Papa en mama gaan scheiden…

18 december 2019

Terwijl ik dit typ lig ik ziek in bed. Ben ik eigenlijk ziek van het virus wat op de school van de kinderen heerst?  Mijn jongste is namelijk ook al de hele week ziek. Of ben ik ziek van verdriet? Of is het een combinatie van beide? papa en mama gaan scheiden

Eerste vakantie na scheiding zonder kinderen >>

De kinderen thuis

De jongste is ziek en ligt op de bank, de oudste hoor ik thuiskomen van een kinderfeestje. Ze vertelt papa enthousiast hoe leuk het was, wat ze gedaan hebben en welke kinderen er allemaal waren. Ze komt blij thuis, nog wel. Straks zal dit allemaal anders zijn.

De relatie loopt slecht

Enkele maanden terug schreef ik ook een anonieme blog. Een blog over mij en mijn partner waarin ik mijn angst op verlies uitsprak. Jullie gaven veel fijne tips. Eigenlijk had ik al jullie tips al geprobeerd.

Praten met elkaar, praten met iemand erbij, samen een avondje weg, als gezin even weg, samen een avond op de bank hangen, kinderen uit logeren, spelletjes spelen. Alles hebben we gedaan.

En toch is dat hoge woord eruit gekomen…

Papa en mama gaan scheiden

Helaas gaat ons gezin uiteen vallen, wij gaan scheiden.

Veel verschillende emoties komen bij mij voorbij. Boosheid, angst, teleurstelling, wanhoop, verdriet. Ergens een klein, heel klein stukje kijk op toekomst. Ik weet niet precies of dat gevoel er daadwerkelijk zit, maar ik denk het. Misschien een heel klein beetje. Falen, want ik zei ja en hij ook. Waarom dan toch dit?! Waarom kan ik ons gezin niet samen houden. Een papa, mama  en de kinderen onder 1 dak? Hebben we te snel opgegeven? Eigenlijk weet ik dat dat antwoord nee is, want ik kan oprecht zeggen dat ik alles geprobeerd heb en naar alle hulpopties gekeken heb. En daarbij moet inzet dan wel van twee kanten komen. Alleen kom je er niet.

Scheiden en kinderen

De kinderen weten het inmiddels dat papa en mama gaan scheiden. Zij zijn verdrietig. Maar ik probeer het ook van een andere kant te laten zien. Jullie krijgen 2 huizen, 2 slaapkamers. Ze mogen meedenken over de slaapkamer van het nieuwe huis. De oudste kwam laatst tot de ontdekking dat ze 2 spaarpotten zou krijgen.

Ik weet dat mijn oudste een cadeautje gekocht heeft voor mij. Ik mag niet weten wat het is, maar door de kleine aanwijzingen denk ik dat ik weet wat ze gekocht heeft. We hadden het een tijdje geleden over de geur van iemand. Dat deze bijvoorbeeld in een sjaal gaat zitten als je deze elke dag draagt. Ik vertelde over de sjaal van mijn oma. En dat mijn moeder (haar oma dus) deze gewassen had. De sjaal heb ik nog steeds, maar dat de geur weg is vind ikzelf zo zonde. Of de geur in een knuffel. En toen zei ik tegen haar dat ze altijd een knuffel mee naar papa mocht nemen. Waarop zij vroeg: ‘zou jij dan een knuffel met mijn geur willen? Dan ben je toch niet helemaal alleen.’ En daarom denk ik dat ik met kerst een knuffel krijg. Een mooie gedachte, tegelijkertijd krijg ik weer tranen in mijn ogen bij het typen van dit stukje.

Je kinderen om het weekend nog zien, het lijkt me zò ontzettend moeilijk….

Tips gevraagd

Een vraag aan de ouders die gescheiden zijn…

Hebben jullie tips voor mij? Hoe kan ik dit het beste verder aanpakken? Wat doen jullie met de feestdagen? Maar ook met vakanties? Wat voor afspraken maken jullie? Mits jullie dit natuurlijk willen delen, want ik snap ook dat dit een stukje privé is.

Ik wil scheiden maar hoe pak ik dat goed aan?

Hebben jullie misschien nog tips naar de kinderen toe? Hoe ga je om met je kinderen wanneer papa en mama gaan scheiden? Of in het algemeen? Mijn hoofd zit vol vragen. Ik merk dat ik de laatste tijd erg afwezig ben. Met alles. Afspraken vergeet ik, of ik vergis me in de tijd. Terwijl ik het toch opgeschreven heb… De zin in mijn allergrootste hobby was ik even kwijt geraakt, maar deze komt gelukkig weer terug.

Ik hoop dat jullie waardevolle tips hebben die jullie met mij willen delen. Alvast bedankt daarvoor.

Lees ook: een gebroken gezin >>

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

Ontwerp-zonder-titel-1

Me-time als mama? Ja, dat kan!

Eerlijk is eerlijk: mama zijn is een fulltime job. Of je nu thuis bent bij de kids of daarnaast ook...
zomerkleding

Met deze kleren kom je de zomer door!

De zomer staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je garderobe bij te werken! De...
huidverzorging

Zorg goed voor je huid met deze vijf tips

Ben jij ontevreden over de gezondheid en de uitstraling van jouw huid? Met deze vijf tips heb je binnen no...