Ontdek het lekker zelf!

2 maart 2017

Kom naar deze creatieve werkplaats voor kinderen en Ga aan de slag bij de Ontdekfabriek. In De Ontdekfabriek op Strijp-S in Eindhoven kunnen kinderen en ouders van alles beleven en doen op het gebied van techniek, design en innovatie. Je kunt er van alles bouwen, je eigen filmpje maken, knutselen en 3D-printen.

In de scraphoek mag je allerlei oude apparaten uit elkaar schroeven. Van de losse onderdelen kun je nieuwe uitvindingen bouwen. Dat mogen dingen zijn die je gezien hebt in de film, maar misschien wil jij wel helemaal zelf bedenken wat je bouwt! Je bouwwerk kun je ook gebruiken voor je eigen filmpje in de magische ‘greenscreen’ studio!

Wist je dat lucht eigenlijk heel sterk is? Je kunt echt drijven op een laagje lucht. Daarmee kun je door de tuin van de Beestenbende zoeven, zelfs als die is overstroomd! Geloof je het niet? Probeer het maar uit in de magische luchtkussenkist!

Maak je eigen beest van piepschuim. Waar plaats jij het gewicht zodat jouw beest rechtop door de tuin van de Beestenbende kan rennen? Bouw je eigen beestenbende met de speciale bouwmaterialen van Infento! Of maak echte robotbeesten en ontdek hoe je ze echt kunt laten bewegen!

Teken je eigen tekenfilm en speel die af met een bijzonder apparaat: de praxinoscoop! Of stap in de greenscreenstudio en speel met de special effects!

De activiteiten in de Ontdekfabriek zijn geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Jongere kinderen kunnen zich vermaken in de kruipdoor-sluipdoor speelkisten met bouwblokjes, speelgoed en knikkerbanen!

Nog even wachten maar vanaf april kun je bij de Ontdekfabriek heerlijk buitenspelen. De Ontdekfabriek heeft buiten een echte speeltuin. Het is ingericht als een openluchtcircus. Je kunt er circusacts bouwen en uitvoeren!  Of maak een grote circusattractie waarin je kunt rijden over onze speciale circuspiste of voer acrobatische acts uit op de bijzondere schommels. Ook kun je zelf een waterleidingsysteem aanleggen bij ‘De Waterbende‘!

De Ontdekfabriek is geopend op woensdagmiddag en in het weekend. Tijdens vakanties gelden ruimere openingstijden.

Kijk hier voor meer informatie>>

 

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

pumptrack

Kids er op uit! The Portal Action house

Kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? In Sevenum bevind zich het Fun & Entertainment center. Dit...
gaia zoo

Kids er op uit! Gaia Zoo

Gaia Zoo – Kerkrade Met de kids er op uit, wie vind dat nou niet leuk? Een dagje naar de...
monster jam

VROOM VROOM….. Monster Jam Winactie!

Geniet van brullende motoren, races en ongelofelijke stunts. Monster Jam® komt terug in het Gelredome Arnhem. Ben jij klaar voor...