hippe babykleding, zwangerschap, zwanger, kinderkleding, blogs, mamablogs, babylabelhippe meisjeskleding, meisjesmama, kinderkleding, blogs, mamablogs, girlslabel


Kinderboeken kinderboek, jongensboek, kinderboeken, poptropica het geheim van de landkaart

Published on april 2nd, 2017 | by Colinda

0

Kinderboeken review: Poptropica

Poptropica – Het geheim van de landkaart is het eerste deel in de boekenserie Poptropica, geschreven door Jack Chabert. Het kinderboek trekt meteen de aandacht van de jongens hier. De prachtig in kleur geïllustreerde tekeningen gemaakt door Kory Merritt zien er spectaculair uit. Boris ( 8 jaar) mag het boek eerst lezen en daarna is Sebas (12 jaar) aan de beurt.

Kijk hier voor veel meer leuke kinderboeken voor jongens >>

poptropicaPoptropica

Het verhaal van het kinderboek Poptropica – Het geheim van de landkaart: Boyan, Jorden en Mya maken een tocht in een luchtballon met piloot Octavius. Hun ouders varen in een luchtballon naast hun. Wanneer ze de tocht willen beëindigen ontvoert piloot Octavius de kinderen mee. De ballonvaart is voor hun nog niet afgelopen, sterker nog; hij is net begonnen.

Wanneer hun luchtballon in een storm terechtkomt, dreigt er groot gevaar voor Mya, Boyan en Jordy. Ze landen op een tropisch eiland in Poptropica, het verborgen eilandenrijk. Hier zijn ze een flink aantal jaren terug in de tijd gereisd. Aangekomen in het Vikingen dorp worden ze gevangen genomen door de leider van de Vikingen. Een mysterieuze landkaart helpt ze in hun zoektocht terug naar huis. Maar de duistere Octavius heeft andere plannen met de landkaart en steelt deze van de kinderen.

Gelukkig weten Mya, Boyan en Jordy te ontsnappen uit het Vikingen dorp en gaan Octavius achterna. Ze kapen de boot van Octavius en varen weg zonder hem. Octavius wordt gevangen genomen door de Vikingen. Maar… vinden de drie ooit hun weg naar huis?

Conclusie van dit kinderboek

De jongens hebben allebei het kinderboek Poptropica – Het geheim van de landkaart in no-time uit. ‘Gaaf om te lezen’ en ‘spannend’ zijn de eerste reacties. Doordat het boek in stripverhaal vorm is opgezet, leest het voor hun erg makkelijk. Lekker veel plaatjes, leuke grapjes en genoeg actie en spanning om dit boek in één keer uit te lezen. De jongens zijn super enthousiast en nieuwsgierig naar het vervolg. Wij hebben dan ook deel 2 van deze serie gekocht: Poptropica Expeditie verdwaald.

Vol spanning wachten ze op het derde deel van deze kinderboeken serie. Een groter compliment kun je als schrijver niet krijgen lijkt me. Dus een absolute aanrader!

Bekijk en shop hier

 

poptropica, kinderboeken review

Tags: , , , , , , , ,
Comments are closed.

Back to Top ↑
 • kinderkleding herfst, nieuwe kinderkleding collecties, seizoen herfst winter 2019-2020, hippe jongenskleding, herfst,winter, winterkleding jongens, herfstkleding, outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • outfit of the day, jongenskleding, kinderkleding

 • Jongenskleding, kinderkleding, get the look, shop the look, kinderkleding inspiratie, kindermode winter 2019-2020, urban kinderkleding, hippe kinderkleding, kindermodeblog

 • Jongensschoenen, kinderschoenen, shoesme, kindermode winter 2019-2020, hippe kinderkleding, kindermodeblog

 • Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

 • Aanraders!

  shoesme jongensschoenen jongenskamer, kinderkamer accessoires, kinderkamerstyling, kindermeubels, kinderbeddengoed, kinderbehang, kinderverlichting
  Kleertjes.com jongenskleding, stoere jongenskleding Ad Square
  de gele flamingo, jongens accessoires, jongenskleding Scotch Soda jongenskleding, scotch shrunk, kinderkleding
 • speelgoed, jongensspeelgoed, hip speelgoed, uniek speelgoed, buitenspeelgoed, kinderspeelgoed

 • jut en juul kinderkamer accessoires muurstickers kinderkamer
  jongenstassen hippe kinderkamer accessoires, kinderbehang, jongenskamers, woonaccessoires