boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Kinderboeken okido tijdschrift

Published on februari 1st, 2018 | by Maryke

0

Dikke duim voor OKIDO

Okido tijdschrift is hét tijdschrift over kunst en wetenschap voor kinderen tussen de 3 en 6 jaar. Bodhi is bijna 4, dus heeft de perfecte leeftijd om zich te laten inspireren door verhalen, doe-dingen, spelletjes, doodles en recepten. Wij vonden het heerlijk om samen op een luie zondag een hele nieuwe wereld te ontdekken en spelend te leren.

Okido tijdschrift wereldwijd succesvol

Heb je er nog nooit van gehoord? Dat kan, want de eerste uitgave in Nederland is pas halverwege vorig jaar uitgeven door Uitgeverij MEIS & MAAS. In de UK is het één van de meest succesvolle tijdschriften voor kinderen, het staat wereldwijd zelfs in de top 15 van beste tijdschriften voor kinderen.okido tijdschrift

Thema’s

Elke uitgave heeft een nieuw thema, het thema van ons Okido tijdschrift is Feest vieren en dit thema komt op een superleuke manier overal in terug. Toch was ik heel benieuwd of een tijdschrift over kunst en wetenschap boeiend zou zijn voor kleine kinderen. Maar ja, dat is het dus echt. Ik ben namelijk verrast door de prachtige illustraties in verschillende stijlen, de creatieve opmaak en de interessante inhoud. Helemaal aangepast op kinderen tussen de 3 en 6 jaar.

Inhoud

We lezen een verhaaltje met prachtige tekeningen over een feestje, Bodhi gaat aan de slag met een potlood en Okidoodelt een sneeuwvlok. Ook leert hij op een eenvoudige manier waarom de dagen in de winter zo kort zijn en waarom het zo koud is. Ik zou het niet beter hebben kunnen uitleggen. En ik denk dat we volgende week, op een rustige ochtend, aan de slag gaan met de truffel weggeefpakjes (recept voor truffels in een weggeefdoosje). We kunnen de komende tijd nog een soort muziek/dans ganzenbord spelen, koekjes met gezichtjes maken, door het feestdoolhof en op zoek naar Foxy.

Conclusie

Ik ben zelf enorm creatief, dus een tijdschrift met prachtige illustraties, leuke teksten en simpele knutseltips en recepten past helemaal bij ons. Bodhi is heel leergierig en gek op verhaaltjes en tekeningen van dieren, daarbij houdt hij van kleuren en knutselen. Maar ook voor Ravi (6 jaar) staan er leuke dingen in, hij zal de wetenschappelijke dingen zelfs iets beter begrijpen dan zijn kleine broer en kan een deel van de teksten al helemaal zelf lezen.

Okido is ontwikkelt door kunstenaars, wetenschappers en docenten, dus de inhoud sluit geheel aan bij de jonge doelgroep. Hij kost maar €3,99 en voor €10,- ontvang je 3 edities. Tip: ook ontzettend leuk om als cadeautje weg te geven.

Kijk voor meer informatie op de website van Okido.

okido tijdschrift

 

Tags: , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑