Pokémon Scarlet & Violet Game cards

9 mei 2023

Toen we gevraagd werden om Pokémon kaarten te reviewen, moest Damon niet nadenken. Tuurlijk wil hij Pokémon kaarten, hij is een groot fan van deze rage. En deze rage is niet van deze tijd, al sinds mijn jeugd werden er Pokémon kaarten geruild. Sinds 1999 zijn deze kaarten niet meer weg te denken in Europa.

Maar wat zijn het eigenlijk, die Pokémon kaarten? Nou mama krijgt een lesje van Damon want hij weet er echt alles van. Hele verhalen en een uitgebreide uitleg, waarbij de oren van mama soms gaan klapperen.

Bekijk hier mee cadeau inspo voor jongens

De Pokémon trading card game boosters van de nieuwste serie Violet & Scarlet

Er zijn veel nieuwe pakketten van de nieuwste serie Violet & Scarlet bijgekomen. Wij kregen 2 blisters van de Trading Card Game booster pakketjes. In ieder pakketje zitten random 10 Pokémon kaarten.

Wat maakt deze nieuwe set kaarten zo bijzonder? Nou Damon legt het me wel uit! Deze kaarten hebben een zilveren rand, ze hebben een extra zeldzaamheidssymbool – de dubbele ster – en je vindt méér zeldzame (holo) kaarten in elke booster. Damon had helaas geen zeldzame

Uitpakken maar!

Het leuke van deze kaarten is toch wel het uitpakken. Want er zijn 258 Violet & Scarlet kaarten, dus welke je krijgt is nog maar de vraag. Er zijn drie verschillende soorten kaarten, namelijk: Pokémon basic-, trainers- en energiekaarten. De Violet & Scarlet is een themadeck, dus heb je ze alle 258 dan kun je het spel spelen.

Nou bij het uitpakken hoor ik Damon de nodige oh’s, ah’s, cool, wow en nog wat woorden, die niet geschikt zijn voor de blog, zeggen. Blijkbaar zijn het goede kaarten en is hij helemaal in zijn nopjes bij iedere kaart die hij uitpakt. Nou op de foto’s hieronder spreekt zijn gezicht boekdelen toch?!

Hoe werkt het Pokémon spel eigenlijk?

Wat je vooral van de Pokémon kaarten kent is het ruilen van de kaarten, maar de kaarten zijn eigenlijk bedoeld om het kaartspel te spelen. Zoals ik al aangaf bestaat een themadeck uit een volledige set van 258 kaarten. Hiermee kun je de game spelen met één andere Pokémon train(st)er, dus je speelt met zijn tweeën.

Beide spelers zijn een train(st)er, met je Pokémon ga je de strijd aan en laat je blijken dat jij de beste train(st)er ter wereld bent. Je kunt 6 Pokémon kaarten winnen. Win je als trainer, dan win je 1 van de 6 kaarten van je tegenstander. Heb jij als eerste 6 keer de kaart gewonnen dan bij je de beste Pokémon train(st)er!

Pokémon is een serieuze business

Pokémon is niet voor iedereen weggelegd, want ik als mama snap er na de gehele uitleg nog bar weinig van. Maar dat hoeft ook niet. Als je het stralende gezicht van Damon ziet bij het uitpakken. Maar ook als je ziet dat ie de hele dag trots met dat – voor mama nutteloze maar voor Damon kostbare stapeltje – Pokémon kaarten rondloopt, weet je als mama genoeg. Deze kaarten zijn ‘goud waard’!

We eindigen met een grapje van Damon: “Welke Pokémon niest de hele dag? Pi…hatsjoe!” 😉

Pokémon kaarten zijn geschikt vanaf 6 jaar, maar voor het echte kaartspel te spelen moet je al wat ouder zijn.

Delen op Facebook
Delen op Pinterest

Lees ook

1200x1200 (1)

Cadeautips voor op het verlanglijstje van jongens.

Zie ginds komt de stoomboot uit Spanje weer aan…. Hopelijk heeft de goede Sint zijn boot weer vol pakjes liggen....
20231116_160542

Ga mee naar Mars! Met Lego Technic NASA Mars Rover Perseverance

De LEGO Technic NASA Mars Rover Perseverance is het ultieme bouwwerk voor alle ruimteliefhebbers, uitvinders en lego liefhebbers. Niet voor...
Ontwerp zonder titel

Monster Jam komt terug!! 50% korting op Black Friday

Ben jij nog opzoek naar een super vet Sinterklaascadeau voor je (tiener)zoon?? Zoek niet verder maar koop kaartjes voor dit...