hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Mama negatieve ervaringen met oppassen

Published on januari 8th, 2020 | by de redactie

0

Hoe voorkom je deze 6 negatieve ervaringen met oppassen?

Je hoort het wel eens; ouders die klagen over hun oppas. Oppassen die hun werk niet doen, die niet weten hoe ze moeten omgaan met een kind of die helemaal niet opletten. Hieronder zijn 6 verschillende negatieve ervaringen met een oppas te lezen. Hiernaast geeft Babysits speciaal voor Boyslabel tips hoe je deze negatieve ervaringen met oppassen kan voorkomen.

1. Stelen van de ouders

Het is natuurlijk goed om vertrouwen te hebben in je oppas. Maar verschillende ouders hebben wel eens meegemaakt dat de oppas bepaalde spullen stiekem meenam. Veel voorkomende spullen die werden gestolen waren bijvoorbeeld make-up, computers of los geld.

BABYSITS TIP: Voordat je de oppas inschakelt, wordt het aangeraden om de reviews en referenties van deze persoon te lezen. Als je op zoek gaat naar een oppas aan huis via een online community zoals Babysits (Oppassen.nl), kan je deze reviews en referenties vinden op het profiel van de oppas. Mocht je dit niet via een online oppas community regelen, dan kan je hier altijd naar vragen. Op deze manier krijg je een iets beter beeld van wie de oppas is, hoe hij/zij het werk doet en of de persoon betrouwbaar is.

2. Alleen in het bad laten

Het zal je maar gebeuren. Je komt thuis en de oppas zegt vriendelijk gedag tegen je. Je vraagt hoe het is gegaan en waar je kleine nu is. De oppas zegt heel rustig: ‘Oh die zit lekker in het bad.’ Je schrikt je rot, want je kind kan nog lang niet zelfstandig in het bad zitten!

BABYSITS TIP: Niet alle oppassen hebben door wat het gevaar is van het alleen laten van een kind in een bad. Het wordt daarom dan ook aangeraden om tijdens het kennismakingsgesprek met de oppas een aantal situaties voor te schetsen. Op deze manier krijg je een goed beeld over de kennis en ervaring van de oppas en of hij/zij geschikt is voor het oppaswerk. Zo voorkom je hopelijk dit soort gevaarlijke situaties voor je kleine.

3. Op de telefoon zitten tijdens het oppaswerk

Je merkt het steeds meer… je oppas zit continu op zijn/haar telefoon en schenkt maar weinig aandacht aan je kind. Wat moet je doen?

BABYSITS TIP: Tegenwoordig worden mobieltjes continu gebruikt. Het is anno 2019 een soort levenswijze geworden. Hier is natuurlijk niks mis mee, maar als ouder kun je hier wel duidelijke afspraken over maken met de oppas. De oppas heeft het misschien niet door, maar oppassen is een serieuze (bij)baan. Op je werk pak je ook niet zomaar je telefoon erbij. Maak afspraken over het telefoongebruik en maak duidelijk dat je verwacht dat alle aandacht van de oppas gaat naar je kind.

4. Te veel snoep gegeven

De oppas is net vertrokken en alles is goed gegaan. Toch merk je iets aan je kind. En ja hoor! Nog geen half uur later is je kleine kots misselijk en moet hij/zij overgeven. De boosdoener? Je kleine heeft te veel snoepjes gekregen van de oppas.

BABYSITS TIP: In dit geval bedoelde de oppas het vast goed. Kinderen vinden snoep heerlijk en kunnen er geen genoeg van krijgen. Maar te veel snoep kan ervoor zorgen dat kinderen misselijk worden. De tip is dan ook om voor de oppasafspraak aan te geven hoeveel snoepjes je kleine mag eten. Hiernaast kan je ook gelijk bespreken wat je kind mag eten en wat niet. Heeft je kind allergieën? Vergeet dit dan niet om te melden en maak een lijst van producten die je kleine absoluut niet mag eten.

5. Foto’s delen op social media

De foto’s van je kinderen staan op het social media profiel van je oppas en dat zonder je toestemming.

BABYSITS TIP: Deze situatie komt regelmatig voor. Oppassen hebben vaak niet in de gaten dat foto’s van kinderen privacygevoelig zijn. Heb jij hier moeite mee? Laat dit dan aan het begin van de oppasafspraak weten. Hiermee voorkom je dat de oppas ongevraagd foto’s van je kleintje online zet.

6. Slapen tijdens het oppaswerk

Je komt als ouder terug van een avondje weg en tot je verrassing tref je de oppas slapend aan. Dit wil je natuurlijk absoluut niet hebben! Wat als je kleine is gevallen en de oppas hem/haar helemaal niet hoort huilen?

BABYSITS TIP: Om dit soort negatieve ervaringen met oppassen te voorkomen is het verstandig om goed met de oppas af te spreken dat jij verwacht dat hij/zij niet gaat slapen tijdens het oppaswerk. Laat aan de oppas weten dat hij/zij ten allen tijden wakker moet zijn en op je kind moet letten. Zodra je dit aangeeft zal de kans kleiner zijn dat de oppas een dutje doet tijden het oppaswerk.

 

 

 
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • jongenskleding, hippe jongenskleding, boyslabel, get the look boys, boysfashion, korting jongenskleding, korting kinderkleding, online jongenskleding kopen, kindermode 2020, voorjaarskleding jongens, kindermodeblog

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • kinderkleding, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen voorjaar 2020, hippe jongenskleding, voorjaarskleding jongens, lentekleding jongens, zomerkleding jongen, kinderkleding korting, boyslabel, tumble n dry online kopen, online jongenswinkel, jongens webshop, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • Aanraders!

  jongensschoenen, kinderschoenen, shoesme, kindersneakers, jongensmode 2020, kinderschoenen 2020, stoere jongens sneakers, kindermodeblog

 • jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting, jongenskamers, jongenskamer styling

 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • Ad Square

 • ballenbaden.nl, balkenbadjes, kinderballenbad, speelgoed, leuk speelgoed, origineel speelgoed, jongensspeelgoed

 • online kinderwinkel, webshop kinderaccessoires, kinderkameraccessoires, de kleine generatie, houten speelgoed, kinderkamers online

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!