boyslabel, girlslabel, babylabel, kidslabel, jonge gezinnen, ouders voor ouders, blog, mamablogger, kinderen, kinderkleding, ontwikkeling kind, gezin, familie, opvoeding, mamablogs, jonge gezinnen marketing, marketing doelgroep ouders, mama campagne, marketing campagne gericht op ouders, content marketing, blog marketinghippe kinderkleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, schoolgaande kinderen, family, samengestelde gezinnen, moeders, kind, kind 4 jaar, kind 5 jaar, kind 6 jaar, kind 7 jaar, kind 8 jaar, kind 9 jaar, kind 10 jaar


Blogs

Published on maart 11th, 2012 | by de redactie

0

Studio 100

In een van de regenachtige zomer-vakantie-weken afgelopen jaar zat ik met mijn jongens op een vakantiepark in Nederland. Nadat de jongens het hele vakantiehuisje hadden afgebroken en ze elkaar tot vervelends toe de hersens in hadden geslagen, besloot ik erop uit te gaan. Ik zat in de buurt van ‘Plopsaland indoor’, een overdekt speelparadijs annex pretpark waar alle welbekende figuurtjes van Studio 100 rondlopen.

Weet wat ik zie, als ik mijn oogjes sluit? Ja, ik weet het, dan gaat plots het licht uit!  Nee, dan komt juist de zon, duizend glimlachjes die glimmen aan de horizon. . . Ik zie clowns en acrobaten en een hondje dat kan praten, ik zie paardjes sringen, hoor die meisjes zingen in hun droom. . . *

Studio 100, een verhaal apart. Het brengt louter en alleen gelikte, commerciële en kleurrijke  figuurtjes voort. Neem Mega Mindy, die met haar roze pakje naar al het onheil vliegt en zorgt dat alles weer goed komt. Ondertussen zwijmelend van verliefdheid op playing-hard-to-get Toby. Alle meisjes willen haar zijn. Ze lopen in hetzelfde roze pakje, eten uit een roze broodtrommeltje met een plaatje van mevrouw Mindy erop en zitten met grote ogen voor de tv naar haar avonturen te kijken. Jongentjes van vier doen dat laatste trouwens ook, maar dan zwijmelend van verliefdheid. . .

Dan heb je die gekke kabouters: Kwebbel die praat en praat en praat, Lui die alweer in slaap valt als hij zijn ogen open doet en Klusser-de-Klus die alles aan elkaar klust wat los en vast zit. Ze eten de hele dag plopkoeken en drinken plopmelk, ondertussen elkaar voor de gek houdend. De opperkabouter, kabouter Plop himself, vertelt vanuit zijn bed aan alle kleine ploppertjes wat er die dag gebeurd is in Kabouter Plopland. Dit doen ze overigens niet alleen op tv, nee ze touren in de kabouterbus het hele land door. Zo zijn wij een keer op bezoek geweest bij deze kabouters die een mooie show gaven met harde muziek, vrolijke dansjes en veel humor. Zelfs mijn jongste zoon van twee vond het mooi en heeft een uur lang op mijn schoot zitten wiebelen, hard meezingend en klappend met al dat kabouter geweld.

De iets stoerdere figuren zijn natuurlijk de piraten. Hoewel. . die maken alleen maar ruzie over wie de aardappels moet schillen, de vloer moet dweilen en de afwas moet doen, dus zo stoer zijn ze nou ook weer niet.

Nu vergeet ik nog bijna Bumba. De beroemdste clown onder de een- jarigen. Wat haalt hij domme grappen uit tot grote schik van de allerkleinsten. Ook al kan je totaal niet verstaan wat hij allemaal mompelt, die peutertjes schateren het uit bij alleen al het zien van deze clown in die gele jurk met roze stippen en gekke punthoed.

Bij alle figuurtjes horen bepaalde liedjes die je uiteraard ook weer op cd kan kopen. Ook horen natuurlijk overal dansjes bij, maar die leert een van de K3-meisjes je voor het gemak ’s ochtends op tv. Zo is een waar, commercieel paradijs geschapen.

Superhelden en piraten, vier kabouters langs de straten, ik zie 100 mooie dingen in mijn droom, welkom, welkom kom maar binnen in mijn droom!*

In Plopsaland komt alles samen. Al je studio 100 vriendjes lopen daar rond en kan je de hand schudden. Als je wil tenminste, want mijn jongens zetten het op een brullen op het moment dat ze kabouter Plop en Bumba lachend op zich af zagen komen. Het is één grote, blije bende en iedereen die chagrijnig is kan direct rechtsomkeert maken. Daar is geen plaats voor in Plopsaland. Hier zijn alleen vrolijke mensen!

Ik heb een droom, een mooie droom. . . Welkom lieve kinderen, kom maar binnen in  mijn droom, zet je fantasie op volle stoom!*

Het is een waar paradijs, een droom die uitkomt voor twee jongetjes van twee en vier jaar. Er zijn draaimolens, bootjes waar de kinderen zelf in kunnen varen, kikkers die blij op en neer springen en natuurlijk een fantastische show van onze vriend Bumba. De klapper van de dag, ook voor mama’s en opa’s, is de hoge glijbaan. Met een matje glij je daar als een super snelle raceauto vanaf. De minimum leeftijd is geloof ik vier, maar mijn jongste zoon gleed heldhaftig in zijn eentje van die hoge glijbaan. Ondertussen schaterend van plezier en nog terwijl hij er vanaf gleed roepend: ‘nog een keer!!’.

Super gelikt en commercieel, dat is studio 100. Overal is aan gedacht en er is voor ieder wat wils. Maar, ze weten als de beste hoe je kinderen en hun ouders moet vermaken. Ik moet iets bekennen. . . ik ben fan!

Liefs,

 

Laura

* Droom – Samson & Gert, K3, Kabouter Plop, Piet Piraat, Amika, Dobus, Mega Mindy

Tags: , , , , , , , , , , , ,...

Comments are closed.

Back to Top ↑