarna ga je richting Zoutelande, het bekende plaatsje van het populaire liedje van BLØF. Ga hier lekker mosselen eten. Mocht je nog verder willen touren dan kun je richting Middelburg gaan. Er valt genoeg te zien en te beleven in Zeeland.

Hotelovernachting

’s Avonds nemen wij meestal een hotelovernachting. Deze hebben wij dan al van tevoren geboekt. Met een kind ben je niet zo flexibel als dat je alleen gaat rijden. Door de reservering weet je zeker dat je plek hebt, wel zo fijn. ’s Ochtends nemen we dan nog een lekker ontbijtje en dan rijden we weer naar huis. Dit zijn tochten om nooit meer te vergeten. Welke motorroute ga jij binnenkort plannen met je kind?

Tags: , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑