Offshore Experience

13 januari 2017

Ga in de ‘Offshore Experience’ (8+) in het Maritiem Museum mee op een uitdagende zoektocht naar energie op zee. Je waant je aan boord van een platform op zee en tot drie kilometer onder water. Ervaar zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun uitdagende werk midden op zee weten te klaren. En denk mee over de energiewinning van morgen. De wind op zee is altijd hard en de golven metershoog. Durf jij het aan?

Moeilijker dan man op de maan zetten
Stel je voor dat er geen elektriciteit zou zijn. Hoe gaat de televisie aan? Hoe laad je je mobiel op? En wat als er geen gas zou zijn om te koken of geen benzine voor je auto? Zonder deze energie kunnen we ons leven nauwelijks meer voorstellen. Een derde van onze energie uit olie, gas en wind wordt gewonnen op zee. Offshore dus. Het werken op zee is bepaald niet gemakkelijk. Het is zelfs moeilijker dan een man op de maan zetten.

Windkracht 10. Haal jij die heli binnen?
De Offshore Experience is een uitdagende zoektocht op zee naar energie uit olie, gas, wind en andere bronnen. Met een veiligheidshesje aan en een helm op je hoofd stapt jong (8+) en oud aan boord van een platform midden op zee. Een 360 graden filmprojectie prikkelt je zintuigen. Schepen varen af en aan en helikopters landen. Speciaal voor de tentoonstelling gebouwde modellen van de nieuwste en meest geavanceerde offshore schepen laten je zien waar ze toe in staat zijn.

Offshore werknemers geven een kijkje in hun leven op zee en in simulaties ervaar je zélf hoe boormeesters, kraanmachinisten, windmolenspecialisten en helikopterpiloten hun spectaculaire werk op volle zee en in gevecht met de elementen weten te klaren. Wie lukt het bijvoorbeeld om als marshaller een helikopter naar het platform te begeleiden? Om bij drie meter hoge golven een container vanaf een schip aan boord van het platform te hijsen? Om de meest geschikte locatie voor een windmolen op zee te vinden?

Tot 3 km onder water
Een lift brengt je naar een mysterieuze onderwaterwereld. Van net onder het zeeoppervlak tot 3 km diep. Het avontuur eindigt in de toekomst.

Kijk hier voor meer informatie>>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...
monster jam

VROOM VROOM….. Monster Jam Winactie!

Geniet van brullende motoren, races en ongelofelijke stunts. Monster Jam® komt terug in het Gelredome Arnhem. Ben jij klaar voor...