boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs overgang van kind naar puber, puberzoon

Published on december 23rd, 2018 | by Sylvia

0

Ik zit in de overgang…

Ik zit in de overgang… Nou ja niet DE overgang maar de overgang van kind naar puber. En die is soms best lastig…

De overgang van kind naar puber

En volgens mij horen sommige kwaaltjes bij beide vormen van overgang. Zegt een vrouw in de overgang dat ze last heeft van opvliegers, dan denk ik die heeft de beginnende puber ook, maar dan meer opvliegers qua stemmingen… Kanonnen… Die stemmingen vliegen alle kanten op af en toe. Zit je lekker aan tafel te kletsen, en dan opeens maak ik toch een stomme opmerking. Mij van geen kwaad bewust schiet er een hormoonstoot over tafel.. En is alles vet stom. Om vervolgens weer in een deuk te liggen om zijn eigen flauwe grap. Ik ben best sportief (kan ik nu eindelijk ook eens zeggen, na jaren niet te sporten en nu de smaak te pakken heb😜) maar deze moods wings hou ik niet bij! En hij zelf ook niet altijd volgens mij.

Lees ook: Hoe herken je een beginnende puber? >>

Begin puber fase

En dan zitten we nog maar in de begin puber fase. Wie weet wat ons nog te wachten staat. Als ik terug kijk op mijn eigen pubertijd denk ik ‘nou ik viel reuze mee’ geen idee of mijn ouders daar ook zo over denken maar dat ter zijde.

Wel weet ik nu waarom mijn vader het altijd enorm irritant vond dat ik bij elke opmerking van mijn vader “nou sorry hoor” riep… En dan ook nog op zo’n vreselijk toontje… Timo doet dat ook… En af en toe kijkt mijn vader me zo aan van…. Zie je wel dat het heel irritant is🙈

Puberbrein

En zo zat ik laatst op een zondag ochten alleen beneden. Zeer zeldzaam want ik ben meestal de laatste die uit bed komt dan. Kan je zo aanschuiven… Ideaal! Maar deze zondag was Sebas uit logeren, Timo heeft het uitslapen ontdekt en Maarten lag ook nog lekker. Ik niet meer, en dat is al heel raar. Maar goed lang verhaal kort… Ik zat te wachten aan de ontbijttafel en keek ondertussen wat tv. WNL op zondag… En dat ging over het puberbrein. Ik was 1 en al oor. En deze mevrouw, Evelien crone vertelde er zo mooi over en ze had nog een boek geschreven ook, ik wist meteen  wat ik voor mijn verjaardag wilde hebben!

Toen de mannen beneden kwamen gooide ik het idee meteen op tafel… Een pas klaar kado vind elke man handig volgens mij! Timo vond het een pracht idee, want ja dan wist ik tenminste dat hij er niks aan kon doen, het was zijn puberbrein en die doet dingen waar je geen grip op heb… Hmm’m’m… Hem maar niet te veel vertellen over wat er in staat!

Dus… Voor de puberteit helemaal zijn intrede maakt hier en ik de sorry hoors niet meer aan kan ga ik me inlezen in het puber brein!
Zo gaan we fluitend die leuke puberteit door, want ookal is het soms ontzettend lastig, komt die puber de bank niet af en zit de telefoon aan zijn hand geplakt.. Het is toch ook wel een super gave periode!! Waarin we allemaal veel leren, van en over elkaar. Elke fase heeft zijn charme!!

TIP: het boek Puberbrein binnenstebuiten is ook een aanrader!

overgang van kind naar puber, puberzoon

Tags: , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑