boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Mama parfum, Parfum, Eau de Parfum of Eau de Toilette - wat is het verschil

Published on april 12th, 2021 | by de redactie

0

Hoe zorg jij ervoor dat je lekker ruikt?

Hoe ruik jij het liefst? Zo naturel mogelijk, gewoon helemaal naar jezelf? Of draag je liever een opvallend parfum, een geur die mensen best duidelijk mogen ruiken? Een tussenweg is natuurlijk ook mogelijk. Wel een geurtje, maar niet eentje dat mensen al van verre kunnen ruiken. Om jezelf subtiel een lekker luchtje mee te geven zijn er verschillende mogelijkheden.

Is een geurtje nodig?

Wie een blik werpt op de gemiddelde parfumerie zou bijna kunnen gaan denken dat het dragen van een geurtje echt noodzakelijk is, zo groot is het aanbod. Als je dat zou willen zou je iedere dag van het jaar een andere geur kunnen dragen, en dat zeker meer dan één jaar lang, zo enorm is het aantal geuren dat je op de wereld kunt kopen.

Toch is het zeker niet zo dat een parfum noodzakelijk is om lekker te ruiken. Niet meer, althans. In vroegere jaren, toen de mogelijkheden op het gebied van hygiëne gering waren, toen konden mensen nogal gaan ruiken, en dan niet in de positieve zin van het woord. Destijds was de enige manier om dat te maskeren overvloedig met parfum in de weer gaan. Tegenwoordig ligt dat natuurlijk anders, en zorgen onze dagelijkse wasbeurten ervoor dat we hartstikke fris ruiken. Een geurtje, dat draag je vooral omdat je het zelf lekker vindt, niet omdat je je eigen stank wilt onderdrukken.

Lekker ruiken kan op verschillende manieren

Al ruikt de mens van nature al niet vies, zeker niet als een regelmatige wasbeurt wordt aangehouden, een vleugje geur kan het altijd nog beter maken. Houd je dus vooral niet in als je dat fijn vindt, want of je een geur draagt hangt vooral af van je eigen voorkeur.

Je kan kiezen voor een parfum, voor een geur die goed opvalt, of een Eau de Parfum, al iets lichter. Nog lichter is een Eau de Toilette, al is dit nog steeds een geur die ook de mensen om je heen goed op kunnen pikken.

Vind je dat niet zo nodig? Dan kun je het nog lichter aanpakken. Een Eau de Cologne bijvoorbeeld, die geeft een heel subtiele geur, en is tegenwoordig echt niet meer alleen voor omaatjes. Wil je dat alleen mensen die héél dicht bij je in de buurt komen je geurtje ruiken, kies dan voor een geparfumeerde bodylotion. Deze geur blijft letterlijk en figuurlijk heel dicht bij je huid, en is er alleen voor intimi. Extra handig als je een bodylotion koopt in dezelfde geur als je parfum. Wil je dan eens extra goed opvallen qua luchtje, dan kun je deze twee met elkaar combineren.

LEES OOK:

Tags: , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑