Oudhollandse kermis

28 juni 2015

Van zaterdag 4 tot en met zondag 12 juli staat een Oudhollandse kermis opgesteld in het buitenmuseum van het Zuiderzeemuseum. Tijdens deze feestelijke week genieten kinderen, ouders en grootouders ouderwets van de verschillende gratis kermisattracties uit de jaren ’20 zoals een zwanenzweefmolen, luchtschommel en carrousel. Bij de kermisattracties vind je ook een suikerspin- en popcornkraam voor de lekkere trek.

Naast deze attracties geven diverse artiesten, zoals een goochelaar en een poppenspeler, een optreden in het Zuiderzeemuseum. Nieuw dit jaar zijn de goochelworkshops en optredens van een acrobaat. Bij een kermis van vroeger horen natuurlijk ook nog Oudhollandse spelletjes. Zo kunnen kleine en grote krachtpatsers hun plezier op bij de Kop van Jut, de schiettent en word je uitgedaagd voor het kat en muisspel, gatenkaasspel en spiegelschrijven.

Buitenmuseum
De museumveerboot brengt je over het IJsselmeer naar het buitenmuseum waar je een wandeling door de geschiedenis maakt. Loop over de klinkerstraatjes langs meer dan honderddertig authentieke huizen, winkels en werkplaatsen zoals een kerk, een visrokerij, winkels en woonhuizen uit dorpen rond de voormalige Zuiderzee. Help ambachtslieden in de Marker haven bij het breien van de netten, draai een touw in elkaar bij de touwslagerij, help de dienstmeid een handje of ga in gesprek met de Urker ‘bewoners’. Aan de stadsgracht vind je de verkleedkist, waar kinderen kleurrijke klederdracht mogen aantrekken. Eet een hapje mee bij het Huishouden 1920 of proef een versgerookt visje bij de rokerij. Een aantal presentaties biedt een moderne interpretatie van traditionele technieken, materialen en thema’s, zoals het touwproject van Christien Meindertsma naast de touwslagerij.

Kijk hier voor meer informatie>>>

zuiderzee

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

image-1-2

VROOMMMM wij gaan naar de Monster Jam!

In Mei is het weer zo ver… De Monster Jam is terug en het word nog gaver dan de vorige...
etl-san-antonio

Win 4 kaartjes voor de MONSTER JAM 2024!

Ja je leest het goed, wij geven nog eens 4 kaartjes weg! Kun je gezellig met je vader, moeder, opa,...
image-2

De enige echte Marvel Monster Jam Trucks maken hun opwachting tijdens Monster Jam® 2024!

Monster Jam® keert, na twee eerdere uitverkochte events, ook in 2024 terug naar Nederland. ’s Werelds grootste, onverwachte en onvergetelijke...