hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Uittips Ontmoet Sinterklaas, Sinterklaas uittips, boyslabel, girlslabel

Published on november 18th, 2017 | by Colinda

0

Ontmoet Sinterklaas

Wat is het toch een heerlijke periode, Sinterklaas is weer in het land. En hoe leuk is het om dan Sinterklaas en zijn Zwarte Pieten ook in het echt te bewonderen, te kijken waar hij slaapt, waar de cadeautjes opgeborgen liggen. Maar helemaal leuk is het om de tekening die jouw kleintje speciaal gemaakt heeft voor Sinterklaas ook echt aan hem zelf te kunnen geven? Dat wil toch ieder kind (klein en groot). Wij hebben de leukste uittips geselecteerd waarbij je Sinterklaas in het echt kunt ontmoeten.

De Stad van Sint

Kom naar het Archeon en bezoek De Stad van Sinterklaas! In de Stad van Sint logeert sint in het koopmanshuis. Bezoek zijn woonhuis en zijn speciale werkkamer. De pieten logeren in een grote pietenslaapkamer. De inpakpiet, de paardenpiet, de ezelpiet en de timmerpiet, ze zijn er allemaal. Laten we de pepernotenpiet niet vergeten, hij bakt heel veel pepernoten in de bakkerij van Archeon.

Het huis van Sinterklaas

In het Huis van Sinterklaas is van alles te zien en te doen! Je maakt kennis met de spannende avonturen uit het lange leven van de Goedheiligman.  En wat helemaal geweldig is…  je wordt door de Sint ontvangen in zijn eigen werkkamer!

Ontmoet sinterklaas, sinterklaas uittips nederlandDe Sint logeert in een prachtig kasteel

De Sint logeert tijdens zijn verblijf in Nederland ook weer op Kasteel Heeswijk. De pieten hebben nog veel te doen voor pakjesavond. Cadeautjes inpakken, gedichten maken, liedjes oefenen, pepernoten bakken. Ze maken er weer een dolle boel van… Daarom zoekt Sint een rustig plekje op het kasteel. Weet jij waar? Speur je mee? Wil je de Sint nog iets vertellen of een mooie tekening geven? Reserveer dan een tijdstip voor een persoonlijke Meet & Greet met Sint.

De pakjestoren

Iedereen kent de Lange Jan in Amersfoort, de grote toren die precies in het Midden van Nederland staat. Best handig zo’n grote en hoge toren, want vanaf boven kunnen de uitkijkpieten met verrekijkers precies zien waar de andere pieten zijn en waar nog pakjes bezorgd moeten worden.

Kom ook samen met papa en mama, opa en oma, familie, vriendjes en vriendinnetjes of je oom, buurvrouw of Juf, de Pakjestoren bezoeken. Je krijgt er van de pieten een speciale rondleiding en dit jaar is het extra spannend. Jouw hulp is hard nodig om de schatkist open te kunnen maken!

Pietendorp en Pakjesboten 10 en 12

Kom naar het Pietendorp in het Zuiderzeemuseum. Havenpieten, Muziekpieten, Schoolpieten, vliegende Pietenracepieten en Pakhuispieten, ze zijn er allemaal weer bij. Ze nemen ook dit jaar hun intrek in het buitenmuseum. Dat betekent huizen vol pakjes en een pepernotenbakkerij die op volle toeren draait.

In de havens van het museum leggen ook twee pakjesboten aan. Pakjesboot 10 en Pakjesboot 12; de laatste alleen op zaterdag 25 en zondag 26 november. Pakjesboot 12 is de enige echte boot van Sinterklaas, bekend van televisie. De pakjesboten zijn ook van binnen te bekijken. Zie hier met eigen ogen waarmee de Pieten hun jaarlijkse oversteek maken van Spanje naar Nederland én weer terug.

Ontmoet Sinterklaas op de Bataviawerf

Hij komt, hij komt, die lieve goede Sint! Als beschermheilige van de zeelui brengt Sinterklaas op 27 november een dag door op de Batavia. Samen met een heleboel Pieten wordt het een echt kinderfeest. Hoofdpiet probeert alles klaar te maken voor Pakjesavond, maar Chaospiet maakt er een potje van..!

Kom jij ook dansen met de Danspiet? Of haal je Pietendiploma door mee te doen aan het Pietenparcours. Bij dit bijzondere bezoek hoort natuurlijk kanonnen gebulder. Wie weet kan Piet de kanonniers hierbij wel een handje helpen! Op de Batavia en op de werf kom je de Pieten overal tegen. Sinterklaas ontmoet jou graag aan boord van de Batavia en hij vindt het erg leuk om met je op de foto te gaan!

‘t Pietenhuis

In Harderwijk komen ook dit jaar Sinterklaas en zijn Pieten logeren bij Cultuurkust. In ‘t Pietenhuis, slapen ze, oefenen ze voor het dak lopen en pakken ze alle cadeautjes in. Er is zoveel te doen, je kan marsepein kleien, pepernoten bakken, je pieten diploma halen, de pietenbedjes bewonderen, naar de voorleeskamer of schilderen voor Sinterklaas. Hier kom je zo ineens een Pietenband tegen of ga je samen samen met de Danspiet dansen, of ontmoet Sinterklaas zomaar op de gang.

 

ontmoet sinterklaas

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

BewarenBewaren

Vind je dit ook leuk ♥ Deel het dan:
Facebook0
GOOGLE1k
https://www.boyslabel.com/ontmoet-sinterklaas/
Instagram2k
Pinterest570
Twitter3k

Tags: , , , , , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑

Vind je dit ook leuk ♥ Deel het dan

  • Facebook16k
  • GOOGLE1k
    https://www.boyslabel.com/ontmoet-sinterklaas
  • Instagram2k
  • Pinterest570
  • Twitter3k